【题目】In Junior High School in America, kids study English, writing, math, science, biology, music and art.
At 12 o’clock, the students eat lunch at school. They have meat, vegetables, fruit, bread and a drink, but they like hot dogs and hamburgers best. American kids like sugar (糖), and after the meal they can have a small piece of cake.
Students sleep (睡觉) for a short time after lunch. They begin classes at 1:30 in the afternoon. They go to school on weekdays and have classes for six hours every day and then return home.
Parents let their kids play or watch TV until dinner at 6:00 p. m. After dinner, they do their homework. Sometimes kids and their parents have a family activity after dinner.
根据短文内容,选择正确答案。
【1】What do the students like best for lunch at school?
A. Meat and fruit. B. Hot dogs and hamburgers.
C. Hot dogs and sugar. D. Bread and hamburgers.
【2】In America, students go to school __________ days a week.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7
【3】The American kids usually have dinner_____ in the evening.
A. at five o’clock B. at six thirty
C. at six o’clock D. at five thirty
【4】Which of the following is NOT true?
A. American students like hot dogs and hamburgers best.
B. After lunch students sleep for a short time.
C. The classes begin at 2:00 p. m.
D. Sometimes students have a family activity with their parents.
【5】The best title(标题)for the passage (短文) is
A. Favorite food B. Junior high school
C. Outdoor activities D. School life in America
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】C
【5】D
【解析】
试题分析:本文是对美国中学的一些介绍。介绍了学生所学的科目、学校生活的一些习惯及课外活动的情况等等。
【1】B细节理解题。题意:在学校,学生午餐最喜欢什么?A. Meat and fruit.肉和水果;B. Hot dogs and hamburgers.热狗和汉堡;C. Hot dogs and sugar.热狗和糖;D. Bread and hamburgers.面包和汉堡。由第二段里的:but they like hot dogs and hamburgers best.可知学生午餐最喜欢热狗和汉堡。故选B。
【2】B细节理解题。题意:在美国,学生一周上几天学?A. 4;B. 5;C. 6 ;D. 7。由第三段里的:They go to school on weekdays and have classes for six hours every day and then return home.可知,他们在工作日上学。即从周一到周五,共五天。故选B。
【3】C细节理解题。题意:美国孩子通常在晚上几点吃晚餐?A. at five o’clock在五点;B. at six thirty在六点半;C. at six o’clock 在六点;D. at five thirty在五点半。由第四段第一句:Parents let their kids play or watch TV until dinner at 6:00 p. m. 可知孩子们在六点前玩或是看电视,在六点吃晚餐。故选C。
【4】C推理判断题。题意:下面哪个不对?A. American students like hot dogs and hamburgers best.美国学生最喜欢热狗和汉堡;B. After lunch students sleep for a short time.午餐过后,学生小睡一会儿;C. The classes begin at 2:00 p. m.下午2点开始上课;D. Sometimes students have a family activity with their parents.有时学生和家长一些做家庭活动。由第三段第二句:They begin classes at 1:30 in the afternoon.可知,他们下午在1:30开始上课。C错。故选C。
【5】D主旨大意题。题意:短文最好的标题是什么?A. Favorite food最喜欢的食物;B. Junior high school中学;C. Outdoor activities 户外活动;D. School life in America美国的学校生活。本文是对美国中学的一些介绍。故以“美国的学校生活”为题。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】配对阅读(有两个多余选项)
( )【1】I am Linda. I like listening to music on the weekend.
( )【2】I’m Jim. I love watching TV shows about music.
( )【3】I’m Helen. I like doing sports. It is very relaxing for me.
( )【4】I’m Cindy. Pandas are my favorite. Many photos of them are in my room.
( )【5】I am Zhang Ming. I teach math in a middle school.
A. There is a beautiful woman. She is teaching some girls to dance in a dance club.
B. A boy is in the living room now! He is watching the TV show I Am A Singer IV.
C. A man is having a math class. The students are listening to him carefully.
D. Today is Sunday. A girl is listening to Little Apple in her room. The music makes her very happy.
E. Look! A girl is running with her friend there.
F. It is eight o’clock now. Look! A boy is studying in the classroom.
G. Many people are in the zoo now. What is that girl doing? Oh, she is taking photos of the pandas.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意和音标提示以适当形式填写单词。
【1】 Mo Yan _____________ /'pblIt/his first short story in 1981.
