4.The underlined word “bibliophiles” in Paragraph 5 refers to “__________”.
A. music lovers B. book lovers
C. electronic reading devices D. Sony readers
3.What is the author’s point when he mentions “Stone Cold”?
A. Amazon’s printed books are very cheap
B. “Stone Cold” can be got from the Sony site and Amazon
C. The Sony book reader is not very cheap to use
D. The Sony book reader can benefit its buyers a lot
2.According to the passage, the Sony book reader _________.
A. is as light as a laptop computer B. can hold more than 200 books
C. is convenient to carry around D. cannot be connected to a PC
1.What would be the best title for the passage?
A. The age of the electronic book reader is coming
B. Printed books are out of date
C. The Sony reader meets many readers’ needs
D. The revolution in book readers
22. D 细节理解题。许多作曲家也是演奏家,故A错。作曲者的作品依赖演奏者而非学生,故B错。根据文章学生需要培训,乐理知识和悟性才能成为伟大的艺术家,故C不全面。D与文章最后一句一致。
第五组
A
For many of us, printed books are satisfying in
ways beyond the words they contain. Billions of printed books have been
published, read and saved in the 600 years since movable type was invented, so
why mess with a good things?
Sony Electronics is doing just that, betting that readers will be won over by the convenience of readability of its new electronic book devices. Sony's reader, the PRS-505, can hold 160 books in its fixed memory, enough to line the shelves on a good-sized wall in the average American home. The $299 device is about the size of a paperback book, but a half-inch thick and weighs less than a pound.
The Sony book reader is revolutionary not only in its storage capacity. The font(字体) is highly readable and adjustable by size. Unlike laptop computers, you can put the Sony in your purse, read it in direct sunlight and even bookmark the pages. And you can connect it to your PC to download books.
Surprisingly, though the reader has liberated the book from paper, electronic books aren't always a bargain. For example, David Baldacci's "Stone Cold" download retails(零售) for $15.19 at the Sony site, while Amazon(卓越网) will deliver a hard copy to your mailbox for $16.19.
The Sony reader also lets you store and play or display music. So what's not to like about the Sony? Well, for many bibliophiles, a lot. Book lovers like to have, hold and keep their volumes, which don't need charging. You can write notes in the margins, and enjoy the ambience they provide on your book shelves.
The need for electronic reading devices is likely to grow as more people worried about the billions of tons of paper used for printed material. Many believe the time will come when devices like the Sony reader are as common as printed newspapers and magazines today.
21. B 细节理解,语法和常识题。A不合语法。C,D项不合本题考查细节理解.只有B项与文章一致。
19. C 细节理解题。 A项左右颠倒。B项应是不同的运动。D项不合常理。
18. C 细节理解和推理能力题。纵观全文,作者用大量篇幅讲述的是演奏乐器和理解乐音的不易。
22. According to the passage, _______________.
A. a composer cannot perform the music at all.
B a composer has to utterly depend on student conductors
C. student conductors need more training and knowledge on music to be great artists.
D. Great artists are thoroughly at home in the language of music.
[解题导语]本文讲述的是演奏乐器和理解乐音的不易。
[答案与解析]
21. The problem of getting clear texture is that ____________.
A. confronts student conductors
B. the student conductors have to know every note and how it should sound and how to control the sounds fanatically.
C. the sounds are too easy to control
D. the composer’s work cannot be seen on the wall.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com