精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.Many people traveled to Las Vegas,Nevada last week for the 50th Consumer Electronics Show,or CES.The 2017show had many examples of"smart home"devices."Smart home"technology is designed to make life easier for people by letting computers control many things inside our homes.
     One such device actually begins working outside the home,when someone arrives and rings the doorbell.You may get informed even when you are halfway around the world that someone come and you can unlock the door for them very easily.
    Another use of smart home technology is being able to watch what is taking place in your home wherever you are.Devices can even let homeowners look in on dogs,cats or other pets when they are away.
    For heating or cooling,there is a smart thermostat.This device can also send you a message if a big storm causes leaks or flooding."we're trying to catch it with just a few drops before it becomes a real big problem,"said Mike Sale of iDevices.
    While most of the devices can be controlled from anywhere,they also work in the same way when you are at home.Some devices,like Amazon's Echo and Google Home,even let you use voice commands to talk to them.
    A concern for many homeowners is the possibility that someone else might find a way to attack these smart home devices.An official from Vivint said his company is sure that only owners of the home can use of information on the devices.Warren Katz from iDevices said his company employs engineers from the defense industry to help prevent hacking."So they've spent time working on the Patriot Missile and others,and we spend an awful lot of time ensuring that our products are both safe and safe from attack."
    Many of these devices at the Consumer Electronics Show were available before.But now they communicate better nnd can learn to repeat behavior aind habits.All of them can be bought separately,many for less than $100.With such devices,our future homes will become homes thinking for themselves.

41.Why is"smart home"technology developed?B
A.To improve the intelligence of users.
B.To bring more convenience to people.
C.To change people's working conditions.
D.To realize peopled modern life dream.
42.How can the smart devices help us?D
A.They can repair the leaks.
B.They can identify the visitors.
C.They can protect our home.
D.They can support remote control.
43.In what way do companies keep their smart home devices from attacking?A
A.Keep the information as a secret.
B.Train safety engineers.
C.Work on the Patriot Missile.
D.Guard the devices personally.
44.What can we learn about the devices from the last paragraph?C
A.They are not new to consumers.
B.They have unreasonable prices.
C.Many of them are improved ones.
D.All of them need to be bought separately.
45.What can be the best title of the passage?A
A.Easier is life with smart home devices.
B.No longer to worry where you are.
C.Never live without intelligent devices.
D.Coming are homes without housework.

分析 本文主要讲述了新的科学技术的发展使得人们的生活变得更加的便捷,尤其是可以通过远程操控的"smart home".

解答 41.B 细节理解题.根据文章内容."Smart home"technology is designed to make life easier for people by letting computers control many things inside our homes.由此可知,Smart home的设计是为了使得人们的生活更便捷,结合选项,故选B.
42.D 细节理解题.根据文章内容by letting computers control many things inside our homes…when someone arrives and rings the doorbell.You may get informed even when you are halfway around the world that someone come and you can unlock the door for them very easily.当有人拜访你家的时候,你可以通过家里的电脑,实施远程操控,结合选项,故选D.
43.A 细节理解题.根据文章内容 his company is sure that only owners of the home can use of information on the devices.他的公司保证,只有这个家的主人才能使用这些信息,就是说信息不会外漏,而引发安全问题,结合选项,故A符合文意.
44.C 推理判断题.根据文章内容,Many of these devices at the Consumer Electronics Show were available before.But now they communicate better nnd can learn to repeat behavior aind habits.许多的这种设备在之前就可以使用了,但是现在它们能够更好的学习并且重复它们的行为,由此可知,现在的设备都是改良版的,故选C.
45.A 标题判断题.根据文章内容,本文主要讲述了新的科学技术的发展使得人们的生活变得更加的便捷.尤其是可以通过远程操控的smart home,结合选项,故选A.

