题目列表(包括答案和解析)

 0  250497  250505  250511  250515  250521  250523  250527  250533  250535  250541  250547  250551  250553  250557  250563  250565  250571  250575  250577  250581  250583  250587  250589  250591  250592  250593  250595  250596  250597  250599  250601  250605  250607  250611  250613  250617  250623  250625  250631  250635  250637  250641  250647  250653  250655  250661  250665  250667  250673  250677  250683  250691  447348 

4. A。细节题。 根据paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country,可知他们在精心挑选的几条路上试验日本的模式。

试题详情

3. D。推断题。由最后两段对比可知,人字形线比直线、平等线对控制车速有更长久的影响。

试题详情

2. C。细节题。由But stripes, called chevrons (人字形), painted on the roads make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down.可知C项正确。

试题详情

1. A。主旨题。通读全文,我们可以知道,在高速公路上画各种线是为了让司机觉得车速过快,从而达到控制车速的目的。

试题详情

5. What does the author say about straight, horizontal bars painted across roads?

A. They are suitable only on broad roads.  

B. They are falling out of use in the United States.

C. They are ignored in a long period of time.

D. They cannot be used successfully to traffic circles.

[答案解析]为了控制车速,减少交通事故,美国决定在公路上画人字形标志。

试题详情

4. The American Automobile Association Foundation for Traffic Safety plans to ________.

A. try out the Japanese method in certain areas

B. change the road signs across the country

C. replace straight, horizontal bars with chevrons

D. repeat the Japanese road patterns

试题详情

3. The advantage of chevrons over straight, horizontal bars is that the former ________.

A. can keep drivers awake   B. can cut road accidents in half

C. will look more attractive  D. will have a longer effect on drivers

试题详情

2. On roads painted with chevrons, drivers tend to feel that ________.

A. they should avoid speed-related hazards

B. they are driving in the wrong lane

C. they should slow down their speed

D. they are coming near to the speed limit

试题详情

1. The passage mainly discusses ________.

A. a new way of highway speed control

B. a new pattern for painting highways

C. a new way of training drivers

D. a new type of optical illusion

试题详情

3. A。推断题。根据文章第2段第1句和第3段第1句可推知此题答案为 A。

(12)

Believe it or not, optical illusion(错觉) can cut highway crashes.

Japan is a case in point. It has reduced automobile crashes on some roads by nearly 75 percent using a simple optical illusion. But stripes, called chevrons(人字形), painted on the roads make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down.

Now the American Automobile Association Foundation(基金会) for Traffic Safety in Washington D.C. is planning to repeat Japan’s success. Starting next year, the foundation will paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country to test how well the patterns reduce highway crashes.

Excessive (too great) speed plays a major role in as much as one fifth of all fatal traffic accidents, according to the foundation. To help reduce those accidents, the foundation will conduct its tests in areas where speed-related hazards (danger) are the greatest curves, exit slopes, traffic circles, and bridges.

Some studies suggest that straight, horizontal bars painted across roads can initially cut the average speed of drivers in half. However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars.

Chevrons, scientists say, not only give drivers the impression that they are driving faster than they really are but also make a lane appear to be narrower. The result is a longer lasting reduction in highway speed and the number of traffic accidents.

试题详情


同步练习册答案