【2】Using is one of the ____________ /'sikrts/ of learning English.
【3】It’s impolite to ask _____________ /'pravt/ questions in western countries.
【4】Have you _____________ /r'sivd/ my email?
【5】The population of China is_____/n'kris/ these years.
【6】We should _________ /r'vju/ our lessons as often as possible.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】按要求完成下列句子,每空一词。
【1】He bought his daughter a new skirt yesterday. (改为同义句)
He ________ a new skirt ________ his daughter yesterday.
【2】— Can Tom speak French? (作否定回答)
— ________, he ________.
【3】I play sportsthree times a week. (对划线部分提问)
________ ________do you play sports?
【4】These flowers are very beautiful(改为感叹句)
________ ________ these flowers are!
【5】Bill read an English book last night. (改为一般疑问句)
________ Bill ________ an English book last night?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词形转换:
【1】ancient(反义词) __________
【2】dish(复数) __________
【3】different(名词) __________
【4】many(比较级) __________
【5】quiet(副词) __________
【6】use(形容词) __________
【7】win(过去式) __________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】In the countryside of China, many people are moving to cities to find work. They move because often there isn’t much work in the countryside. Services like hospitals and schools are usually not very nice there.
But in the big cities like London, New York, Paris, people are moving out. They want to live a quiet life. They don’t like the city because the city is noisy and dirty(脏的). The traffic is heavy. Living in the cities costs too much. They want a house with a garden and clean air. So they move to the countryside with clean water and green trees. There, they begin new lives and try to make new friends.
根据短文内容,完成任务。
任务一:判断正(T)误(F)。
【1】There is often much work to do in the countryside.
任务二:完成句子。(每空一词)
【2】In China, many people are moving from the countryside to the cities ______ ______.
【3】The cost of living in the cities is _______.
任务三:翻译画线句子。
【4】_______________________________________________________
任务四:回答问题。
【5】Why are some people moving from the cities to the countryside?
_______________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据音标或中文提示写出单词或词组,使句意完整、正确。
【1】Shanghai is in the ( /i:st/ ) of China.
【2】--- I feel a little nervous. ---Why not listen to _________(柔和的) music?
【3】Listen! ______________(某人) is knocking on the door.
【4】The girl _____________(踩) on my feet, but did not say sorry to me.
【5】They _____ ______ ______ (为...骄傲) their player.
【6】____ _____ _____ (一….就)they saw each other, they all jumped up and down happily.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Many scientists find that colors can change people’s feelings. Some colors can make people relaxed, and some can make people feel nervous. Now, this kind of knowledge is being used in many places. For example, school walls are always painted green because green makes students feel relaxed, and it’s also good for the students’ eyes. Some books are also green or light blue for the same reason. The color red often makes people hungry; so many fast food restaurants have red color tables or walls. Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed, so they spend more time eating.
【1】Colors can change people’s ____.
A. feelings B. hobbies C. habits
【2】Green makes students feel ____.
A. nervous B. angry C. relaxed
【3】The color ____ is good for students’ eyes.
A. orange B. pink C. green
【4】Many fast food restaurants have ____.
A. green walls B. red tables C. pink tables
【5】____ isn’t mentioned(提到)in this passage.
A. The color white B. the color green C. the color pink
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】缺词填空:据短文内容和首字母提示,填写所缺单词。
Almost every child in cities has the chance to go to school, but not all the children in the villages are so l 【1】 .
There is a girl called Xiao Lian. She is ten years old and lives in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she c 【2】 not, because her family was too poor to a 【3】 the schooling for her. I 【4】 of studying, Xiao Lian looked after her brother and worked to make money every day. Then Project Hope heard about Xiao Lian. It agreed to help her to r 【5】 to school. Her dream came t 【6】 and now she is studying in school.
S 【7】 , there are many children who cannot go to school. You can j 【8】in Project Hope and help these children. lf you d 【9】 ¥300 each year, it can help one child to go to school for a whole year. W 【10】 more money, Project Hope can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let’s help the children together and give them a chance to have a good start in life.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com