精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
Online clothes shoppers will be told exactly what size is best. for them using new software which combines with their web camera or smart phone to form a“3D tape measure”.
Scientists from Surrey University and design experts from the London College of Fashion are developing a program which can take precise (精确的) waist, hip, chest and other measurements from camera images.
Using the person’s height as a starting point,the software will be able to build up a 3D image and estimate their size at various different points on the body, based on their overall proportions.
The result will be a more accurate sizing guide than previous systems based on waist size or a “small/medium/large”scale, which rely on limited measurements and the buyer’s perception of their own body size.
Shoppers and retailers(零售商)who choose to sign up for the project could save millions of pounds a year in postage costs by removing the need to order multiple sizes of the same garment(服装) and send back ill-fitting clothes, researchers claimed.
The project, sponsored by the Engineering and Physical Sciences Research Council(EPSRC), is expected to be brought to market within two years.
After choosing an item, the shopper will activate the software, enter their height, stand in front of their webcam or smart phone in their underwear and take a photograph.
The software will not store or transmit the image to the internet, but will use it to judge the person’s dimensions at various points on their body.
Philip Delamore of the London College of Fashion said:“The potential benefits for the fashion industry and for shoppers are huge. Currently, it’s common for online shoppers to order two or three different sizes of the same item of clothing at the same time, as they’re unsure which one will fit best.”
小题1:What is the essential part of a 3D tape measure?
A.a software B.a webcam
C.a microphone D.a smart phone
小题2:What can we learn about the 3D tape measure?
A.It will store or transmit the image to the internet.
B.It is based on the buyer’s perception of their size.
C.It will be a co-working production.
D.It uses a person’s weight as a starting point.
小题3:Compared with the traditional sizing system, a 3D tape measure is_______.
A.quicker B.more precise
C.more beautiful D.more vivid
小题4:How can the 3D tape measure benefit online shoppers?
A.Online shoppers will get their ordered garment in time.
B.Online shoppers will get their ordered garment more quickly.
C.Online shoppers will get an ordered garment of high quality.
D.Online shoppers will get an ordered garment to their measure.
小题5:What is the right order for a shopper to form a 3D tape measure?
①to take a photo with a webcam
②to activate the software
③to enter his/her height
④to judge his size by analyzing his image
A.①②③④B.②①③④C.②③①④D.②③④①

小题1:A
小题2:C
小题3:B
小题4:D
小题5:C

试题分析:本文叙述了英国萨里大学科学家和伦敦时装学院设计专家共同开发的一款3D软件可以根据用户上传的照片精确测量出用户的腰围、臀围、胸围等关键尺寸,以帮助用户选定最适合的服装尺寸。这款软件可以帮用户和商户省去不少麻烦。
小题1:细节理解题。根据for them using new software which combines with their web camera or smart phone to form a“3D tape measure”故选A。
小题2:细节理解题。根据它是一个合作的产物,故选C。
小题3:细节理解题。根据Scientists from Surrey University and design experts from the London College of Fashion are developing a program which can take precise (精确的) waist, hip, chest and other measurements from camera images.这个比以前的更加精确,故选B。
小题4:细节理解题。根据The result will be a more accurate sizing guide than previous systems based on waist size or a “small/medium/large”scale, which rely on limited measurements and the buyer’s perception of their own body size.
购物者可以按照自己的尺寸订购衣服,故选D。
小题5:细节理解题。根据After choosing an item, the shopper will activate the software, enter their height, stand in front of their webcam or smart phone in their underwear and take a photograph.故选C。
点评:细节理解题可以分为集中型细节理解题和分散型细节理解题。集中型:就文章的单个细节提问,答案在原文中出现的位置一般也位于单句话或几句话中。因为具体细节不同,出题形式千变万化,因题而异。分散型:题目涉及到文章某一段或几段,甚至贯穿全文的各个位置,需要考生寻找文章中的多个细节。请注意,分散型细节理解题并不意味着题目的正确答案出现在文章的不同位置,正确答案往往也是关于文章的某一个句子或细节。只是说文章的干扰选项是关于不同的细节,需要我们在定位的时候阅读某一个区域。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

