题目列表(包括答案和解析)
先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。所填单词在答卷横线上必须完整写出。
I still remember visiting Moscow. It is the c 1 of Russia(俄罗斯), the b 2 country in the world. I go there with my parents at the age of eight. I live and study there for one year, I have some happy memories(记忆).
One of the most interesting things of that city is that ,t 3 are many dogs. Perhaps Russians l 4 dogs very much. You can see dogs here and there. Almost each of the families has a dog. I make friends with many Russian children w 5 I am living and studying there. They are all very nice. They have fair hair and fair skin. I play with them h 6 though(尽管)I can only speak a little Russian at first. They are f 7 to me. The weather in Moscow is very cold. It snows almost every day in w 8 . The ground is always covered with a lot of snow. We often make snowmen t 9 .
Now I am b 10 in China, but I miss them so much. I will never forget my happy memories of this visit to Moscow.
请阅读下面短文。根据短文内容从下面方框内的七个选项中,选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。(每小题2分)
A hobby can be almost anything that a person likes to do in his spare time. Hobbyists(沉溺于某嗜好之人)raise pets, watch birds, paint pictures, play the piano and grow flowers. 1. They collect everything from books to butterflies and from boxes to stamps.
People take up(从事) hobbies because these activities offer enjoyment,
friendship and relaxation. Hobbies help people relax after a long time of hard
work, and pro
vide(提供) a balance (平衡) between
work and play. Hobbies offer(提供) interesting
activities for the old. Some hobbies can make a child grow as a person, develop
his interest and help him learn new skills. 2. Doctors
have found that hobbies are useful in helping patients (病人) recover (恢复) from
illness. Hobbies give patients who can’t move around something to do, and
provide interests that keep them from thinking about themselves. Many hospitals
treat (治疗) patients by having them take up
interesting hobbies. 3.
In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies. But some persons who had spare time did enjoy hobbies. 4. People today have more time than ever before for hobbies. Machines have now reduced much time that people must spend on their jobs.
5. Those who have developed(发展) hobbies never need to worry about what to do with their newly-found free time hours.
Sir William Osler, a famous Canadian doctor expressed the value (价值) of hobbies by saying, “No man is really happy or safe without a hobby.”
A. More people retire at an earlier age than before.
B. Hobbies can also help a patient to keep healthy.
C. Hobbies can help kids to keep healthy.
D. The ancient Egyptians played games with balls made of wood.
E. Anyone, old or young, sick or well, rich or poor
,
can follow a good hobby, in spite of(尽管) his age,
health or money.
F. They also go to concerts, climb mountains, go fishing, skate and swim.
G.Many people have nothing to do in their spare time.
口语应用。(每小题1分,共5分)
阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A. How much does a ticket cost?
B. Can you tell me when it arrives in Beijing?
C. Yes, please!
D. How to get a ticket, please?
E. Then the time of the first train tomorrow morning?
F. You are welcome.
G. All right.
A: Good morning! Can I help you, sir?
B: 1 Could you tell me the time of the last train to Beijing this evening?
A: There’s one at 8:30. But I’m afraid all the tickets have been sold out.
B: 2
A: The first train leaves at 9:15.
B: 3
A: It arrives at 12:30. But may be a little late because of the bad weather.
B: OK! 4
A: 418 yuan and half of it for a child below 12.
B: 5 I’d like two tickets and another one for a child at the age of ten. Here is the money.
A: Thank you!
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com