题目列表(包括答案和解析)

 0  250450  250458  250464  250468  250474  250476  250480  250486  250488  250494  250500  250504  250506  250510  250516  250518  250524  250528  250530  250534  250536  250540  250542  250544  250545  250546  250548  250549  250550  250552  250554  250558  250560  250564  250566  250570  250576  250578  250584  250588  250590  250594  250600  250606  250608  250614  250618  250620  250626  250630  250636  250644  447348 

66.To avoid attracting mountain lions,people are advised    .

  A.to build more roads for the lions to move safely

  B.to keep a close watch on their farm animals

  C.not to stay outdoors                         D.not to raise pets

试题详情

65.According to the passage,it is clear that    .

  A.the reported sightings of mountain lions have not been proved

  B.people walking in the country may come across a lion

  C.fences have been built to protect the lions

  D.mountain lions prefer populated areas

试题详情

64.Mountain lions are moving probably because    .

  A.the suburbs of big cities are peaceful and quiet

  B.more roads are being built into the mountains    

 C.the number of the lions increases in the west

  D.young lions are seeking new partners

试题详情

64.解析:这是一道推断题。根据Salvatori和他的同学得到政府的帮助进行这项工作可以推断出政府支持保护文化多样性。

第18题(2005年普通高等学校春季招生考试英语北京卷)

  Mountain lions live in mountainous areas of the western United States. Lately,however,people have reported seeing them in quiet neighborhoods all across the country!Usually considered shy and seldom seen,these lions are becoming more noticeable.In addition,the lions appear to be moving east.They were even reported in the suburbs (郊区) of Boston,Philadelphia,and Chicago.

  It seems certain that these“kings of the mountains”are moving.Why?Scientists are not sure.Some think that as the mountain lion population increases in the weat,younger wild cats are leaving the area.These cats are searching for new homes and new places for food.

  “The young males are looking for new homes,”says Lynn Sadler,who is the director of the Mountain Lion Foundation in Sacramento,Calif.“People tend to create too many barriers(障碍),such as buildings,fences,roads,and noise.As the mountain lions seek new places and food and water sources(水源),these barriers get in their way.”

  The sightings have made people increasingly watchful.Sometimes the“mountain lions”that people report seeing turn out to be large dogs or even house cats.But at least a few of the meetings have been real.The building of new roads,the growing of suburbs and the growing popularity of outdoor activities are all increasing the chances that people in various parts of the country may meet up with a mountain lion.

  Because many people are concerned about the reappearance of the American lion,an expert outlined some ways they can avoid attracting the wild cats:Never leave pets or pet food outside;properly care for farm animals;and plan public land use to enable the lions to move safely from one place to another.

  “To be fair,”says the expert,“mountain lions are trying to regain their homes.They were here first.Now we need to find ways we can live together.”

试题详情

63.解析:这是一道细节题。根据最后一段“But we think it will prove to be good business for the merchants, as well as a tourist attraction.”可推断出市场也会帮助发展旅游事业。

试题详情

62.解析:这是一道细节推断题。根据第四段“Under a Canadian government program for multiculturalism, the three students have received two thousand dollars with which they will do a study to find out whether Toronto’s immigrant businessmen would support an open-art market.”可判断出他们从政府接受两千美元来进行研究工作。

试题详情

61.解析:这是一道细节推断题。根据第一段“It’s a city from many places, and a multicultural marketplace will help Torontonians to understand and appreciate the rich variety of cultural groups in our city.”可判断出Findenzio Salvatori举办户外市场的目的是帮助保持这个城市文化的多样性。

试题详情

64.It can be inferred from the text that the Canadian government supports ______.

    A. the protection of different cultures    B. the plan of an open-air market

    C. the request of merchants       D. the attitude of shoppers

答案 61.B62.C63.C64.A 

试题详情

63. According to Salvatori, the marketplace may also help to improve Toronto’s ______.

  A. market management             B. travel industry

  C. community service               D. city planning

试题详情

62.Fidenzio Salvatori, with two other students, has got two thousand dollars from the government ______.

  A. to make an experiment            B. to perform a research

  C. to start a marketplace           D. to operate a business

试题详情


同步练习册答案