精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
I was sitting at the bar of a local restaurant having __36__ and taking a break. A pretty girl who looked about 25 walked in and sat down in a booth(饭馆的小隔间) __37__ for her friend. It didn’t take long __38__ I saw she was trying to stay __39__ from other people’s gazes(注视) and my heart sank. You could see her hair was __40__ and, at such a young age, she was receiving chemo(化疗).
I sat there watching her trying to remain composed(镇静的) and she was having a __41__ time of it. I __42__ for her, imagining what it must be like to go through this and yet I know some of her __43__.
You see I __44__ my wife, the love of my life just a few short years ago and watched her slowly fade away. I needed to give a message of __45__ to this girl. But how? What could I do?
Then it __46__ to me! I called over her waitress and explained that I wanted to buy the girl and her friend’s lunch but I also told her not to tell her it was me. I also __47__ the waitress a note to give to the girl.
The note __48__ as follows:
“ Someone today thought you were beautiful; someone today thought your smile glowed __49__ excitement; someone today thought your eyes __50__ up the world; someone today cared and wanted you to know this. Enjoy the rest of your day, pretty young lady.”
About 15 minutes later, the young girl asked for her __51__ and I watched as she was told it was paid for. She asked why? Who? What for? The waitress simply handed her the note and __52__ to her the gentleman who did it left.
I watched as she slowly read the note. Her eyes tore up, for only a moment, and then came the smile! A huge, beautiful, hopeful smile! She lit up the room and then sat up straight, not __53__ who saw her.
It’s not __54__ we look or what we have; it’s not our houses or how many cars we have; nor is it how much money we can earn. It’s all about how much we care and what we do, __55__ it’s making someone feel pretty only for a moment.
小题1:
A.mealB.lunch 0C.teaD.breakfast
小题2:
A.searchingB.hopingC.lookingD.waiting
小题3:
A.soB.beforeC.afterD.until
小题4:
A.hiddenB.stubbornC.focused D.sighted
小题5:
A.falling inB.falling over C.falling outD.falling behind
小题6:
A.easyB.goodC.toughD.great
小题7:
A.sankB.achedC.trustD.puzzled
小题8:
A.ideaB.viewC.troubleD.pain
小题9:
A.leftB.deserted C.buried D.valued
小题10:
A.dreamB.hopeC.energyD.wish
小题11:
A.struckB.happenedC.occurred D.hit
小题12:
A.handedB.presentedC.providedD.brought
小题13:
A.toldB.spokeC.readD.wrote
小题14:
A.forB.onC.ofD.with
小题15:
A.toreB.litC.cheeredD.lifted
小题16:
A.billB.mealC.checkD.share
小题17:
A.explainedB.informedC.warnedD.reminded
小题18:
A.knowingB.ignoringC.riskingD.caring
小题19:
A.what B.whenC.whyD.how
小题20:
A.even thoughB.as thoughC.as ifD.if only

小题1:B
小题2:D
小题3:B
小题4:A
小题5:C
小题6:C
小题7:B
小题8:D
小题9:C
小题10:B
小题11:C
小题12:A
小题13:C
小题14:D
小题15:B
小题16:A
小题17:A
小题18:D
小题19:D
小题20:A

