—Can you tell me _____?
—He lives in Shanghai.
A. where does Mr Green live B. where Mr Green lives
C. where did Mr Green live D. where Mr Green lived
B 【解析】句意:——你能告诉我格林先生住在哪里吗?——他住在上海。考查宾语从句。宾语从句需用陈述句语序,AC两项都是疑问句语序,可排除。根据句意语境,可知用一般现在时,Mr Green是单数第三人称,动词需用三单形式,故选B。科目:初中英语 来源:重庆市南区学校2018届九年级中考模拟英语试卷 题型:单选题
By the time I got up, my mother ________the breakfast well.
A. has cooked B. cooked C. have cooked D. had cooked
D 【解析】句意:我起床的时候,妈妈已经做好早饭了。考查动词时态辨析题。by the time等到/到…时候为止,用于表示一段时间,主句需用完成时。根据从句时态(got是过去式),结合句意语境,可知用过去完成时,即had+过去分词结构,故选D。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:北京市石景山区2018届九年级第二次统练英语试卷 题型:单选题
— Must I leave now?
— No, you ______. You can stay here a little longer.
A. mustn’t B. needn’t C. can’t D. wouldn’t
B 【解析】句意:——我必须现在离开吗? ——不,你不需要。你可以在这里多呆一会儿。A. mustn’t千万不要,禁止;B. needn’t不需要;C. can’t 不能;D. wouldn’t不会。must的否定回答用needn’t。故选B。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:人教版英语八年级下册Unit 3 Could you please clean your room 测试卷 题型:单选题
(题文)—Could you please do some shopping?
—______. I have to help my mother do the dishes.
A. Yes, I do B. Yes, I can C. Sorry, I can’t D. Sorry, I am not
C 【解析】 句意:——你能去买点东西吗?——对不起,我不能。我必须帮助我母亲刷碗。Yes, I do.是的,我是; Yes, I can.是的,我能; Sorry, I can’t.对不起,我不能。 Sorry, I am not.对不起,我不是。根据I have to help my mother do the dishes.可知表示我必须帮助母亲刷碗,因此我无法出去买东西,故排除...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:天津市五区县2018届九年级一模英语试卷 题型:阅读单选
For some students, getting better grades can seem like an impossible task sometimes. With the challenges(挑战) of school, just paying attention in class or studying hard isn’t always enough. But what if there were other ways for students to improve their grades? For parents and students who have ever wondered if this is possible, now you can rest easy. Research suggests that a person who likes doing activities can improve their grades.
Scientists think that those students who are active are not just exercising their bodies, but also exercising their brains(大脑). In turn, they can be able to improve their grades at school.
In the most recent study, researchers found that when children played for half an hour each day, they were better at organizing(组织) their schoolwork as well as doing project work and learning traditionally “difficult” subjects, such as maths.
What does this mean for children who aren’t active? Researchers think that if kids don’t get enough activities, they are going to be at a disadvantage when it comes to school performance.
In the research experiment, a group of children skipped with ropes(跳绳), played basketball and did a number of other games or exercises. Another group of children didn’t do any activities. They took part in testing both before experiment and after the experiment. Testing was mainly for maths and reading skills. Results showed that the children in the activity group did better on the tests than those who had no activity.
All work and no play will not only make Jack a dull(迟钝的) boy, but will also negatively(消极地) affect his grades in school, according to a new study published in the Journal of Pediatrics.
Parents complain(抱怨) children today are actually less active and they always worry about their grades. Dr. Belton, an expert, said, “If you’d like to see your kids do better in school, have them close their books, set down their pencils and go outside to play.”
1.What does the underlined words “rest easy” in Paragraph 1 mean?
A. Stop worrying. B. Keep working.
C. Continue learning. D. Study hard.
2.What kind of children is better at organizing their schoolwork in the most recent study?
A. They study all the time.
B. They play for half an hour every day.
C. They finish their homework on time.
D. They do some reading after class every day.
3.In Paragraph 5, what does the research experiment want to show us?
A. Doing activities is bad for the students.
B. Doing more homework can get better marks.
C. The children in the activity group did better on the tests.
D. Children who didn’t do any activities did better on the tests.
4.To help children get better grades, parents should _____.
A. ask the researchers for help
B. help them to organize their schoolwork
C. encourage them to do more activities
D. let them solve problems by themselves
5.What is the best title of the passage?
A. Studying hard. B. Taking part in testing.
C. Doing activities is interesting. D. Being active is helpful for better grades.
1.A 2.B 3.C 4.C 5.D 【解析】试题这是一篇议论文,作者通过正反两个方面,论证了户外活动对人的好处,提出一个喜欢做活动的人可以提高他们成绩的观点。 1.题意:第一段下划线的单词“rest easy”是什么意思?考查词义理解题。have ever wondered曾经怀疑,和下文的now you can…存在对立关系。根据语境,可知Stop wor...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:天津市五区县2018届九年级一模英语试卷 题型:单选题
You _____ walk too close to the edge of the path because you might fall and hurt yourselve.
A. may B. might
C. needn’t D. mustn’t
D 【解析】 句意:你不能走得太靠近路的边缘,因为你可能跌倒伤害自己。考查情态动词辨析题。A. may可以,表允许;B. might可能,表推测;C. needn’t不必,指没有必要;D. mustn’t不能,表示不允许或禁止。根据句意语境,本句是不允许离路边太近,可知选D。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:天津市五区县2018届九年级一模英语试卷 题型:单选题
—Is it _____ eraser, Tony?
—No, it’s not _____. Maybe it’s Lily’s.
A. your; me B. your; mine
C. yours; my D. yours; mine
B 【解析】句意:——托尼,这是你的橡皮擦吗?——不,不是我的。也许是莉莉的。考查代词辨析题。问句eraser是名词,需用形容词性物主代词,yours是名词性物主代词,可排除CD两项。答句空格后没有名词,需用名词性物主代词,your是形容词性物主代词,可排除A。根据句意语境,可知选B。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:黑龙江省绥化市2018年中考英语试卷 题型:单选题
Alice is __________one of the twins.
A. the taller B. taller C. tallest
A 【解析】句意:Alice是双胞胎中比较高的一个。本题考察形容词的比较级。根据句意,双胞胎中的两者进行比较,故使用比较级,且比较级前加定冠词the 故答案为A。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考考前预测试卷(四)(无听力) 题型:单选题
一 do you stay up?
一Never. I always go to bed early.
A. How long B. How often
C. How soon D. How much
B 【解析】句意:——你多长时间熬一次夜?——从来没有,我总是早早上床睡觉。A. How long多长时间,提问时间段;B. How often多久一次,提问频率;C. How soon多久以后,经常用于一般将来时,答语为in+一段时间;D. How much多少,提问不可数名词的数量。根据答语Never从来没有,可知问句应该是提问熬夜的频率,故用how often提问,答案选B。 ...查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com