0  115683  115691  115697  115701  115707  115709  115713  115719  115721  115727  115733  115737  115739  115743  115749  115751  115757  115761  115763  115767  115769  115773  115775  115777  115778  115779  115781  115782  115783  115785  115787  115791  115793  115797  115799  115803  115809  115811  115817  115821  115823  115827  115833  115839  115841  115847  115851  115853  115859  115863  115869  115877  447090 

59.Which of the following statements is NOT true?

A.Most forgetting occurs within the first 24 hours.

B.Forgetting can be positively affected by caffeine.

C.The subjects were given different pills.

D.Yassa was disappointed with the result.

试题详情

58.In which section of a magazine can we read this text?

A.Culture.   B. Technology.   C.Health.  D.Education.

试题详情

57.What does the third paragraph mainly talk about?

A.How the experiment was conducted.

B.Who took part in the experiment.

C.Which group of subjects did better.

D.What was used in the experiment.

试题详情

十四.D

Many people cannot start their day without first having a cup of coffee or tea.These drinks help them think clearly and feel more awake.This is because of caffeine,which helps to give a jump start to the nervous system.Now,a report says it may also boost long-term memory.

Mike Yassa is a neurobiology professor.He and other researchers wanted to know if caffeine could improve a person’s memory.He explains,“After you learn anything,it takes some time for that memory to strengthen.And over the first 24 hours is actually where most of  the forgetting happens.So that is where we wanted to intervene with caffeine and see if we can help reduce this forgetting.” 

They took 160 caffeine-free people and showed them pictures of everyday objects. These people were asked if the objects could be found inside the house,or outdoors.Then some of the subjects were given a caffeine pill.The others were given a placebo—a pill containing nothing. 24 hours later,the subjects were shown the exact same images from the day before.They were also shown images with slight differences,and some completely new images. Both groups correctly identified the exact same and completely new pictures.But those who took the caffeine pill were better at spottingthe pictures that were slightly different.

Professor Yassa says their answers helped to show the effects of caffeine on memory. And  we find that if they are on caffeine they are much more likely to make the right decision.”

The amount of caffeine the researchers used in the study was similar to one cup of strong coffee.The researchers did not see any improvement to memory from smaller doses of caffeine or when it was given an hour before viewing the images.

56.What is the focus of the text?  

A.Caffeine can make people addicted.  

B.Caffeine can make people energetic.

C.Caffeine can improve long—term memory.

D.Caffeine can make people feel comfortable.

试题详情

50. [答案]C

[试题解析]推理题。根据文章第四段Stop once in a while in your rush to your destination,look around and you will see that there are always little things worth cheering for. You got an“A”in a test.Good!You listened to all inspiring lecture.Great!You offered a helping hand to someone who had a flat tire! Amazing! Your dream girl/boy greeted you with a sweet smile!Fantastic!And so on and so forth!Let’s cheer for the little joys in life!可知作者认为在我们生活中一些细小的地方有巨大的快乐。真正的幸福就是在这些小事里的。故C正确。

[长难句解析]

When asked“what on earth can make you happy?”,most modern man would give similar replies such as becoming extremely wealthy,or getting promoted in work and then becoming very wealthy.

[翻译]当被询问“究竟是什么事情让你如此开心”的时候,大部分的现代人都会给出相似的回答,如一夜暴富,或者在工作中被提拔变得有钱。

[分析]本句在when后面省略了they are。这里的they就是指句子的主语most modern man,when引导的是一个时间状语从句,当状语从句的主语和主句主语一致且含有系动词be的时候,可以把主语和系动词be一起省略。

试题详情

49. [答案]C

[试题解析]推理题。根据第4段第二句But how can we “be content with the least”?If you pay due attention,our life is loaded with little joys,sometime too little to be noticeable.可知如果我们过于关注所拥有的东西,我们就几乎没有快乐可言。也就是说如果我们对于物质的东西关注较少,我们就会获得很多的快乐。故C正确。

试题详情

48. [答案]A

[试题解析]推理题。根据本句If we hinge our happiness on such big issues,we are bound to be unhappy all through our  life, because those big issues might just occur to us once in a blue moon.如果我们最求在这些很庞大的事情中的幸福,我们在生活中就一定会不幸福。因为这样的事情只是偶尔会发生。because those big issues might just occur to us once in a blue moon.这句话表示的是否定的意思。故A正确。

试题详情

47. [答案]D

[试题解析]推理题。根据文章倒数第二段最后一句Let’s cheer for the little joys in life!可知作者建议我们珍惜生活中的那些细小的微小的快乐,不应该忽视它们。所以D项说法是错误的。

试题详情

46. [答案]B

[试题解析]主旨大意题。根据文章倒数第二段Stop once in a while in your rush to your destination,look around and you will see that there are always little things worth cheering for. You got an“A”in a test.Good!You listened to all inspiring lecture.Great!You offered a helping hand to someone who had a flat tire! Amazing! Your dream girl/boy greeted you with a sweet smile!Fantastic!And so on and so forth!Let’s cheer for the little joys in life!告诉我们在生活中很多细小的事情会让我们感觉很幸福,所以幸福不是金钱和财富,而是那些围绕在我们周围的事情。故B正确。

试题详情


同步练习册答案