试题分析:
小题1:根据I called over her waitress and explained that I wanted to buy the girl and her friend’s lunch but I also told her not to tell her it was me.可以知道小女孩在吃午饭,故选B
小题2:search for和look for两者都是“寻找”;hope for“期待”;wait for“等候”;根据上下文的语境应是小女孩在等她的朋友吃饭。故选D
小题3:It didn’t take long before…“没过多久”,这是固定句型。故选B
小题4:hidden “躲藏的”; stubborn “顽固的”; focused “集中的,聚焦的”; sighted “目光短浅的”;从下文可知小女孩由于做化疗头发都掉了,自己不愿让别人看见所以躲着别人的目光。故选A
小题5:fall in“集合,跟随”; fall over“摔倒”; fall out“脱落,离队”; fall behind“落在后面”,小女孩的头发在脱落,故选C
小题6:have a good/great time“过得愉快”; have a tough time“过着煎熬的日子” ;have an easy time“过着安逸的日子”;根据上下文小女孩有病在身,过着煎熬的日子,故选C
小题7:sink “下沉,消沉”; ache “疼痛”; trust “信任”; puzzle “困惑”,从下文可知作者同情这个小女孩要给她和她的朋友买单,所以看到小女孩这个样子作者心痛,故选B
小题8:idea “想法,主意”; view “观点,风景”; trouble “烦恼”; pain
“疼痛”,上文一直在说小女孩的心理的痛,所以作者理解的也是她的痛,故选D
小题9:leave “离开”; desert “放弃”; bury “埋葬”; value“看重,珍惜”,根据下文the love of my life just a few short years ago and watched her slowly fade away.可以看出作者很爱他的妻子,但是妻子离开了人世。故选C
小题10:dream “梦想”; hope“希望,信心”; energy “能量,精力”; wish “希望,愿望”。
hope用作名词的基本意思是有可能实现的“希望”或“期望”,也可表示“有希望的人或事物”。作“希望,期望”解时,既可用作可数名词,也可用作不可数名词; 作“有希望的人或事物”解时是可数名词,常用于单数形式。hope常与介词of或for连用,其后可接名词、动名词或动名词的复合结构。其后还常接由that引导的同位语从句。
wish的基本意思是“希望”“想要”,指对未曾达到、难以达到或不可能达到的目标极其渴望。wish还可作“祝愿”解。
dream的基本意思是“梦”,指人在睡眠时在大脑中形成一种幻觉。dream还可指“梦想,理想”,指在人的头脑中形成的某种愿望; 用于口语中还可指梦一般美好的人或物,即“好极了,太美了”。引申可指“幻想”。
energy的基本意思是“活力”“干劲”“能力”,多用作不可数名词,在指人的“精力”时多用复数形式。引申可表示“能”“能量”“能源”。
energy作“能力”解时,其后面可用动词不定式作定语,但不可用 v -ing形式。
这里作者要给小女孩可以实现的愿望,选B
小题11:strike to sb “给某人一打击”; happen to sb“发生在某人身上”; occur to sb“某人突然想到”; hit“打击”。根据I called over her waitress and explained that I wanted to buy the girl and her friend’s lunch but I also told her not to tell her it was me. “我”突然有了一个想法,故选C
小题12:hand  sb sth“把某物递给某人”; present sb with sth “把某物赠给某人”; provide sb with sth “为某人提供某物”; bring sb sth“带给某人某物”。根据下文The waitress simply handed her the note,作者递给服务员一张便条,故选A
小题13:tell “告诉”; speak “讲”; read “写着”; write“写”。 便条上写着以下内容,故选C
小题14:这是固定短语with excitement激动地,故选D
小题15:tear up “撕碎”; light up “照亮”; cheer  up “振作起来”; lift up “举起”。根据下文She lit up the room可知答案,故选B
小题16:根据I watched as she was told it was paid for.可知小女孩要结账付钱,故选A
小题17:explain to sb “向某人解释”; inform sb. of sth. “告知某人某事”; warn sb. of sth. “告诫某人某事”; remind sb. of sth. “提醒某人某事”。根据上下文语境及短语搭配, 故选A
小题18:根据Her eyes tore up, for only a moment, and then came the smile! A huge, beautiful, hopeful smile! She lit up the room and then sat up straight,可以看出小女孩非常高兴,只顾高兴了,没有去在乎是谁在看她。故选D
小题19:根据…we look or what we have可以看出这里look不及物动词,它后不缺宾语故排除A,根据It’s all about how much we care and what we do及上下文的语境可以看出应选D。
小题20:even though “即使”; as though “好像”; as if “好像”; if only “只要”。…即使我们那样做使某个人感到一时的快乐,根据句意故选A
点评:讲述作者在一次饭馆里遇见了一位身患重病的女孩,看到她的痛苦,自己不留姓名的去帮助她的故事,使小女孩无比高兴,作者心理得到了一丝安慰。这篇文章对于考生有一定的教育意义,是一篇很好的教育素材。本文考了名词、形容词、动词等考查的固定短语比较多,但是考查都是在一定的语言环境下,所以必须了解上下文之间的语境才能很好的完成阅读。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Tired of living in the same location but don’t want to leave the house you love? That wouldn’t be a problem if architect Felipe Campolina had his way.
The Brazilian architect has designed a concept for a home tower consisting of portable, stackable (可叠起堆放的) apartment units, which he says opens up new possibilities for ways of living in the city.
His design would allow owners to take their home with them when they travel — whether for a weekend away or for longer periods, he said.
The mobile home tower project is at the concept stage, and it could be years before it is built, if ever at all.
But if it is realized, it would offer an eco-friendly solution to living in urban areas, Campolina said.
“We have enough technology to build with fewer materials and minimize (使减至最小) the impact on nature,” he said.
His vision would call for units with a green roof and walls and a system for recycling water.
The tower, whose first floor would be built nine meters above ground, would also make it possible to save space in thickly populated areas.
“It is designed to facilitate (使便利) its application in dense urban centers, where space is very limited,” he said.
Still just a concept, Campolina — who designed the building for architecture journal eVolo’s Skyscraper Competition — said with enough public interest, it just might become a reality one day.
小题1:We can learn from the first four paragraphs that the tower _____.
A.is now being built
B.is intended for people in the countryside
C.will be made up of mobile living units
D.was designed by a US architect
小题2:Which of the following is TRUE about the home tower?
A.All its walls will be painted blue.
B.It will have a waste paper recycling system.
C.It will be made of recycled rubbish.
D.It will do little harm to the environment.
小题3:The building’s first floor would be built high above ground _____.
A.to save space in crowded citiesB.to make the building attractive
C.to build the house solidlyD.to fix its units more easily

