题目列表(包括答案和解析)
44. Which of the following is NOT true?
A. People do not analyze the problem they meet.
B. People often accept the opinions or ideas of other people.
C. People may learn from their past experience.
D. People can not solve some problems they meet.
43. By referring to Sam’s broken bicycle, the author intends to _________.
A. illustrate the ways to repair his bicycle
B. discuss the problems of his bicycle
C. tell us how to solve a problem
D. show us how to analyze a problem
42. In analyzing a problem we should do all the following except .
A. recognize and define the problem
B. look for information to make the problem clearer
C. have suggestions for a possible solution
D. find a solution by trial or mistake
41. What is the best title for this passage?
A. Six Stages for Repairing Sam’s Bicycle
B. Possible Ways to Problem-solving
C. Necessities of Problem Analysis
D. Suggestions for Analyzing a Problem
55.B。细节理解题。依据文章第三自然段第2行“But with the renewed concern about pesticide on produce, and refinements in infrared scanning,Palely hopes to get back into operation”,可知B项(出于对杀虫剂过度使用的担心)符合题意。
54.C。推理判断题。依据文章第三自然段的第1句“The bad news is that Palely’s company closed down in 1984, after only three years.Farmers resisted the new technology and long-term backers were hard to find”,从中可以看出红外线扫描技术应用于农业遇到了一些问题,原因有两个:一是农民对新技术的抵制,二是难以找到长期赞助商。文章中还有一处明显的提示出现在最后一句:“But only if Palely finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago”.从该句提供的信息同样可以反推出10年前的情形,所以选项C正确。
53.A。细节理解题。依据文章第二自然段最后一句“Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would”(采取点喷,农民们可以节省平时用量的50%至70%的杀虫剂),选项A符合题意。
52.D。推理判断题。本题要求判断使用红外线扫描技术的目的。依据文章第二自然段第4行“...showing where plants were running ‘fevers’.Farmers could then spot spray,...”说明目的是确定有问题的区域,以使农民有针对性地喷杀虫剂。显然,选项D(确定有问题的地域)为最佳选项。
51.C。细节理解题。依据文章第二自然段第2行“...an infrared scanner measured the heat emitted by crops.The data were transformed into a color-coded map showing where plants were running‘fevers’”,说明植物在发“高烧”,也就是说,“身体状况”不佳时才会散发热,所以选项C符合题意。
55.Infrared scanning technology may be brought back into operation because of_____________.
A. the desire of farmers to improve the quality of their produce
B. growing concern about the excessive use of pesticides on crops
C. the forceful promotion by the Department of Agriculture
D. full support from agricultural experts
[答案与解析] 51-55 CDACB
C篇是一篇说明文,主要介绍了将原用于军事和卫星的红外线扫描技术运用于农业的前景,人们为此所做出的努力及遇到的困难。
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com