题目列表(包括答案和解析)

 0  250496  250504  250510  250514  250520  250522  250526  250532  250534  250540  250546  250550  250552  250556  250562  250564  250570  250574  250576  250580  250582  250586  250588  250590  250591  250592  250594  250595  250596  250598  250600  250604  250606  250610  250612  250616  250622  250624  250630  250634  250636  250640  250646  250652  250654  250660  250664  250666  250672  250676  250682  250690  447348 

2. C。推断题。根据文章第2段第3句when activity would be inefficient and possibly dangerous可推知此题答案为C。

试题详情

1. B。推断题。根据文章第2段第1句evolution equipped us with a regular pattern of sleeping and waking for the same reason可推知此题答案为B。

试题详情

3. Which of the following is the main idea of the passage?

A. Evolution has equipped all creatures with a regular pattern of sleeping and waking.

B. The study of sleep is an important art of the evolutionary theory.

C. Sleeping patterns must be taken into consideration in the designing of robots.

D. The sleeping pattern of a living creature is determined by the food it eats.

[答案与解析]本文介绍了有关睡觉进化论方面的知识。

试题详情

2. Evolution has programmed man to sleep at night chiefly to help him ______.

A. keep up a regular pattern of life

B. prevent trouble that comes looking for him

C. avoid danger and inefficient labor  

D. restore his bodily functions

试题详情

1. The author uses the example of the robot in space exploration to tell us _______.

A. the differences between robots and men

B. the reason why men need to sleep

C. about the need for robots to save power

D. about the danger of men working at night

试题详情

4. D。推断题。根据文章的内容与选项的比较,发现选项A、B、C与文章内容毫无关系,从而可推知此题答案为D。

(11)

Suppose we built a robot to explore the planet Mars. We provide the robot with seeing detectors(探测器) to keep it away from danger. It is powered entirely by the sun. Should we program the robot to be equally active at all times? No, the robot would be using up energy at a time when it was not receiving any. So we would probably program it to stop its activity at night and to wake up at dawn the next morning.

According to evolutionary(进化的) theory of sleep, evolution equipped us with a regular pattern of sleeping and waking for the same reason. The theory does not deny that sleep provides some important restorative functions. It merely says that evolution has programmed us to perform those functions at a time when activity would be inefficient and possibly dangerous. However, sleep protects us only from the sort of trouble we might walk into; it does not protect us from trouble that comes looking for us. So we sleep well when we are in a familiar, safe place, but we sleep lightly, if at all, when we fear that bears will nose into the tent.

The evolutionary theory explain the differences in sleep among creatures. Why do cats, for instance, sleep so much, while horses sleep so little? Surely cats do not need five times as much repair and restoration as horses do. But cats can afford to have long periods of inactivity because they spend little time eating and are unlikely to be attacked while they sleep. Horses must spend almost all their waking hours eating, because what they eat is very low in energy value. Moreover, they cannot afford to sleep too long or too deeply, because their survival depends on their ability to run away from attackers.

试题详情

3. A。推断题。根据文章末尾部分对各个地方人笑的多少的归纳可推知此题答案为A。

试题详情

2. C。细节题。根据文章中间的句子the final mouth shape is not formed until well after new teeth are set可推知此题答案为 C。

试题详情

1. B。细节题。根据文章第2句physical appearance is often culturally programmed可推知此题答案为B。

试题详情

4. This passage might have been taken out of a book dealing with ________.

A. physics B. chemistry     C. biology       D. none of the above

(1-4 BCAD)

[答案与解析]本文介绍了人的面目不是生来注定,而是后天习得的理论。

试题详情


同步练习册答案