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Nowadays it is found that school students seldom pay much attention to sports. Is it because they have no  32   in sports? It may not be the fact. They often say they have   33  more important things to do.
   34  are these important things? Examinations! They have to   35    themselves for the most important School Certificates of Education Examination(毕业会考), and also to    36    with the test and the exams in school. So many  of them tend to    37   bookworms.
In the summer holidays of the former years they could do   38    they liked, but in the summer holidays of the   39    years, they have to    40    all their time to the preparation. So studies have    41    them from going in sports.
Because of the pressure    42    their parents and teachers, they have to work harder and spend most of their time on books. Many parents    43    their children to pass this examination in order to get a stepping stone for higher studies or better jobs. As for the    44    themselves, they want to get good results so that they can    45    their studies in the universities. So it is necessary that they    46    up their school activities, especially sports.
Indeed, a complete education cannot go    47    physical training, for a quick mind seldom    48    along with a weak body. It is well said, “All work no play    49    Jack a dull(迟钝的)boy.” In one word, without a strong body, you can never    50    anything, let alone a great success in   51  
小题1:
A.lessonB.time C.interestD.place
小题2:
A.veryB.otherC.fewD.much
小题3:
A.WhereB.HowC.WhichD.What
小题4:
A.prepare B.getC.makeD.ask
小题5:
A.agreeB.fightC.workD.deal
小题6:
A.have B.becomeC.change D.grow
小题7:
A.something B.changeC.anything D.which
小题8:
A.this B.thatC.lastD.present
小题9:
A.spendB.takeC.costD.give
小题10:
A.separatedB.dividedC.taken D.prevented
小题11:
A.fromB.ofC.inD.to
小题12:
A.forceB.wantC.makeD.let
小题13:
A.studentsB.teachersC.parentsD.examinations
小题14:
A.developB.improveC.furtherD.stop
小题15:
A.keepB.putC.take D.give
小题16:
A.forB.afterC.withD.without
小题17:
A.goesB.getsC.livesD.lies
小题18:
A.turnsB.makesC.gets D.brings
小题19:
A.receive B.achieveC.doD.accept
小题20:
A.sportsB.exams C.training D.life

