12.Giant kites could supply green energy without the need for taxpayer-funded subsidies(津贴)within years.Kite Power Solutions expects to open the U.K.'s first kite power plant this year in Scotland.It hopes to launch the technology onshore and at sea,building systems with the capacity to produce"hundreds of megawatts"of power within the decade.The company believes the technology could reduce the cost of wind energy.And it predicted that kite power would cost so little that developing countries would be more likely to use it to free themselves off polluting carbon-heavy energy sources.
A spokesman Ainsworth for Kite Power Solutions said the technology could decrease the cost of offshore wind energy meeting the need for governments'efforts to reduce carbon emissions(排放).He said the technology was easy to fix and maintain,meaning it could be used in deep water,on floating structures far from shore."If we do that,it opens up a global deep water offshore wind market,"he said.
The technology could control rising CO2 emissions in the developing world,where the need to save money forces people to adopt to polluting technologies such as diesel.The company has tested the technology on a small scale in Essex and will move its headquarters to Glasgow to prepare for next year's launch.It has won planning permission for a 500KW demonstration system.
The U.K.'s green energy trade body,Renewable U.K.,welcomed the technology but warned it was not a silver bullet.The deputy chief executive Mar Smith said:"This is an ambitious project to develop wind power at extraordinary heights and it shows the level of new ideas within the renewable industry.Kite power is at an early stage of development and it will take time to see how the technology progresses.Anyway,we will need a wide range of energy sources in the future to meet our needs in an environmentally friendly way."
28.What is the biggest advantage of kite power?A
A.Its low cost.
B.Its wide use.
C.Its great flexibility.
D.Its high quality.
29.In the eyes of Ainsworth,kite power canB.
A.get rid of air pollution
B.be convenient to use
C.help explore the ocean
D.deal with water shortage
30.What does the underlined phrase"a silver bullet"mean?C
A.a scientific idea
B.a practical way
C.a quick solution
D.a suitable choice
31.What is the author's purpose in writing the passage?B
A.To argue for cleaner energies.
B.To introduce a new way to get energy.
C.To advertise a great energy company.
D.To compare different energy resources.
分析 本文主要讲述了在全世界污染较为严重的时代,人们发现大型的风筝发电是非常清洁环保的一项技术,作者意欲给读者介绍该技术.
解答 28.A 细节题.根据文章内容,.The company believes the technology could reduce the cost of wind energy.And it predicted that kite power would cost so little that developing countries would be more likely to use it to free themselves off polluting carbon-heavy energy sources.研究公司认为这种风筝发电的技术可以减少能量产生的费用,它的花费可能是如此的少以至于发展中国家也很有可能用得上清洁能源,由此推断,风筝发电的最大的特点是花费少.结合选项,故选A
29.B 细节题.根据文章内容,He said the technology was easy to fix and maintain,meaning it could be used in deep water,on floating structures far from shore."If we do that,it opens up a global deep water offshore wind market,"he said.他说风筝发电这项技术是很容易学习和掌握的,那意味着它可以被用在深水、远离海岸的漂浮结构上等…由此推断,风筝发电技术的使用是非常方便的,结合选项,故选B
30.C 词义猜测题.根据文章内容,The U.K.'s green energy trade body,Renewable U.K.,welcomed the technology but warned it was not a silver bullet…Kite power is at an early stage of development and it will take time to see how the technology progresses 英国的能源环保局人员非常欢迎这项绿色清洁技术,但是它不是一个快速的解决问题的方法.因为风筝发电技术现在还在前期的研发阶段,还要花费大量的时间去测试该技术的可行性.结合选项,故选C
31.B 写作目的题.根据文章内容,主要讲述了在全世界污染较为严重的时代,人们发现大型的风筝发电是非常清洁环保的一项技术,作者意欲给读者介绍该技术.结合选项,故选B
点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.