题目列表(包括答案和解析)
54. What is the author’s attitude to the computer?
A. At first she likes it but later becomes tired of it.
B. She likes it because it is very convenient.
C. She dislikes it because TV is more attractive.
D. She likes it because it provides an imaginary world.
答案:A。主旨大意题。
53. What does the last paragraph mean?
A. Having worked on the computer for too long, she became a bit strange.
B. Sometimes TV programs give her comfort and even makes her forget her work.
C. She watches TV a lot in order to keep up with the latest news and the weather.
D. She turns on TV now and then in order to get some valuable information.
答案:B。主旨大意题。解析:考查概括能力。本段主要说明电视的影响,应从B、C、D三项中选,D项为错误陈述,C项片面,故选B。
52. The passage implies that the author and her boyfriend live in______.
A. the same city B. the same country
C. different countries D. different cities in England
答案:C。推理判断题。解析:作者的男朋友在英格兰,而我所收看的节目是纽约一台,因此属于两个国家。
51. Compared to the clear words of her boyfriend on screen, his accent becomes______.
A. unreal B. unbearable C. misleading D. not understandable
答案:D。词义猜测题。解析:unreal意思是“不真实的”,unbearable意为“不可忍受的”,
misleading意为“使人迷惑的,产生误解的”,
not understandable “不可理解的”,根据第一段意思应选D项。
5. It can be inferred from the passage that______.
A. it is hard for children to tell the differences between real life and the imaginary
B. only people in prison support film checking
C. only children imitate what they have seen on the screen
D. the writer used to advise the details of crime should be shown
答案:A。推理判断题。解析:B、C两项均不符合文意,D项与作者观点相违背,故选A。
C
After too long on the Net, even a phone call can be a shock. My boyfriend’s Liverpudlian accent suddenly becomes too difficult to understand after his clear words on screen; a secretary stone seems more rejecting than I’d imagined it would be. Time itself becomes fluid-hours become minutes, and alternately seconds stretch into days. Weekends, once a highlight of my week, are now just two ordinary days.
For the last three years, since I stopped working as a producer for Charlie Rose, I have done much of my work as a telecommuter. I submit(提交) articles and edit them by E-mail and communicate with colleagues on Internet mailing lists. My boyfriend lives in England; so much of our relationship is computer-mediated.
If I desired, I could stay inside for weeks without wanting anything. I can order food, and manage my money, love and work. In fact, at times I have spent as long as three weeks alone at home, going out only to get mail and buy newspapers and groceries. I watched most of the blizzard of 96 on TV.
But after a while, life itself begins to feel unreal I start to feel as though I’ve merged(融合) with my machines, taking data in, spitting them back out, just another node(波节) on the Net. Others on line report the same symptoms. We start to strongly dislike the outside forms of socializing. It’s like attending an A. A .meeting in a bar with everyone holding a half sipped drink. We have become the Net opponents’ worst nightmare.
What first seemed like a luxury, crawling from bed to computer, not worrying about hair, and clothes and face, has become avoidance(逃避),a lack of discipline. And once you start replacing real human contact with cyber interaction, coming back out of the cave can be quite difficult.
At times, I turn on the television and just leave it to chatter in the background, something that I’d never done previously. The voices of the programs relax me, but then I’m jarred by the commercials. I find myself sucked in by soap operas, or needing to keep up with the latest news and the weather.“Dateline”, “Frontline” , “Nightline,” CNN, New York 1,every possible angle of every story over and over and over, even when they are of no possible use to me. Work moves from foreground to background.
4.All the following statements about“Rififi”are true EXCEPT______.
A. that the robbery shown needs experience and skills
B. that some very good tools were used in the robbery
C. that the film showed the technique in detail
D. that the technique of the robbery was not imitated
答案:D。细节理解题。解析:A、B、C三项在最后一段中均有说明。
3. Parents in prison agreed to film checking because______.
A. they did not want their children to follow them
B. the crime on screen could be imitated without difficulty
C. they had given a talk on it
D. they had made mistakes
答案:A。推理判断题。解析:从短文最后可得知。
2.What is the writer’s attitude(态度) towards the film in which the hero had escaped by electrocuting the guard?
A. The writer likes it very much.
B. The writer is strongly against it.
C. The writer thinks the film has some value.
D. The writer does not show his/her attitude.
答案:B。推理判断题。解析:从行文看作者一直反对在影视作品中描述犯罪细节,以免对孩子产生不良影响。
1. The writer thinks that____________.
A. the details of the criminal technique should be kept
B. the details of the crime should not be shown on the screen
C. children should not imitate what they see on the screen
D. it is dangerous to imitate what they see on the screen
答案:B。主旨大意题。解析:主旨考查。
作者通过模仿的诸多事例表明犯罪细节不能在荧幕播放的观点。C、D两项虽有一定
道理,皆为B项服务。
45. What makes father no longer the only dominant person in a family?
A. With their earning,mother and children do not need to depend on father for their life.
B. There are many choice of employment for mothers and children.
C. Father does much less for his children today than he used to.
D. The number of married women in employment has increased greatly now.
答案:A。细节理解题。解析: 见第二段“With mother earning and his older children drawing substantial wages father is seldom the dominant figure that he still was at the beginning of the century.”。
B
The use of the word imitation(模仿) reminds me that we ought to make some more comments on the risk of people imitating what they see on the screen in the way of crime(犯罪) or violence. First there was always a risk of children acting out scenes which could be dangerous. For example, I remember a woman who was head of a middle school telling me that she had happened to look out of her window when the children were on the playground and had seen them putting a small boy on a chair with a rope round his neck and the rope over the branch of a tree; fortunately she was in time to get there before the child was hanged. I remember a film in particular in which the hero who was imprisoned had escaped by electrocuting(通电触死) his guard, the technique of doing this being shown in detail. This was the kind of scene which we could cut for these reasons.
In films for young people and adults we always tried to keep off the screen the details of criminal techniques, such as how to open a locked door with a piece of hard plastic or how to open a safe; if we were consulted(请教) before production, I used to advise that the details should not be shown. When I gave talks in prisons about film checking I had full support for this, since fathers who were in prison for criminal offences did not want their children to get on crime.
Every time I gave a talk in a prison someone used to mention the French film Rififi. made by Jules Dassin in 1954.This remarkable film showed in great detail a robbery of a jeweler’s shop, the robbery lasting about half an hour and being backed by only natural sound...one of the most brilliant film sequences(连续镜头) of all time. I remember our discussion at the time. We thought that the robbery was finished only with the use of advanced and obviously expensive equipment and that only the most experienced and skilled criminals could possibly imitate it; we believed therefore that it was relatively safe. When talking in prisons some years later I learned that there had been several robberies in which the techniques had been copied, so perhaps we were wrong.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com