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

                                     B
People come in all shapes and sizes,colors and races (种族). Some speak differently while others act differently.
My mother is in a wheelchair. I would like to say something about this special woman I call "Mommy".
My mom does what a mom needs to do every day. She picks me up from school,drives me to meetings,cooks dinner,and helps me with my homework. This is just part of what makes her great,though.
She is my best friend and can immediately notice when I am unhappy. She helps me solve problems that my friends do not understand. Mommy makes me laugh when times are tough. I look forward to coming home because I know there is someone there who cares about what I have done.
Mommy has always tried to be like a "normal" mom. But I think my mother is a wonderful woman and she doesn’t need to change. She teaches me life lessons that no teacher or friend can. She shows me how to accept everyone for what is inside,rather than what is on the outside.
You may have realized that all the qualities (品质) I admire have nothing to do with what she looks like. Everyone could be the way she is,but most are not.
I want everyone to look beyond the surface and see what is inside others. You may fail to notice someone who is very special like my mom because you cannot accept their outside features.
小题1: What’s the function of Paragraph 1?
A.To tell us that people are born to be different.
B.To show the main idea of the passage.
C.To suggest we enjoy what we have.
D.To lead to the topic of the passage.
小题2:Which of the following words can best describe the writer’s mother?
A.Ugly.B.Normal.C.Useless.D.Wonderful.
小题3: We can know from Paragraph 5 that             
A.the writer’s mother has tried to be like a normal mom
B.the writer expects his mother to change
C.the writer has no teachers or friends
D.the writer accept everyone for what is inside
小题4:What can we learn from the passage?
A.Most people accept who they are.
B.People admire the writer’s mother very much.
C.The writer doesn’t mind her mother’s disability.
D.The writer’s mother is a normal person in fact.
小题5: The writer writes the passage to                  
A.encourage his mother to be happy
B.tell us that everyone acts differently
C.tell us to respect the disabled around us
D.tell us to look beyond the surface and see what is inside people

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

When the lazy days of summer arrive and the schedule is packed with swimming,camp,and family vacations,it can be a challenge to find time for learning. But kids’ reading skills don’t have to grow cold once school’s out. Here are some ways to make reading a natural part of their summer fun.
Explore your library. Visit your local library to check out books and magazines that your kids haven’t seen before. Many libraries have summer reading programs,book clubs,and reading contests for even the youngest borrowers. With a new library card,a child will feel extra grown­up checking out books.
Read on the road. Going on a long car trip?Make sure the back seat is stocked with favorite reads. When you’re not at the wheel,read the books aloud. Get some audiobooks (many libraries have large selections)and listen to them together during driving time.
Make your own books. Pick one of your family’s favorite parts of summer—whether it’s baseball,ice cream,or the pool—and have your child draw pictures of it or cut out pictures from magazines. Stick the pictures onto paper to make a booklet and write text for it. When you’re done,read the book together. Reread it whenever you like!
Keep in touch. Kids don’t have to go away to write about summer vacation. Even if your family stays home,they can send postcards to tell friends and relatives about their adventures. Ask a relative to be your child’s pen pal and encourage them to write each week.
Keep up the reading habits. Even if everything else changes during the summer,keep up the reading routines around your house. Read with your kids every day—whether it’s just before bedtime or under a shady tree on a lazy afternoon. And don’t forget to take a book to the beach!Just brush the sand off the pages—it’s no sweat!
小题1:The purpose of the passage is to________.
A.encourage parents to read
B.give advice on raising kids
C.raise a good summer reader
D.suggest places for vacations
小题2:If you drive on a long trip in summer,you can ________.
A.visit the local library and join book clubs
B.borrow some audiobooks to listen to
C.keep in touch with friends by sending postcards
D.read your own picture books with your son
小题3:By saying “Just brush the sand off the pages—it’s no sweat”,the author means ________.
A.taking away the sand on the book is very difficult
B.a special book is needed when you’re reading on the beach
C.one can remove the sand on the book with a brush easily
D.there’s no trouble reading even on the beach
小题4:Who are the intended readers of the passage?
A.Parents.B.Students.
C.Teachers.D.Editors.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