(The Guardian)More UK universities should be profiting from ideas
  A repeated criticism of the UK's university sector is its noticeable weakness in translating new knowledge into new products and services.
  Recently, the UK National Stem Cell Network warned the UK could lose its place among the world leaders in stem cell research unless adequate funding and legislation could be assured, despite an annual £40m spent by the Department of Health on all kinds of research.
  However, we do have to challenge the unthinking complaint that the sector does not do enough in taking ideas to market. The most recent comparative data on the performance of universities and research institutions in Australia, Canada, USA and UK shows that, from a relatively weak starting position, the UK now leads on many indicators of commercialization activity.
  When viewed at the national level, the policy interventions (interference) of the past decade have helped transformed the performances of UK universities. Evidence suggests the UK's position is much stronger than in the recent past and is still showing improvement. But national data masks the very large variation in the performance of individual universities. The evidence shows that a large number of universities have fallen off the back of the pack, a few perform strongly and the rest chase the leaders.
  This type of uneven distribution is not strange to the UK and is mirrored across other economies. In the UK, research is concentrated: less than 25% of universities are receiving 75% of the research funding. These same universities are also the institutions producing the greatest share of PhD graduates, science citations, patents and license income. The effect of policies generating long-term resource concentration has also created a distinctive set of universities which are research-led and commercially active. It seems clear that the concentration of research and commercialization work creates differences between universities.
  The core objective for universities which are research-led must be to maximize the impact of their research efforts. Their purpose is not to generate funds to add to the bottom line of the university or to substitute other income streams. Rather, these universities should be generating the widest range of social, economic and environmental benefits. In return for the scale of investment, they should share their expertise (expert knowledge or skill) in order to build greater confidence in the sector.
  Part of the economic recovery of the UK will be driven by the next generation of research commercialization spilling out of our universities. On the evidence presented in my report, there are three dozen universities in the UK which are actively engaged in advanced research training and commercialization work.
  If there was a greater coordination(协调)of technology transfer offices within regions and a simultaneous (happening at the same time) investment in the scale and functions of our graduate schools, universities could, and should, play a key role in positioning the UK for the next growth cycle.
小题1:What does the author think of UK universities in terms of commercialization?
A.They have lost their leading position in many ways.
B.They still have a place among the world leaders.
C.They do not regard it as their responsibility.
D.They fail to change knowledge into money.
小题2:What does the author say about the national data on UK universities’ performance in
commercialization?
A.It masks the fatal weaknesses of government policy.
B.It indicates their ineffective use of government resources.
C.It does not rank UK universities in a scientific way.
D.It does not reflect the differences among universities.
小题3:We can infer from Paragraph 5 that “policy interventions (in Paragraph 4)” refers to _____.
A.concentration of resources in a limited number of universities
B.compulsory cooperation between universities and industries
C.government aid to non-research-oriented universities
D.fair distribution of funding for universities and research institutions
小题4:What dose the author suggest research-led universities do?
A.Fully use their research to benefit all sectors of society.
B.Generously share their facilities with those short of funds.
C.Advertise their research to win international recognition.
D.Spread their influence among top research institutions.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Every culture has a recognized point when a child becomes an adult, when rules must be followed and tests passed.
In China, although teenagers can get their ID cards at 16, many only see themselves as an adult when they are 18. In the US, where everyone drives, the main step to the freedom of adult life is learning to drive. At 16, American teens take their driving test. When they have their license, they drive into the grown-up world.
“Nobody wants to ride the cheese bus to school,” said Eleanor Fulham, 17. She brought the pressure back to memory, especially from kids from wealthier families. “It’s like you’re not cool if you don’t have a car,” she said.
According to recent research, 41% of 16 to 19-year-olds in the US own cars, up from 23% in 1985. Although, most of these cars are bought by parents, some teens get part-time jobs to help pay.
Not all families can afford cars for their children. In cities with subways and limited parking, some teenagers don’t want them. But in rich suburban areas without subways, and where bicycles are more for fun than transportation, it is strange for a teenager not to have a car.
But police say 16-year-olds have almost three times more accidents than 18 and 19-year-olds. This has made many parents pause before letting their kids drive.
Julie Sussman, of Virginia, decided that her son Chad, 15, will wait until he is 17 to apply for his learner’s permit.
Chad said he has accepted his parents’ decision, although it has caused some teasing from his friends. “They say that I am unlucky,” he said, “But I’d rather be alive than driving, and I don’t really trust my friends on the road, either.”
In China, as more families get cars, more 18-year-olds learn to drive. Will this become a big step to becoming an adult?
小题1:Which may serve as the BEST title of the article?
A.Cars Helping You to Grow-UpB.Driving into the Grown-Up World
C.Teenagers’ Driving in AmericaD.Recognized Point of Becoming an Adult
小题2:16-year-old drivers have more accidents possibly because           .
A.they want to show themselves offB.they are never experienced drivers
C.older people always drive betterD.they never drive carefully on the road
小题3:Which may NOT be taken into consideration when deciding whether to buy a car?
A.How well off the family is.
B.Whether the kid is old enough.
C.What traffic condition there is around.
D.Whether it’s practically needed.
小题4:When Chad said “I don’t really trust my friends ...”, he meant that           .
A.he might run into his friends if he drove
B.he didn’t agree with his friends
C.he might not be safe if his friends drove
D.he was afraid that his friends might well lie to him
小题5:The passage mainly gives information about           .
A.an American culture
B.a cultural difference between America and China
C.a change in the Chinese culture
D.the relationship between driving and a person’s development

