题目列表(包括答案和解析)
69.Which of the following words best describes the author’s attitude towards China’s high-speed railway plan?
A.Critical. B.Reserved. C.Doubtful D. Positive.
选D . 尽管在文章第8,9段中 提到存在的问题,但从最后两段中不难看出作者是持支持的态度
68.According to the passage,the greatest challenge to the new high-speed railway plan is .
A.technical issues
B.safety of the system
C.financial problems
D.maintenance of railway tracks
选C . 在文章第8段看到 There are so many issues that need to be settled...及第9节中 But the key issue is really money
67.China’s new high-speed railway plan will be a win-win project because .
A.China will get much-needed resources and develop its western regions
B.China and the countries involved will benefit from the project in various ways
C.China will develop its railway system and communication with other countries
D. the foreign countries involved will develop their railway transportation,business and tourism
选B在文章倒数第二段中有明确答案
72. From the first two paragraphs we learn that .
A. much of the word’s water is available for use
B. people in high rainfall countries feel lucky
C. the costs of water redistribution should be considered
D. water can be easily carried through pipes across rhe world
答案:72-75 CCAB
Passage 3
(10·江苏D篇)
Imagine,one day,getting out of bed in Beijing and being at your office in Shanghai in only a couple of hours,and then,after a full day of work,going back home to Beijing and having dinner there.
Sounds unusual,doesn't it? But it's not that unrealistic,with the development of China’s high-speed railway system.And that’s not a11.China has an even greater high-speed railway plan-to connect the country with Southeast Asia,and eventually Eastern Europe.
China is negotiating to extend its own high·-speed railway network to up to 17 countries in 1 0 to 15 years,eventually reaching London and Singapore.
China has proposed three such projects.The first would possibly connect Kunming with Singapore via Vietnam and Malaysia.Another could start in Urumqi and go through Kazakhstan and Uzbekistan,and possibly to Germany.The third would start in the northeast and go north through Russia and then into Western Europe.
If China’s plan for the high-speed railway goes forward,people could zip over from London to Beiling in under two days.
The new system would still follow China’s high-speed railway standard.And the trains would be able to go 346 kilometers an hour,almost as fast as some airplanes.
China’s bullet train(高速客车),the one connecting Wuhan to Guangzhou,already has the World’s fastest average speed.It covers 1,069 kilometers in about three hours.
Of course,there are some technical challenges to overcome.There are so many issues that need to be settled,such as safety,rail gauge(轨距),maintenance of railway tracks.So,it’s important to pay attention to every detail.
But the key issue is really money.China is already spending hundreds of billions of yuan on domestic railway expansion.
China prefers that the other countries pay in natural resources rather than with capital investment.Resources from those countries could stream into China to sustain development.
It’11 be a win-win project. For other countries,the railway network will definitely create more opportunities for business,tourism and so on,not to mention the better communication among those countnes.
For China,such a project would not only connect it with the rest of Asia and bring some much-needed resources,but would also help develop China’s far west.We foresee that in the coming decades,millions of people will migrate to the western regions,where the land is empty and resources unused.With high-speed trains,people will set up factories and business centers in the west once and for a11.And they’11 trade with Central Asian and Eastern European countries.
74.What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?
A.Steps to improving water use management.
B.Ways to reduce the cost of building dams.
C.Measures to deal with worldwide water shortages.
D.Approaches to handling the pressure on water supply.
WWW. The text is mainly about________.
A.water supply and increasing population
B.warer use management and agriculture
C.water redistribution and wildlife protection
D.water shotages and environmental protection
rves can only decrease,and it is believed that fifty years of pumping will see them run dry.
73.Saudi Arabia’s attempts to grow wheat in desert areas have seen the pumping of huge quantities of irrigation water from underground reserves.Because there is no rainfall in these areas, such reseWhich of the folloeing is true?
A.The water stores in Texas have been reduced by 75%.
B.Most industries in the world suffer from water shortages.
C.The underground watet in Saudi Arabia might run out in 50 years.
D.Good management of water use resulted from the project in the Central Valley.
63.Where can we most probably read in the text
A.In a reseach paper B.In a short story
C.In a travel magazine D.In a student’s book
答案:60-63 ABBD
Passage 2
(10·安徽E篇)
The need to feed a growing population is putting much pressure on the word’s supply of water.With 97% of the word’s water too salty to be drunk or used in agriculture,the wordwide supply of water needs carefull management,especially in agriculture .Although the idea of a water shortage(短缺) seems strange to someone fortunate enough to live in a high rainfall country,many of the word’s agriculture industries experience constant water shortages.
Although dams can be built to store water for agriculture use in dry areas and dry seasons,the costs of water redistribution(重新分配) are very high.Not only is there the cost of the engineering itself,but there is also an envitonmental cost to be considered.Where valleys(山谷) are flooded to create dams,houses are lost and wildlife homes destroyed.Besides,water may flow easily through pipes to fields,but it cannot be transported from one side of the world to the other.Each country must therefore rely on the management of its own water to suply its farming requirements.
This is particularly troubling for countries with agricultural industries in areas dependent on irrigation(灌溉).In Texas,farmers’ overuse of irrigation water has resulted in a 25% reduction of the water stores.In the Central Vally area of southwestern USA,a huge water engineering project provided water for farming in dry valleys,but much of the water use has been poorly managed.
62.It can be inferred that without gravity .
A.buildings and other structures would float away
B.trees and buildings would not easily fly off
C.something around your head would not fly away
D.everything outside buildings would fly off into space
61.The word”shoot”underline in the 2nd passage probably means “ ”
A.send for B.move quickly e out D.grrow quickly
60.What information can we get from the first passage?
A.It is jet stream that affects how fast airplanes fly
B.Planes go slower when they are moving with the wind
C.It takes more time to fly from NY to London than from London to NY
D.The yet stream always blows from the east to the west across the Atlantic
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com