点评 本文是科教类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

16.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有l0处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改l0处,多者(从第1l处起)不计分.
Dear editor,
In the past my hometown used to being a beautiful place.Thick trees and green grass could be seen in everywhere.In order to build house and grow more crops,people cut down more and more trees.With time went on,the whole forest was almost destroying.Gradually the green hills have changed into wasteland.As a result,sandstorms struck us now and then,from which we suffer a lot.However,I do hope all the people should realize the terribly result of not caring about our environment.What's more,they should take good care of the forests and plant trees instead cutting them down to improve our living conditions.
The answers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.In our daily life,we often meet with difficulties.Some people do nothing but wait,while others try hard to conquer(71)them.Personally,we should face with difficulties positively and make every effort to overcome them.
My memory drew me back to five years ago when I was (72)amiddle school student.At that time,I had great trouble studying English.First of all,I felt it hard to memorize English (73)words (word).Besides I didn't dare to say anything in class when I(74)was asked (ask) questions.What annoyed me most was that I failed exams(75)constantly (constant).I was about to give up(76)whenmy English teacher found my problems.He encouraged me and gave me some good advice.So (77)inspired(inspire) by him,I decided to settle my problems.(78)Following (follow) his advice,I made progress gradually.I owe my achievement(79)tothe teacher whose encouragement was of great (80)importance (important).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.Some Chinese students find it difficult to understand native speakers when in London Exactly,______ they've learned a lot about grammar and known many words.(  )
A.as ifB.even ifC.as thoughD.when

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.Careers Advice service is only available to people            on day-time courses.(  )
A.to studyB.studyingC.studiedD.study

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.The seventh daughter of the Goddess of Heaven visited the earth.Her name was Zhinu,the weaving girl,and she was the most(61)lovely(love) of the daughters.While she was on earth she(62)met(meet) a handsome boy Niulang and they(63)fellin love with each other.They got married(64)secretly(secret),and they were very happy.When the Goddess of Heaven knew that her daughter was married to a human,she became very angry and made the weaving girl return to Heaven.Niulang tried to follow her,(65)butthe river of stars,the Milky Way,stopped him.(66)Finding(Find ) that Zhinu was heart-broken,her mother finally decided to let the couple(67)cross(across) the Milky Way to meet(68)oncea year.This happens when the stars Vega and Altair meet in the Heaven.Magpies(喜鹊) make a bridge of their(69)wings(wing) so the couple can cross the river to meet on the seventh day of the seventh lunar month.People in China hope that the weather will be fine on that day,because if it is raining,it means that Zhinu is weeping and the couple won't be able to meet.This is the story of Qiqiaojie.When foreigners hear about the story,they call it(70)aChinese Valentine's story.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Millions of people around the world saw thetragedy(悲剧) on TV.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.The envious woman opposite me kepturging(催促) her daughter to resign (辞职) from the firm and get married as soon as possible.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Four goals for Perfect Life
Healthy and Fit
The first goal common to all of us is health and energy.(11)G.Today,with the incredible advances in medical science,the quality of our health and fitness,and our lifespan(寿命),is largely determined by design,not by chance.People with excellent health habits are far healthier,have more energy,and live longer and better than people who have poor health habits.
Excellent Relationships
(12)F.Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your relationships at each stage,and in each area,of your life.How well you get along with people,and how much they like,love and respect you,has more impact on the quality of your life than perhaps any other factor.
Do What You Love
The third common goal is to do work that we enjoy,to do it well,and to be well paid for it.(13)E.You want to earn the very most that is possible for you at each stage of your career,whatever you do.
(14)B
The fourth goal we all have in common is to achieve financial independence.(15)D.You want to be completely free of financial worries.You want to be able to order dinner in a restaurant without using the price listings to determine what you want to eat.
A.You don't want to get the job.
B.Achieve Financial Independence
C.Money is the most important.
D.You want to reach the point in life where you have enough money so that you never have to worry about money again.
E.You want to be able to get and keep the job you want,to get paid more and promoted faster.
F.The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships--intimate,personal or social--with the people we like and respect,and who like,love and respect us in turn.
G.We all want to be healthy and fit,to have high levels of energy and to live free of pain and illness.

查看答案和解析>>

同步练习册答案