58. [答案]B
[试题解析]推理题。根据文章倒数2,3段It read: “Congratulations, my love! I
knew you’d get the raise! I prepared this dinner to show just how much I love
you. I am so proud of your accomplishments!” 和It read: “Don’t worry about not getting the raise!
You do deserve one! You are a wonderful
provider and I prepared this dinner to show you just how much I love you even
though you did not get the increase.” 可知从这两个纸条里都说明Tina对Andrew无私的爱和支持。故B正确。
57. [答案]C
[试题解析]推理题。根据本句To his delight and surprise, the ever frugal Harvey Larchmont agreed
to give Andrew a raise! 让他高兴也很惊讶的是,曾经很吝啬的老板同意给他加薪。本题的关键词是surprise,可知老板同意给他加薪,让他很惊讶,说
明老板以前是一个很吝啬的人,不愿意给别人加薪的。选项了只有C项表示相似的意思。
56. [答案]A
[试题解析]细节题。根据文章3,4段While Andrew was getting ready for work one Friday morning, he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise.可知他计划向老板要求加薪。故A正确。
59. We can conclude from the text that ______.
A. many fears turn out to be unfounded
B. work hard and you will be rewarded
C. we should never be afraid to ask for what is due to us
D. unconditional love brings courage and strength
[考点]考察社会生活类短文
[文章大意]Andrew想让老板给他加薪,但是他不知道结果。最后老板给他加薪,回家的时候。妻子给他准备了一桌很好的菜,但是他看见了两张不同的纸条。都反应出妻子对他的爱。
58. Why did Tina prepare a grand dinner for Andrew that day?
A. She was confident of his getting a pay raise.
B. She meant to show her support whatever the result would be.
C. She believed that her husband was the best in his company.
D. She wanted to express her gratitude for his devotion to the family.
57. The underlined word “frugal” in Paragraph 2 most probably means “_________”.
A. wasteful B. simple C. economical D. effective
八.A
While Andrew was getting ready for work one Friday morning, he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise. All day Andrew felt nervous and anxious as he thought about the upcoming showdown. What if Mr. Larchmont refused to grant his request? Andrew had worked so hard in the last 18 months and landed some great accounts for Braer and Hopkins Advertising Agency. Of course, he deserved a wage increase.
The thought of walking into Larchmont’s office left Andrew weak in the knees. Late in the afternoon he was finally courageous enough to approach his superior. To his delight and surprise, the ever frugal Harvey Larchmont agreed to give Andrew a raise!
Andrew arrived home that evening—despite breaking all city and state speed limits—to a beautiful table set with their best china, and candles lit. His wife, Tina, had prepared a delicate meal including his favorite dishes. Immediately he figured someone from the office had tipped her off!
Next to his plate Andrew found a beautiful lettered note. It was from his wife. It read: “Congratulations, my love! I knew you’d get the raise! I prepared this dinner to show just how much I love you. I am so proud of your accomplishments!” He read it and stopped to reflect on how sensitive and caring Tina was.
After dinner, Andrew was on his way to the kitchen to get dessert when he observed that a second card had slipped out of Tina’s pocket onto the floor. He bent forward to pick it up. It read: “Don’t worry about not getting the raise! You do deserve one! You are a wonderful provider and I prepared this dinner to show you just how much I love you even though you did not get the increase.”
Suddenly tears swelled in Andrew’s eyes. Total acceptance! Tina’s support for him was not conditional upon his success at work.
The fear of rejection is often softened and we can undergo almost any setback or rejection when we know someone loves us regardless of our success or failure.
56. What was Andrew’s plan that Friday?
A. To request a wage increase from his boss.
B. To land some great accounts for the company.
C. To celebrate his success with his wife at home.
D. To get a job in the Braer and Hopkins Advertising Agency.
2. Behind the appearance, there was a terrified person whose goodness was being claimed by the alcohol.
[翻译]在表面的东西下面,有一个可怕的人,他的灵魂已经被酒精夺走了。
[分析]本句中有一个定语从句whose goodness was being claimed by the alcohol,修饰先行词person,在这个定语从句whose指代先行词,在定语从句中做定语。Whose的先行词可以是人也可以是物,相当于of which/whom。
1.After looking at his chart, I saw that he was seeking treatment for alcoholism.
[翻译]看了他的病历以后,我知道他是为了寻求酗酒的治疗的。
[分析]本句中的after作为介词,其宾语是动名词短语looking at his chart;该词还可以作为连词,后面接时间状语从句。后面的句中含有that引导的宾语从句,that在句中不充当任何成分,可以省略。
35. [答案]C
[试题解析]推理题。根据文章最后一段I, thank this man for showing me that the goodness is dressed in all sorts of disguises(伪装) . Sometimes we have to undress it. It's worth doing. My patient was admitted to the hospital for help ,despite us not having a detox facility.可知很多时候人们都穿着伪装的外衣,要想真正了解一个人,我们要卸掉伪装。也就是不要根据外表来判断一个人。故C项说法正确。
[长难句解析]
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com