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

What does the word“youth” mean to you? Many define it as a precious time in their life when they are young, when fun, passion, and imagination seem limitless. But for most high school students, youth is a time of determination and willpower for achieving their goals.
This is vividly shown in Mark of Youth, a movie that opened on Feb 5. Mark of Youth tells the story of four Senior 3 students in a top high school in the days leading up to the national college entrance examination.
Each character represents a different type of student, ranging from the most mischievous(调皮的)to the most motivated. Like most teenagers, they enjoy carefree moments and like to talk about their schoolmates. But the tension of the approaching exam, probably their first life-changing event, is common—they must memorize seemingly endless English words and Chinese poems, work through piles of practice test papers, and improve their scores despite the increasing pressure.
But life exists beyond campus. That the college entrance examination is coming up doesn’t mean they can escape family changes, such as when one character’s parents get divorced or another’s father is arrested. Can these four young people handle their problems and eventually make it to their ideal universities despite their on –and –off campus stress?
The story is set in Hubei Huanggang Middle School, known for its students’ outstanding performances on the big exam. The four students are played by the actors who played in the reality shows Happy Boys and Happy Girls. HongKong actor Alex Fong plays their teacher.
Students may look more fashionable in Mark of Youth than in real life, but it is the story about the final year of high school that many viewers relate to.
“The film is very inspiring,” said Senior 2 student Yao Lingqian, 16, from Leshan Foreign Language School in Sichuan province. “A total commitment(投入)to hard work, though it can be lonely and no fun at all, will leave precious marks on my youth.”
And for Senior 3 student Gao Jing, the film has given her optimism. “The characters taught me that what you score is not the only important thing. The way you approach the exam matters the most,” said the 17-year-old from Zhenping County No 1 High School in Nanyang, Henan province.
“The film really reflects senior 3students’life.” Zhang Ping, a teacher from a senior high school in Qingdao, commented.
小题1:What is the function of the first paragraph in the passage?
A.To tell us what the word “youth” means.
B.To introduce what will be mainly talked about.
C.To tell youth is a time of determination and willpower.
D.To introduce some famous actors.
小题2:Why must the four Senior 3 students memorize seemingly endless English words and Chinese poems?
A.They want to enjoy carefree moments.
B.They want to gossip about their schoolmates.
C.They want to work through piles of practice test papers.
D.They want to improve their scores.
小题3:Which of the following is true about the film?
A.Mark of Youth tells a story that happened on Feb 5.
B.The characters in the film have to face the pressure from both study and their families.
C.The film tells a story that really happened in Hubei Huanggang Middle School.
D.Most characters in the film are played by actors from HongKong.
小题4:What kind of belief does the film convey?
A.Youth is a wonderful thing.
B.We youth should face challenge with smile.
C.Entrance examination is very important in our life.
D.The entrance examination isn’t so terrible.
小题5:Which of the person can we see in the film?
A.Alex FongB.Yao LingqianC.Gao JingD.Zhang ping

