7.Without proper planning,tourism can cause problems.For example,too many tourists can crowd public places that are also enjoyed by the inhabitants of the country.If tourists create too much traffic,the inhabitants become annoyed and unhappy.They begin to dislike tourists and to treat them impolitely.They forget how much tourism can help the country's economy.It is important to think about the people of a destination country and how tourism affects them.Tourism should help a country keep the customs and beauty that attract tourists.Tourism should also advance the wealth and happiness of local inhabitants.
Too much tourism can be a problem.If tourism grows too quickly,people must leave other jobs to work in the tourism industry.This means that other parts of the country's economy can suffer.
On the other hand,if there is not enough tourism,people can lose jobs.Businesses can also lose money.It costs a great deal of money to build large hotels,airports,firstclass roads,and other support facilities(配套设施)needed by tourist attractions.For example,a major international class tourism hotel can cost as much as 50thousand dollars per room to build.If this room is not used most of the time,the owners of the hotel will lose money.
Building a hotel is just a beginning.There must be many other support facilities as well,including roads to get to the hotel,electricity,sewers(下水道)to handle waste,and water.All of these support facilities cost money.If they are not used because there are not enough tourists,jobs and money are lost.
32 Which of the following do you think has been discussed in the part before this selection?D
A.It is extremely important to develop tourism.
B.Building roads and hotels is important.
C.Support facilities are highly necessary.
D.Planning is of great importance to tourism.
33 The underlined word"inhabitants"(in Paragraph 1)probably meansA.
A.citizens
B.passengers
C.population
D.tourists
34 Too much tourism can cause all these problems EXCEPTB.
A.a bad effect on other industries
B.a change of tourists'customs
C.overcrowdedness of places of interest
D.pressure on traffic
35 It can be inferred from the text thatB.
A.the author doesn't like tourism developing so fast
B.local people will benefit from tourist attraction
C.other parts of a country's economy won't benefit from tourism much
D.we can't build too many support facilities.
分析 这篇短文主要介绍了过快增长的旅游业会给经济以及社会生活的生活带来的一些问题.
解答 DABB
32.D 这是一道猜意题.因为文章本身的主题是讨论旅游带来的问题.但从文章的第一句话:Without proper planning,tourism can cause problems.可以猜出只有选项D是正确答案.
33.A 猜测词意题.通过第一段最后一句Tourism should also advance the wealth and happiness of local inhabitants.得知,旅游促进当地的居民财富增长和经济的发展,故该词意思是居民的意思.
34.B这是一道判断题.根据This means that other parts of the country's economy can suffer.可知A正确;too many tourists can crowd public places 得知C正确;If tourists create too much traffic推出D正确,只有B没有提到.
35.B 推理题.根据第一段最后一句话Tourism should also advance the wealth and happiness of local inhabitants.得知.旅游促进当地的经济发展 和当地人的幸福,故选B.
点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.