题目列表(包括答案和解析)

 0  253652  253660  253666  253670  253676  253678  253682  253688  253690  253696  253702  253706  253708  253712  253718  253720  253726  253730  253732  253736  253738  253742  253744  253746  253747  253748  253750  253751  253752  253754  253756  253760  253762  253766  253768  253772  253778  253780  253786  253790  253792  253796  253802  253808  253810  253816  253820  253822  253828  253832  253838  253846  447348 

68. The new products become more and more time-saving because     .

A. our love of speed seems never-ending

B. time is limited.

C. the prices are increasingly high.

D. the manufactures boast a lot.

答案:A

题目: 新发明变得越来越省时, 是因为?

A. 我们对速度的热爱从未停止。 可回原文定位never-ending(因为有连词符号)。原文第一段说到Indeed, this love of speed seems never-ending.事实上, 我们对速度的热爱从未停止。A选项是对原文的同意改写。

B. 时间有限。原文未提及。

C. 价格日渐攀升。原文未提及价格因素。

D. 生产商大肆吹嘘。回原文定位Boast(因为有中文注释).第一段最后一句说Every year motor-cars are produced which go even faster and each new computer boats (吹嘘) of saving precious seconds in handling tasks.

解析:每年都有更高速的新车出产, 而且新电脑也吹嘘能节省宝贵的每一秒钟。可见, 题目和选项矛盾。越来越省时是事实, 不是因为吹嘘而变得省时了。

试题详情

70. 答案:B

考点:主旨大意题

解析:文章首先指出科学研究的最新发现:东方人比西方人更难于读懂人的面部表情。之后更具体地介绍研究的结构及其研究过程,最后得出结论:文化差异丰富了理解情感的基本社会技巧,即:不同的文化背景使人理解他人情感的方式也不尽相同。由此判断最佳标题应为B

Passage 6

(10·江西D篇)

Modern inventions have speeded up people’s loves amazingly. Motor-cars cover a hundred miles in little more than an hour, aircraft cross the world inside a day, while computers operate at lightning speed. Indeed, this love of speed seems never-ending. Every year motor-cars are produced which go even faster and each new computer boats (吹嘘) of saving precious seconds in handling tasks.

All this saves time, but at a price. When we lose or gain half a day in speeding across the world in an airplane, our bodies tell us so.  We get the uncomfortable feeling known as jet-lag; our bodies feel that they have been left behind on another time zone. Again, spending too long at computers results in painful wrists and fingers. Mobile phones also have their dangers, according to some scientist; too much use may transmit harmful radiation into our brains, a consequence we do not like to think about.

However, what do we do with the time we have saved? Certainly not relax, or so it seems. We are so accustomed constant activity that we find it difficult to sit and do nothing or even just one thing at a time. Perhaps the days are long gone when we might listen quietly to a story on the radio, letting imagination take us into another world.

There was a time when some people’s lives were devoted simply to the cultivation of the land or the care of cattle. No multi-tasking there; their lives went on at a much gentler pace, and in a familiar pattern. There is much that we might envy about a way of life like this. Yet before we do so, we must think of the hard tasks our ancestor faced: they farmed with bare hands, often lived close to hunger, and had to fashion tools from wood and stone. Modern machinery has freed people from that primitive existence.

试题详情

69. 答案:C

考点:细节理解题

解析:根据第六段 “It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did Westerners.”可判断选C

试题详情

68. 答案:A

考点:词义猜测

解析:根据定语从句 “that they show”所修饰的 eye movements 在研究中为the participants 所作(从the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people”可知)可判断选A

试题详情

67. 答案:C

考点:细节理解题

解析:根据第五段 “…by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral.”可以判断选C

试题详情

66. 答案:A

考点:细节理解题

解析:根据第三段 “Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth.” 可以得出答案

试题详情

70. What can be the best title for the passage?

   A. The Eye as the Window to the Soul

B. Cultural Differences in Reading Emotions

C. Effective Methods to Develop Social Skills

D. How to Increase Cross-cultural Understanding                                           

[语篇解读]本文为科普说明文。主要介绍了最新的科学研究发现:东方人比西方人更难于读懂他人的面部表情。

试题详情

69. In comparison with Westerners, Easterners are likely to     .

A. do translation more successfully

B. study the mouth more frequently

C. examine the eyes more attentively

D. read facial expressions more correctly                                                  

试题详情

68. What does the underlined word "they" in Paragraph 6 refer to?

A. The participants in the study.

B. The researchers of the study.

C. The errors made during the study.

   D. The data collected from the study.                                                       

试题详情

67. What were the people asked to do in the study?

A. To make a face at each other.           B. To get their faces impressive.

C. To classify some face pictures.          D. To observe the researchers' faces.             

试题详情


同步练习册答案