2. Why are a Danish doctor and a Swiss doctor mentioned in the second and third paragraphs?
A. Because they both made use of sunlight to treat illness.
B. Because they were the first people who used sunlight for treatment.
C. Because they were both famous European doctors.
D. Because they used sunlight in very different ways.
1. According to the passage, when did sunlight begin to play a more important part in the treatment of disease?
A. From ancient times. B. At the end of the nineteenth century.
C. Not until this century. D. Only very recently.
3. C。细节题。因为只有a secretary in NESTLE不要求有工作经历。
十六、幽默类
无
十七、医学类
(1)
Northern Europeans spend a lot of time in their cold and cloudy winters planning their summer holidays. They are proud of their healthy color when they return home after the holiday. But they also know that a certain amount of sunshine is good for their bodies and general health.
In ancient Greece people knew about the healing(治疗) powers of the sun, but this knowledge was lost. At the end of the nineteenth century a Danish doctor, Niels Finsen, began to study the effect of sunlight on certain diseases, especially diseases of the skin. He was interested not only in natural sunlight but also in artificially (人造地) produced rays. Sunlight began to play a more important part in curing sick people.
A Swiss doctor, Auguste Rollier, made full use of the sun in his hospital at Lysine. Lysine is a small village high up in the Alps. The position is important: the rays of the sun with the greatest healing power are the infra-red (红外线的) and ultra-violet (紫外线的) rays; but ultra-violet rays are too easily lost in fog and the polluted air near industrial towns. Dr. Roller found that sunlight, fresh air and good food cure a great many diseases. He was particularly successful in curing certain forms of tuberculosis with his “sun-cure”.
There were a large number of children in Dr. Roller’s hospital. He decided to start a school where sick children could be cured and at the same time continue to learn. It was not long before his school was full.
In winter, wearing only shorts, socks and boots, the children put on their skis after breakfast and left the hospital. They carried small desks and chairs as well as their school books. Their teacher led them over the snow until they reached a slope which faced the sun and was free from cold winds. There they set out their desks and chairs, and school began.
Although they wore hardly any clothes, Roller’s pupils were very seldom cold. That was because their bodies were full of energy which they got from the sun. But the doctor knew that sunshine can also be dangerous. If, for example, tuberculosis is attacking the lungs, unwise sunbathing may do great harm.
Today there is not just one school in the sun. There are several in Switzerland, and since Switzerland is not the only country which has the right conditions, there are similar schools in other places.
2. A。语义理解题。从第一篇广告的第1句话THYSSEN ELEVATORS is one Of the leading elevators companies in the world with more than 120 branch companies around the globe.可以明显看出应选A。
1. B。细节题。因为a secretary in NESTLE 要求有typing skill,而 a senior engineer in THYSSEN要求有good command of Internet,a cost accountant in THYSSEN要求有good knowledge in Office 95,只有a production worker in NESTLE不要求懂电脑。
3. As a graduate from university this year, you can probably get a job as _______.
A. a cost accountant in THYSSEN B. a purchaser in THYSSEN
C. a secretary in NESTLE D. an accountant in NESTLE
【答案与解析】这是两篇广告,一篇是电梯公司的人才招聘广告,另一篇则是食品公司的人才招聘广告。
2. From the passage we can learn that _______.
A. THYSSEN is a successful company with many branches
B. NESTLE is a company only producing chemical products
C. NESTLE asks for good command of English in every Position
D. THYSSEN needs a senior sales manager to sell its products in Asia
1. If you don’t know how to use a computer, you had better ask for the position of _______.
A. a secretary in NESTLE B. a production worker in NESTLE
C. a senior engineer in THYSSEN D. a cost accountant in THYSSEN
5. C。细节题。根据星期天活动安排最后3段可知 FOLK MUSIC 在 The Derby Arms 演出,而 The Derby Arms 的地址是 Upper Richmond Road West. East Sheen,与 Heavy Music 在同一条街上。故选C。
(2)
THYSSEN ELEVATORS is one of the leading elevators companies in the world with more than 120 branch companies around the globe. GUANGDONG THYSSEN ELEVATORS LTD. In Zhongshan produces high-quality elevators. We are offering the following positions:
● Plant Manager
Excellent Senior Engineer with experience in this field to manage our plant in Zhongshan
● Senior Engineers (Mechanical and Electrical)
For production and Engineering Department, good command of Internet
● Junior positions
For those who wish for success
● One purchaser(购货员)
Preferably with experience in a mechanical engineering company and international markets
● Cost Accountant(会计)
5 years experience in mechanical factory costing, good knowledge in Office 95, CET level. For these senior level Positions, we expect preferable a university degree or an excellent job Record. 3-5 years of experience on the job and good command of English. If you are ready to work with us, we will offer attractive salary packet and bright future.
THYESSEN
GUANDONG THYESSEN ELEVATORS LTD
LONGHCAN HUANCHENG
Zhongshan(5284655) Guangdong Province
(1) Secretary
● University graduate
● Good at English speaking, writing&translating
● Good PC knowledge and typing skill
● Pleasant character with good personal skill
(2) Accountants
● College or university graduate
● Good command of English and PC operation
● Work experience
(3) Production Trainees
● College or university graduate
● Food engineering/machinery or chemistry
● Good command of English
● 1-2 years experience in food factory
● Leadership ability and PC knowledge
(4) Production workers
● Polytechnic school(中专) graduate
● Food technology or chemistry
● Knowledge of basic English
●1-2 years experience in food factory
NESTLE
DONGGUAN NESTLE COMPANY LTD
4. B。细节题。根据星期六活动安排第4行FAMILY night out? Join the sing-along at The Black Horse.可推知此题答案为B。
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com