D
Knowing the best way to study will help you to be a better student. By using your time properly, you can do your homework more quickly. Learning to study is not difficult.
The first thing to remember is that you must be willing to learn. It doesn’t mean that you must always like the subject. It does mean, however, that you must be willing to do whatever is necessary to learn. Try to understand why it is important and how it will help you now and later to do and learn other things. Knowing mathematics facts will be useful in your whole life.  Knowing how to spell makes any kind of writing easier. Sometimes subject that you think is going to be uninteresting will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly. Learning things can be fun if you are willing to work with them.
Here’s some advice for you: have a certain time each day and a quiet place with good lighting for study, so that you can concentrate on your study without interruptions(中断); have everything ready before you sit down to study, a dictionary, paper, a pen and books; be sure you understand what you should learn before you start; read carefully and pay special attention to the most important things; when memorizing, first find out the main parts and then recite the whole thing; check your homework after you finish it; never forget the importance of review and preview.
小题1:The main purpose of the article is______
A.to prove that learning is not difficult
B.to make the readers be interested in study
C.to tell the importance of self teaching
D.to tell the students how to study well
小题2: We learn things because______
A.our parents want us to learn
B.every student learns at school
C.we may use these things in the future
D.we like the subjects
小题3:Which of the following is NOT the advice given in the article?
A.To put a pen, paper and books beside you before study.
B.To study at any possible time and place.
C.To review and preview.
D.To pay attention to the most important things.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Are you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? Try some of these places
★Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making hand-made pieces, traveling exhibits, book signings by children's favorite writer, and even musical performances and other arts.
★Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.
★Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet(木偶)making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.
★Try hands-on﹙动手﹚ science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike. They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.
小题1: If a child is interested in the universe, he probably will visit        
A.a YoutheaterB.an art museum
C.a natural history museumD.a hands-on science museum
小题2:What can kids do at a Youtheater?
A.Look at rock collections.B.See dinosaur models.
C.Watch puppet(木偶) making.D.Give performances.
小题3: Where does this text probably come from?
A.A science textbook.B.A tourist map.
C.A museum guide.D.A news report.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。
What is your favorite color? Do you like yellow, orange, and red?  71  Do you prefer grays and blues? Then you are probably quiet, shy, and you would rather follow than lead. You tend to be a pessimist(悲观者). At least, this is what psychologists(心理专家) tell us, and they should know, because they have been seriously studying the meaning of colors preference, as well as the effect that colors have on human beings.   72 If you happen to love brown, you did so, as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly.
 73  A yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one; and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day.  74  A black bridge over the Thames River, near London, used to be the scene of more suicides than any other bridge in the area ---until it was repainted green. The number of suicide attempts immediately fell sharply; perhaps it would have fallen even more if the bridge had been done in pink or baby blue.
  75 It is an established fact that factory workers work better, harder, and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey.
A.On the other hand, black is depressing.
B.They tells us that we do not choose our favorite color as we grow up——we are born
with our preference.
C.The rooms are painted in different colors as you like.
D.If you do, you must be an optimist(乐观者), a leader, an active person who enjoys
life, people and excitement.
E. Light and bright colors make people not only happier but more active.
F. Life is like a picture or a poem, full of different colors.
G. Colors do influence our moods——there is no doubt about it .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The world is not coming to an end on December 21st, 2012, the US space agency announced to dispel (消除)widespread rumors fueled by the Internet and a new Hollywood movie.
The latest big screen 2012 was based on stories according to the Mayan calendar.It showed that by the end of 2012, a Planet X will collide (碰撞) with the earth.
Some websites accuse NASA of hiding the truth on the planet's existence, but the US space agency considered such stories as tricks."There is no basis in fact for these claims," NASA said in its website."If such a collision were real, scientists would have been tracking it for at least the last decade, and we would see it with our eyes now.Obviously, it doesn't exist and there will be no threat to the earth in 2012," it insisted."After all, our planet has been getting along just well for more than four billion years," added NASA.
There is another planet, Eris, floating in space.But the small planet will remain safely fixed in the outer solar system and it can come no closer than four billion miles to the earth, according to NASA.
And even if the planets were to line up as some have forecast, the effect on our plant would be very little."And while comets and asteroids (小行星) have always hit the earth, big hits are very rare," NASA noted.The last major collision was believed to be 65 million years ago, resulting the end of dinosaurs (恐龙).
"We are sure that there are no threatening asteroids as large as the one that killed the dinosaurs," the space agency said.
小题1:What played a key role in the spread of the rumors?
A.The Internet and the film 2012.B.The Mayan calendar.
C.The US space agency.D.The television screen.
小题2:The underlined word "it" in Paragraph 3 probably refers to _________.
A.the collisionB.the threatC.the Planet XD.the NASA website
小题3:We can conclude from the passage that __________.
A.the film 2012 is well accepted in the science field
B.scientists have been tracking Planet X for over ten years
C.the earth will exist for more than four billion years
D.the rumors caused a panic among some people
小题4:What do we know about Eris according to the passage?
A.It doesn't exist in the universe.
B.It won't threaten the earth.
C.It is too far to be seen.
D.It is similar to the earth.

查看答案和解析>>

同步练习册答案