| Andrew's blog | |
| Saturday,17th March Today I got my dream job in New York!However,it's far away from my home town and I've never visited New York before.Yesterday I took the train here and one of my workmates met me at the railway station.Then he showed me to the company.There they had a welcome party for me.Great! My company offered no living place,so I had to find somewhere to live.I stayed in a hotel while I looked for a new home. | Sunday,1st April I've found the perfect flat!It's small but very nice.It's near my office,so I can walk to work.The only problem is that it's 1,000dollars a month.That's too much for a young man like me! I've soon got used to the life here.I love it!There's a supermarket nearby and some restaurants I can go to when I do not want to cook.My workmates and new neighbours are friendly.It's April Fool's Day today and I even played a trick on my neighbour next door.Cool! |
分析 本文是Andrew的两篇博客,属于记叙文.第一篇叙述了他在纽约找到了工作,且住下来;第二篇叙述了他找到了房子,习惯了这里的生活.
解答 47.A细节理解题.根据"17th March"的blog"I took the train here"可知他是坐火车到纽约的,故选A.
48.D细节理解题.根据I've found the perfect flat!It's small but very nice可知他的房子小但是很漂亮,故选D.
49.C细节理解题.根据"17th March"的blog的第一段第二句it's far away from my home town and I've never visited New York before,排除A;根据"17th March"的blog的第二段最后一句I stayed in a hotel while I looked for a new home,排除B;根据"1st April"的blog的第二段第四句My workmates and new neighbours are friendly,故选C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.Rest your eyes every 2hours. B.Exercise for one hour. C.A change of lifestyle is important. D.Read for 1hour. E.Two liters(升)of water. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Tom Although we are quite different,Adam and I have been close friends for 5 years.We have a lot to talk.We play basketball together after school.We go for a picnic at weekends.It's always a pleasure to be with him. | Yumi I spend my spare time mostly with people from other countries.When I'm with them,I really get to know what they're like and how easy they are to get along with.They help me to improve my English. |
| Anna I've made some good friends at the gym I go to.People there are very friendly.Talking to them as I take exercise is a good way for us to get to know each other. | Peter I can make more friends on the Internet because it keeps me in touch with the whole world.I can get worldwide stories from my friends all over the world. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Top 10Universities in Asia | |||
| Ranking in Asia | University | Country or Area | Global Ranking |
| 1 | University of Hong Kong | Hong Kong | 21 |
| 2 | University of Tokyo | Japan | 26 |
| 3 | Pohang University of Science and Technology | South Korea | 28 |
| 4 | National University of Singapore | Singapore | 34 |
| 5 | Peking University | China | 37 |
| 6 | Hong Kong University of Scienceand Technology | Hong Kong | 41 |
| 7 | University of Science and Technology ofChina | China | 49 |
| 8 | Kyoto University | Japan | 57 |
| 9 | Tsinghua University | China | 58 |
| 10 | Korea Advanced Institute of Science and Technology | South Korea | 79 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com