题目列表(包括答案和解析)
| 幼时 | | |
| 初中 | “我”认为父亲是想白吃人家养的鱼儿去敲蔡婆家的门 | “我”不理解父亲 |
| 大学毕业 | | |
| A.文中有两条线索,明线是人与人之间真挚温暖的情谊,暗线是“敲门”“送鱼”。一明一暗两条线索串连起前后两个故事。 |
| B.文中共写了父亲两次“笑”。第一次,面对“我”的误解与责问,父亲的“笑”表明了他的宽厚大度。第二次,面对“我”的赞美,老实的父亲表现出了纯朴、实在、厚道。 |
| C.文中插叙了爷爷的故事,交代了父亲之所以常去敲蔡婆的门的原因,回应了上文“我”的一连串疑问与不解,使文章更吸引人。 |
| D.结尾用了议论和抒情的表达方式,点明了主旨,给读者以启迪。 |
How can you think in English? I think the best way is to practice as what a football player does every day.During the practice,the football players pass the ball to his teammates over and over again,so they won’t have to think about passing the ball in the game,they will just do it.You can train yourself to think in English in this way.The first (1) ________is to think________ the words that you use daily,simple everyday words like book,shoe or tree.For example,whenever you see a“book”,you should think of it in English instead of in your mother language.
(2)After you have learned to think of words in English,you'd better go on to the next step--------thinking of sentences in English.
(3)听是学英语的一个非常有用的方法。Listen first and don’t care too much about whether you fully understand what you’re hearing.Try to say what you hear as much as possible.The more you listen,the better you learn.After you reach a higher level,start having conversations with yourself in English.This will lead you to think in English.
71.在(1)句的空白处分别填入适当的词,使句意完整,上下文通顺。
72.将(2)句译成中文。
73.将(3)句译成英文。
74.在文中找出与所给句子意思相近的句子。If you listen more,you’ll learn better。
75.写出或在文中找出最能表达文章大意的句子。
阅读理解 先阅读下面的小短文,然后看短文下面的句子,在符合短文大意的句子前划“T”在不符合短文大意的句子前划“F”。
Wang Ping is a driver.His daughter is a student.(学生)Li Ping teaches(教)his daughter.I am Li Ping.
1.I am a teacher.
( )
2.Wang Ping is a student.
( )
3.Wang Ping teaches me.(我)
( )
Early rising is helpful in more(A)_____ one way.First,it helps us to have(B)_____ health.We all need flesh air.It makes our health better(C)做早操.
The air is never so flesh as early in the morning.(D)Early rising helps us in our studies.
In the morning we learn more (E)quickly and find it easy to learn something by heart.
Early rising(F) makes people able to plan the work for the day.We can’t work well without a good plan.Just as the plan for the year should be made in the spring,the plan for a day should be made in the morning.Early rising gives us enough time to get ready for our work, such as to wash our hands and eat our breakfast.So the popular saying says,"Early to bed and early to rise makes a man healthy,wealthy and wise."
1.在文中A和B的空白处填入一个适当的单同:______;______
2.将文中划线部分C译成英语:____________________________________
3.将划线部分D改写为:______ ______early helps us in our studies
4.写出文中划线词E和F的同义词或近义词:______;______
5.找出最能表达文章大意的语句:________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com