精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.My father and I were very close,I loved pleasing him,and he was always proud of my success.If I won a spelling contest at school,he was on the top of the world.Later in life whenever I got a promotion,I would call my father right away and he would hurry to tell all his friends.In 1970,when I was named President of the Ford Motor Company,I don't know which of us was more excited.Like many native Italians,my parents were very open with their feelings and their love---not only at home,but also in public.Most of my friends would never hug their fathers.But I hugged and kissed my dad at every opportunity---nothing could have felt more natural.He was a curious man who was always trying new things.He was the first person in Allentown to buy a motorcycle.Unfortunately,my father and his motorcycle didn't get along too well.He fell off it so often that he got rid of it just a month after buying it.As a result,he never again trusted any vehicle with less than four wheels.Because of that motorcycle,I wasn't allowed to have a bicycle when I was growing up.Whenever I wanted to ride a bike,I had to borrow one from a friend.On the other hand,my father let me drive a car as soon as I turned sixteen.

21.When I won a contest at school,my father wouldB.
A.tell all his friends about it      
B.feel most happy over it
C.get very surprised it           
D.hug and kiss me
22.Which of the following statements shows that my father liked to know about new thingsB.
A.He was always proud of my success.
B.He was the first person in town to buy a motorcycle.
C.I wasn't allowed to have a car when I was growing up.
D.He was very open with his feelings and his love.
23.My father trusted no vehicle with less than four wheels becauseA.
A.he had trouble in riding his motorcycle.
B.he thought that cars were faster than motorcycle.
C.he liked every new model made by the Ford Motor Company.
D.he did not like the way I always borrowed bicycles from friend.
24.Which of the following sentences is NOT trueC.
A.My father was always proud of what I did.
B.When I was just 16I was allowed to drive a car.
C.My father rode his motorcycle in the streets of Allentown every day.
D.My father bought a motorcycle,but got rid of it because he fell off it so often.

分析 本文叙述了作者的父亲是个开朗的人,讲述了父亲的一些故事,并交代了自己和父亲的关系很融洽.

解答 21  B 细节理解题.根据文章第一段I loved pleasing him,and he was always proud of my success.If I won a spelling contest at school,he was on top of the world可知当作者赢得比赛胜利的时候,他为我而自豪,故选B.
22.B 细节理解题.根据文章第二段He was a curious man who was always trying new things.He was the first person in Allentown to buy a motorcycle.可知他是第一个买摩托车的人,总是想尝试新的东西,所以他是一个好奇心比较重的人,故选B.
23 A  细节理解题.根据文章第二段He fell off it so often that he got rid of it just a month after buying it.As a result,he never again trusted any vehicle with less than four wheels.父亲就因为自己经常从摩托上掉下来,从此不再相信少于四个轮子的交通工具.故选A.
24.C 细节理解题.根据文章第二段I wasn't allowed to have a bicycle when I was growing up.和…my father let me drive a car as soon as I turned sixteen.B句是对的;根据he was always proud of my success.If I won a spelling contest(竞赛) at school,he was on top of the world.A句是对的;根据He fell off it so often that he got rid of it just a month after buying it.D句是对的.根据文章第二段He was a curious man who was always trying new things.He was the first person in Allentown to buy a motorcycle.可知他是第一个买摩托车的人,总是想尝试新的东西,故选C.

点评 本文是一个科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Bruce spoke about the matter in so       a manner,as though it was of little consequence.(  )
A.cheerfulB.casualC.elegantD.obvious

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.I would rather you ________ me the truth yesterday.(  )
A.hadn't toldB.didn't tellC.haven't toldD.shouldn't tell

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.再次见面时,他送给我一本新出版的书,里面附有一封感谢信.(enclose)The second time we met,he sent me a newly-published book,with a letter of thanks enclosed.
The second time we met,he sent me a newly-published book,enclosing a letter of thanks..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.There is no doubt _____ he is an honest boy,so there is no doubt _____ his honesty.(  )
A.whether; forB.that; ofC.what; aboutD.why; of

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

1.The company is eager(急切的,渴望的) to expand into new markets.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文.假设以下书信为你同桌所写,请你对其进行修改.文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:(1)每处错误及其修改均仅限一词;
(2)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Last week I went to visit to my former neighbor,Mr.Yang.He and I used to living next to each other for many years.About half a year ago,an order came which the old building,along with many other similar ones,were going to be pulled down to make room for a main street.
So I had to move apart.Mr.Yang now lives in the suburb near a beautiful park.His new
apartment is much big than before.The only problem is that it took quite a long time to get to the downtown area.Therefore,Mr.Yang doesn't seem to worry about the long distance.He says that new subway line is to be built in a few year and he is sure life will be better in the future.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.Who do you think is up to_____ your position when you retire?(  )
A.take overB.taking overC.take inD.taking in

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

6.I dream of standing on theplatform (讲台) in the classroom and giving lessons to lovely boys and girls.

查看答案和解析>>

同步练习册答案