题目列表(包括答案和解析)

 0  250489  250497  250503  250507  250513  250515  250519  250525  250527  250533  250539  250543  250545  250549  250555  250557  250563  250567  250569  250573  250575  250579  250581  250583  250584  250585  250587  250588  250589  250591  250593  250597  250599  250603  250605  250609  250615  250617  250623  250627  250629  250633  250639  250645  250647  250653  250657  250659  250665  250669  250675  250683  447348 

4. D。判断题。此题B项的干扰性较强,但由于它没有说明是Chinese scientists,所以应排除。A、C项明显与原文不符。根据文章第3段第1句可知答案非D莫属。

(2)

Want a glance of the future of health care? Take a look at the way the various networks of people about patient care are being connected to one another, and how this new connectivity is being exploited to deliver medicine to the patient -no matter where he or she may be.

Online doctors offering advice based on normal symptoms(症状) are the most obvious example. Increasingly, however, remote diagnosis(远程诊断) will be based on real physiological data(生理数据) from the actual patient. A group from the University of Kentucky has shown that by using personal data assistance plus a mobile phone, it is perfectly practical to send a patient’s important signs over the telephone. With this kind of equipment, the cry asking whether there was a doctor in the house could well be a thing of the past.

Other medical technology groups are working on applying telemedicine to rural(countryside) care. And at least one team wants to use telemedicine as a tool for disaster need-especially after earthquakes. On the whole, the trend is towards providing global access to medical data and experts’ opinions.

But there is one problem. Bandwidth(宽带) is the limiting factor for sending complex(复杂的) medical pictures around the world - CT photos being one of the biggest bandwidth users. Communication satellites may be able to deal with the short-term needs during disasters such as earthquakes or wars. But medicine is looking towards both the second-generation Internet and third-generation mobile phones for the future of remote medical service.

Doctors have met to discuss computer-based tools for medical diagnosis, training and telemedicine. With the falling price of broadband communications, the new technologies should start a new time when telemedicine and the sharing of medical information, experts’ opinions and diagnosis are common.

试题详情

3. C。主旨题。从文章内容来看,无论是中国还是世界克隆熊猫还没有成功,所以排除A、B项;D项内容明显与文章内容不符,故排除。所以“探索克隆熊猫的可能性”应该是这篇文章的标题。

试题详情

2. A。细节题。从第6段第1句话 The nuclear transfer(核子移植) of one species to another is not easy, and the lack of available (capable of being used ) panda eggs could be a major problem  可以做出正确判断。

试题详情

1. B。语义理解题。从第2段内容可知,“诺亚方舟”工程的目标是把濒临灭绝的动物的蛋(卵)、胚胎、精液和DNA储存在液体氮中,如果某一种动物濒临灭绝时,将来可以重现这一动物。

试题详情

4. From the passage we know that _______.

A. Kraemer and his team have succeeded in cloning a dog

 B. scientists try to implant a panda’s egg into a rabbit

 C. Kraemer will work with Chinese scientists in clone researches

 D. about two thousand of species will probably die out in a century

[答案与解析]本文讲述中国正在竭力克隆濒临绝种的熊猫,这和Texas A & M University 的Noah's Ark(诺亚方舟)工程极为相似,都是想拯救濒临灭绝的动物。

试题详情

3. The best title for the passage may be _______.

A. China’s Success in Pandas Cloning  

B. The First Cloned Panda in the World

 C. Exploring the Possibility to Clone Pandas

 D. China -the Native Place of Pandas Forever

试题详情

2. According to Professor Kraemer, the major problem in cloning pandas would be the lack of _______.

A. available panda eggs         B. host animals

C. qualified researchers         D. enough money

试题详情

1. The aim of “Noah’s Ark” project is to _______.

A. make efforts to clone the endangered pandas

B. save endangered animals from dying out

C. collect DNA of endangered animals to study

D. transfer the nuclear of one animal to another

试题详情

5. D。推断题。根据第3段 …Playful and meaningless imitation of what other people say continues after the child has begun to speak for himself可推知此题答案为D。

试题详情

4. C。细节题。根据第3段 …and it is clear that what a child means by a word will change as he gains more experience of the word 可知 C 为正确答案。

试题详情


同步练习册答案