题目列表(包括答案和解析)
阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)
On Thursday afternoon Mrs. Clarke, dressed for going out, took her handbag with her money and her key in it, pulled the door behind her to lock it and went to the Over 60s Club. She always went there on Thursdays. It was a nice outing for an old woman who lived alone.
At six o’clock she came home, let herself in and at once smelt cigarette smoke. Cigarette smoke in her house? How? Had somebody got in? She checked the back door and the windows. All were locked or fastened, as usual. There was no sign of forced entry. Had anything been taken? She went from room to room, checking. Yes, some things were missing — her small radio, her spare watch, a camera. That was all, she thought; but she couldn’t be sure just yet. She was annoyed, of course, but rather glad that nothing had been thrown about.
Over a cup of tea she wondered whether someone might have a key that fitted her front door — “a master key” perhaps. So she stayed at home the following Thursday. Nothing happened. Was anyone watching her movements? On the Thursday after that she went out at her usual time, dressed as usual, but she didn’t go to the club. Instead she took a short cut home again, letting herself in through the garden and the back door. She settled down to wait.
It was just after four o’clock when the front door bell rang. Mrs. Clarke was making a cup of tea at the time. The bell rang again, and then she heard her letter-box being pushed open. With the kettle(壶)of boiling water in her hand, she moved quietly towards the front door. A long piece of wire(金属丝)appeared through the letter-box, and then a hand. The wire turned and caught around the knob(门把手) on the door-lock. Mrs. Clarke raised the kettle and poured the water over the hand. There was a shout outside, and the skin seemed to drop off the fingers like a glove. The wire fell to the floor, the hand was pulled back, and Mrs. Clarke heard the sound of running feet.
That evening she reported the matter to the police. They were not too pleased, but they came and took away the wire and the skin. “It was only self-protection,” she told the officer. “An old woman must try to look after herself.” With the help of a doctor, the police found the man and recovered Mrs. Clarke’s things. She has become something of heroine at the Over 60s Club.
1. When did Mrs. Clarke go to the Over 60s Club?
___________________________________________________
2. Why did the smell of cigarette smoke surprise her?
___________________________________________________
3. On the third Thursday, did Mrs. Clarke go out at her usual time?
___________________________________________________
4. What was Mrs. Clarke doing when she was waiting for the thief?
___________________________________________________
5. What is Mrs. Clarke like?
___________________________________________________
| |||||
阅读短文,根据短文内容,从短文后的六个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共8分,每小题2分)
As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult. 1 Don’t panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now!
With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed about making choices. In this way you can make healthy balanced decisions. 2 You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will present itself to you.
Young adulthood means greater freedom and more choices. 3 But try not to shut your family out of your life. You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself.
It is also perfectly natural at this time for you to spend more time with your friends than your family. Choose your friends wisely. A true friend will stand by you no matter what happens.
This period is a part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout life’s journey. There will be some people with whom you part and go separate ways. Leaving school can be hard. The reality is that you may not even see all of your classmates again.
You are a young adult. It is your life. No one can live it for you. 4 So making the right choices will be important to you. Life is for living. Enjoy your life wisely.
| A. They will help shape the future. B. They may seem to happen quickly. C. You will probably want to be independent. D. You may appreciate what you have in your own life. E. The choices that you make from now on will be your choices. F. Your family has been with you since you came into this world. |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com