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

The first attempt of even the most talented artists, musicians, and writers is seldom a masterpiece. If you consider your drafts as dress rehearsals (彩排), or tryouts, revising will seem a natural part of the writing ___21___.
What is the purpose of the dress rehearsals and the out-of-town previews that many Broadway shows go through? The answer is adding, deleting, replacing, reordering, __22___ revising. Andrew Lloyd Webber's musical Phantom of the Opera underwent(经历)such a process.
When Lloyd Webber began writing in 1984, he had in mind a funny, exciting production. However, when Phantom opened in London in 1986, the audience saw a moving psychological love story set to music. The musical had ___23___ several revisions due to problems with costuming andmakeup (戏服和化妆). For instance, Lloyd Webber ___24___ some of the music because the Phantom's makeup prevented the actor from singing certain sounds.
When you revise, you change aspects of your work in ___25___ to your evolving(不断演变的) purpose, or to include ___26___ ideas or newly discovered information.
Revision is not just an afterthought that gets only as much time as you have at the end of an assignment. ___27___, it is a major stage of the writing process, and writers revise every step of the way. Even your decision to ___28___ topics while prewriting is a type of revising. However, don't make the mistake of skipping the revision stage that follows training. Always make time to become your own __29__and view your dress rehearsal, so to speak. Reviewing your work in this way can give you ___30___ new ideas.
Revising involves __31__ the effectiveness and appropriateness(恰当)of all aspects of your writing, making your purpose more ___32____, and refocusing or developing the facts and ideas you present. When you revise, ask yourself the following questions, keeping in mind the audience for whom you are writing: Is my main idea or purpose ___33__ throughout my draft? Do I ever lose sight of my purpose? Have I given my readers all of the __34___; that is, facts, opinions, inferences --- that they need in order to understand my main idea? Finally, have I included too many___35___ details that may confuse readers?
小题1:
A.techniqueB.styleC.processD.career
小题2:
A.in particularB.as a resultC.for exampleD.in other words
小题3:
A.undergoneB.skippedC.rejectedD.replaced
小题4:
A.rewroteB.releasedC.recordedD.reserved
小题5:
A.additionB.responseC.oppositionD.contrast
小题6:
A.fixedB.ambitiousC.familiarD.fresh
小题7:
A.HoweverB.MoreoverC.InsteadD.Therefore
小题8:
A.discussB.switchC.exhaustD.cover
小题9:
A.directorB.masterC.audienceD.visitor
小题10:
A.personalB.valuableC.basicD.delicate
小题11:
A.mixingB.weakeningC.maintainingD.assessing
小题12:
A.specificallyB.freshlyC.swiftlyD.loosely
小题13:
A.amazingB.brightC.uniqueD.clear
小题14:
A.anglesB.evidenceC.informationD.hints
小题15:
A.unnecessaryB.uninterestingC.concreteD.final

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

One of the speaking rules you need to know might sound strange to most ESL (English as a second language) students, but it is one of the most important rules. If you want to pass examinations, then study grammar. However, if you want to become fluent in English, then you should try to learn English without studying the grammar.
Studying grammar will only slow you down and confuse you. You will think about the rules when creating sentences instead of naturally saying a sentence like a native. Remember that only a small part of English speakers know more than 20% of all the grammar rules. Many ESL students know more grammar than native speakers. I can confidently say this with experience. I am a native English speaker, majored in English Literature, and have been teaching English for more than 10 years. However, many of my students know more details about English grammar than I do. When they sometimes ask me about grammar, I can easily look up the definition(定义) and apply it, but I can’t tell them the answer off the top of my head.
I often ask my native English friends some grammar questions, and only a few of them know the correct answer. However, they are fluent in English and can read, speak, listen, and communicate effectively.
Do you want to be able to recite the definition of a causative verb, or do you want to be able to speak English fluently?
小题1:According to the author, what opinion do most ESL students hold?
A.Grammar matters a lot only in speaking.
B.Grammar doesn’t matter much in speaking.
C.Grammar is very important in English learning.
D.Grammar is not important in English learning.
小题2:What is the author?
A.An ESL student.B.A teacher teaching English natives.
C.A native English student.D.A native English teacher.
小题3:The underlined part “off the top of my head” means         .
A.on purposeB.without consideration
C.after thinkingD.with difficulty
小题4:Which of the following titles best suits the text?
A.Fluency or Grammar? B.Grammar Counts!
C.Exams or No Exams? D.No More Grammar!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

