精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.
Andrew's blog
Saturday,17th March
Today I got my dream job in New York!However,it's far away from my home town and I've never visited New York before.Yesterday I took the train here and one of my workmates met me at the railway station.Then he showed me to the company.There they had a welcome party for me.Great!
My company offered no living place,so I had to find somewhere to live.I stayed in a hotel while I looked for a new home.
Sunday,1st April
I've found the perfect flat!It's small but very nice.It's near my office,so I can walk to work.The only problem is that it's 1,000dollars a month.That's too much for a young man like me!
I've soon got used to the life here.I love it!There's a supermarket nearby and some restaurants I can go to when I do not want to cook.My workmates and new neighbours are friendly.It's April Fool's Day today and I even played a trick on my neighbour next door.Cool!
47.How did Andrew get to New York?A
A.By train.
B.By bus.
C.By subway.
D.On foot.
48.What does Andrew say about his flat?D
A.It's far away from his office.
B.It's small but cheap.
C.It's big and comfortable.
D.It's small and expensive.
49.Andrew doesn't tell usC.
A.whether he has visited New York before
B.where he stayed before he found a flat
C.why he had a party on April Fool's Day
D.what his workmates and new neighbours are like.

分析 本文是Andrew的两篇博客,属于记叙文.第一篇叙述了他在纽约找到了工作,且住下来;第二篇叙述了他找到了房子,习惯了这里的生活.

解答 47.A细节理解题.根据"17th March"的blog"I took the train here"可知他是坐火车到纽约的,故选A.
48.D细节理解题.根据I've found the perfect flat!It's small but very nice可知他的房子小但是很漂亮,故选D.
49.C细节理解题.根据"17th March"的blog的第一段第二句it's far away from my home town and I've never visited New York before,排除A;根据"17th March"的blog的第二段最后一句I stayed in a hotel while I looked for a new home,排除B;根据"1st April"的blog的第二段第四句My workmates and new neighbours are friendly,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.We all admire those who seldom answer the questionsincorrectly(correct) in class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.English now is the mostwidely(wide) used language in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.
A.Rest your eyes every 2hours.
B.Exercise for one hour.
C.A change of lifestyle is important.
D.Read for 1hour.
E.Two liters(升)of water.
71.C A small change in your daily routine can bring about noticeable improvements for the situation of sub-health(亚健康).The following are simple suggestions for students to fight sub-health.
5to 7am:This is the best time to get up.Getting up early and having a good breakfast is the easiest way to raise your energy and fight tiredness.
72.E A study shows that drinking water before work and study improves cognitive(认知的) ability.Drinking two liters of water can circulate(使循环)the levels of oxygen and minerals in the body.
73.A Take your eyes off the book or screen every two hours and look into the distance.The eyes can affect brain and heart functions if overused,which can lead to a risk of sudden death.
74.B Working out for one hour every day is important for students to remain healthy.Taking part in group sports is also a good way to reduce pressure.
75.D Reading paper-based books is good for improving concentration.A consistent amount of information allows you to memorize more efficiently.
10pm to 11pm:This is the suggested bedtime.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.How do you make friends?Some students are sharing their ideas with us.
Tom
Although we are quite different,Adam and I have been close friends for 5 years.We have a lot to talk.We play basketball together after school.We go for a picnic at weekends.It's always a pleasure to be with him.
          Yumi   
   I spend my spare time mostly with people from other countries.When I'm with them,I really get to know what they're like and how easy they are to get along with.They help me to improve my English.
       Anna
I've made some good friends at the gym I go to.People there are very friendly.Talking to them as I take exercise is a good way for us to get to know each other.
           Peter 
I can make more friends on the Internet because it keeps me in touch with the whole world.I can get worldwide stories from my friends all over the world.
47.Adam isA friend.
A.Tom's
B.Yumi's
C.Anna's
D.Peter's
48.With the help of her friends,YumiB.
A.takes more exercise
B.learns English better
C.feels happier at picnics
D.knows more about the world
49.What helps Peter make more friends?C
A.The story.
B.The sport.
C.The Internet.
D.The language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
Top 10Universities in Asia
Ranking in AsiaUniversityCountry or AreaGlobal Ranking
1University of Hong KongHong Kong21
2University of TokyoJapan26
3Pohang University of Science and TechnologySouth Korea28
  4National University of SingaporeSingapore34
  5Peking UniversityChina37
6Hong Kong University of Scienceand TechnologyHong Kong41
  7University of Science and Technology ofChinaChina49
8Kyoto UniversityJapan57
 9Tsinghua UniversityChina58
 10Korea Advanced Institute of Science and TechnologySouth Korea79
47.Where is the best university in the list?A
A.In Hong Kong. B.In Japan.C.In South Korea.  D.In Singapore.
48.How many universities in the list are in South Korea?A
A.Two.  B.Three. C.Four.   D.Five.
49.Which university in the list is No.34in the world?B
A.University of Tokyo. B.National University of Singapore.
C.Kyoto University.    D.University of Hong Kong.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.As usual,we wentdirectly to the speaker for more advice after the lecture.(direct)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.It's a pity that the poor student always answers the questionsincorrectly (correct).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.To keep fit,we should changeunhealthy (health) eating habits and take more exercise.

查看答案和解析>>

同步练习册答案