When you think of American culture, what first comes to your mind? McDonald’s? Coca Cola? Levi’s? Disneyland? Michael Jordan? Julia Roberts? Many people   小题1:  American culture is a   小题2: of popular symbols like these. Actually, these symbols are only one    小题3:  part of American culture—pop culture.
What is pop culture? Well, pop is   小题4:   for popular. The origins of pop culture can often be traced to popular movies, television shows, music stars and sports figures. Pop culture is   小题5:  promoted by business and advertising. The most   小题6:  examples of American pop culture appear among high school and college students. Trends (趋势)   小题7:  by famous personalities quickly become part of young people’s    小题8: .
American pop culture has spread around the world. One major reason for its  小题9:  is that English is a universal language. English is the language of diplomacy, international business and transportation.   小题10:  language and culture go together, learning English means becoming   小题11:  of English-speaking cultures. Besides, America is a world   小题12:  in movies, music and magazines. The kind of American culture   小题13:  in those media is pop culture. Finally, pop culture is easy to package and to   小题14: . For that reason, it is easy to “sell” to the world.
Many people believe that American pop culture is what American is all   小题15:  . Does pop culture   小题16:   the true culture of America? Yes and no. Pop culture does 小题17:  a portion (比例) of American society — especially the   小题18:  young people that are tuned in to the media. But American pop culture is faddish (流行一时的) and    小题19:   . If you want to learn about real American culture, you’ll have to go a little    小题20:    than McDonald’s.
小题21:
A.wonderB.imagineC.wishD.pretend
小题22:
A.behaviorB.signalC.sideD.collection
小题23:
A.smallB.largeC.mainD.super
小题24:
A.goodB.eagerC.knownD.short
小题25:
A.neverB.onlyC.alsoD.just
小题26:
A.famousB.commonC.obviousD.helpful
小题27:
A.setB.pushedC.ignoredD.caused
小题28:
A.hobbiesB.tasteC.admirationD.lifestyles
小题29:
A.tendencyB.popularityC.influenceD.preference
小题30:
A.AlthoughB.UnlessC.HowD.Since
小题31:
A.awareB.fondC.carefulD.tired
小题32:
A.driverB.workerC.leaderD.officer
小题33:
A.writtenB.communicatedC.describedD.taught
小题34:
A.discussB.displayC.copyD.export
小题35:
A.forB.aboutC.aboveD.against
小题36:
A.reflectB.payC.formD.affect
小题37:
A.combineB.followC.representD.demand
小题38:
A.urbanB.ruralC.quietD.diligent
小题39:
A.difficultB.simpleC.ever-changingD.ever-lasting
小题40:
A.slowerB.fartherC.nearerD.higher

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Most schools are named after famous people. Other schools are named after the streets on which they are located. Some school names are most unusual. How they were chosen is anyone’s guess.
There are schools with names that would make a person think twice before opening the door. The school named Lookout at least warns pupils in advance. You would need the most courage of all to enter the school in Oregon named Tenkiller!
Not all unusual school names are strange in a fearful way. Many of the names are pleasant. Who would not feel at home in the school named Welcome? What could go wrong in the school called Allgood? The Bright School, located in Montana, seems to promise that much learning will take place.
Other schools have names neither pleasant nor fearful. Their names are simply funny. There are schools with names such as Telephone, and Ducktown. For names to make us smile, what can match Bushyhead in the state of Georgia?
Do you think you can find the Nonesuch School? If you look carefully at the word, you will see that its name says there is no such school, but there is. The Nonesuch School is found in Kentucky. 
小题1:One pleasant school name in the passage is _______.
A.TelephoneB.TenkillerC.LookoutD.Allgood
小题2:When you hear of the school name Bushyhead, you will find it _______.
A.terribleB.fearfulC.funnyD.familiar
小题3:The Bright School is found in the state of _______.
A.GeorgiaB.KentuckyC.OregonD.Montana

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Ways to Deal with the Problem of Energy
There are different ways in which people try to deal with the problem of energy.One way is the greater production of common energy sources,such as coal,oil and gas.The trouble with these sources,however,is that they are not renewable.
Another way is energy conservation(节能),which means using energy more efficiently.In some very cold countries people build special houses to save energy.They place materials between the inside and the outside of the walls of the house to keep the cold out and warmth in.The house is heated by the lights,the body heat of the people and the other equipment in it.
Finally,renewable energy sources are used even though they are often expensive to develop.One form of these is geothermal energy.In certain parts of the world the temperature of the earth increases thirty degrees centigrate with each kilometer down.At six kilometers,therefore,it rises to nearly 200degrees.To get the heat,water is pumped down into the rocks and back up to the surface.Heat from the earth is already used in certain countries.
小题1:The writer tells about “the special houses”because they______.
A.show the excellent skills of the builders
B.serve as an example of the energy conservation
C.are heated by different sources of energy
D.are warmer than other types of energy
小题2:The underlaned words”geothermal energy”in the third paragraph mean____.
A.renewable sourceB.underground source
C.heat inside the earthD.temperature of the earth
小题3:At a place where the surface temperature is 15degrees centigrade,how deep do you have to dig so as to get a temperature of 75 degrees centigrade?
A.One km.B.Two km.C.Three km.D.Four km.

查看答案和解析>>

同步练习册答案