【题目】In the countryside of China, many people are moving to cities to find work. They move because often there isn’t much work in the countryside. Services like hospitals and schools are usually not very nice there.
But in the big cities like London, New York, Paris, people are moving out. They want to live a quiet life. They don’t like the city because the city is noisy and dirty(脏的). The traffic is heavy. Living in the cities costs too much. They want a house with a garden and clean air. So they move to the countryside with clean water and green trees. There, they begin new lives and try to make new friends.
根据短文内容,完成任务。
任务一:判断正(T)误(F)。
【1】There is often much work to do in the countryside.
任务二:完成句子。(每空一词)
【2】In China, many people are moving from the countryside to the cities ______ ______.
【3】The cost of living in the cities is _______.
任务三:翻译画线句子。
【4】_______________________________________________________
任务四:回答问题。
【5】Why are some people moving from the cities to the countryside?
_______________________________________________________
【答案】
【1】F
【2】for/to work
【3】high
【4】他们想要带有花园的房子和洁净的空气。
【5】Because the city is noisy and dirty and they want to live a quiet life. / Because the traffic is heavy and living in the cities costs too much.
【解析】
试题分析:本文描述的是中、西国家,人口游动的不同情况。在中国,很多农村人搬到城市里去找工作;而在伦敦、纽约、巴黎等大城市里,人们搬到农村,去过安静的生活。
【1】F细节理解题。句意:在农村,通常有许多工作做。由第一段第二句:They move because often there isn’t much work in the countryside.可知,在农村人们找不到许多工作做。故本句错误。
【2】细节理解题。题意:在中国为什么许多人从农村搬到城市去?由短文第一句:In the countryside of China, many people are moving to cities to find work.可知,在中国农村,许多人搬到城市去是为了找工作。故填:for/to work
【3】细节理解题。题意:城市的生活成本怎样?由第二段里的:Living in the cities costs too much.可知,生活在大城市里的花费太多,生活成本高。故填:high
【4】翻译题。Want要,想要;with带有,具有。故译成:他们想要带有花园的房子和洁净的空气。
【5】细节理解题。题意:为什么一些人从城市里搬到农村?由短文第二段可知:因为人们不喜欢城市的吵闹和脏乱,交通拥挤,生活成本高。所以他们搬到农村。故回答:Because the city is noisy and dirty and they want to live a quiet life. / Because the traffic is heavy and living in the cities costs too much.
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 From Monday to Friday most people are busy working or studying , but in the evenings and weekends they are 【1】f________ and enjoy themselves. Some watch television or go to the movies, others take part in sports. This is decided by their own 【2】i________.
There are many different ways to 【3】s________ our free time.
Almost everyone has some kinds of 【4】h________: it may be something from collecting stamps to making model planes. Some are very 【5】e________, but others don’t cost anything at all. Some collections(收藏)are worth a lot of money, others are 【6】v________ only to their owners.
I know a man who has a 【7】c________ collection worth several thousand dollars. A short time ago he bought a rare(罕见的)fifty-cent piece which cost him $250! He was very happy about this collection and thought the【8】p________ was all right . On the other hand, my youngest brother collects match boxes. He has almost 600 of them, but I 【9】w________ if they are worth any money . However, to my brother they are 【10】q________ valuable. Nothing makes him happier than to find a new match box for his collection.
That’s what a hobby means, I think. It is something we like to do in our free time just for the fun of it. The value in dollars is not important, but the pleasure it gives us is.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The pen is __________ . She wrote __________ name with it __________.
A. hers; her; herself B hers; her; hers
C. her; hers; herself D. hers; herself; hers
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】句型转换。(每空一词)
【1】Sometimes Dick and Jack go to work by car. (改为同义句)
Sometimes Dick and Jack _____ _____ work.
【2】Excuse me, how can I get to the bank? (改为同义句)
Excuse me, could you tell me _____ _____ to the bank?
【3】How many workers are there in your factory? (改为同义句)
How many workers _____ your factory _____ ?
【4】The bus station is about 20 kilometers away from here. (对画线部分提问)
_____ _____ is the bus station from here?
【5】Please close the door. (改为否定句)
_____ _____ the door, please.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】In Junior High School in America, kids study English, writing, math, science, biology, music and art.
At 12 o’clock, the students eat lunch at school. They have meat, vegetables, fruit, bread and a drink, but they like hot dogs and hamburgers best. American kids like sugar (糖), and after the meal they can have a small piece of cake.
Students sleep (睡觉) for a short time after lunch. They begin classes at 1:30 in the afternoon. They go to school on weekdays and have classes for six hours every day and then return home.
Parents let their kids play or watch TV until dinner at 6:00 p. m. After dinner, they do their homework. Sometimes kids and their parents have a family activity after dinner.
根据短文内容,选择正确答案。
【1】What do the students like best for lunch at school?
A. Meat and fruit. B. Hot dogs and hamburgers.
C. Hot dogs and sugar. D. Bread and hamburgers.
【2】In America, students go to school __________ days a week.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7
【3】The American kids usually have dinner_____ in the evening.
A. at five o’clock B. at six thirty
C. at six o’clock D. at five thirty
【4】Which of the following is NOT true?
A. American students like hot dogs and hamburgers best.
B. After lunch students sleep for a short time.
C. The classes begin at 2:00 p. m.
D. Sometimes students have a family activity with their parents.
【5】The best title(标题)for the passage (短文) is
A. Favorite food B. Junior high school
C. Outdoor activities D. School life in America
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— fathers didn't come to the parents' meeting.Why?
—Because they went to Beijing.
A.Jeff's and Amy's B.Jeff and A my
C.Jeff's and Amy D.Jeff and Amy's
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从方框中选择适当的词并用其正确形式填空.使短文意思完整、通顺。注意:每个单词只能用一次
play meet buy watch look |
Mrs. Miller doesn’t like sports. She doesn’t do sports ,either .She even doesn’t like to 【1】_________ them on TV. She has a lot of housework to do at home. This afternoon her sister is coming and she goes to the bus station to 【2】_________ her. When she passes her son’s school, she【3】_________at her watch. It’s too early. So she goes to the school to see her son, Barry. Her son isn’t in the classroom. She goes to the playground. She sees some boys 【4】_________ soccer there. Her son is there, too. She watches them playing but she is not happy. “Go home with me, Barry,” she says, “Don’t play with them. I can 【5】 _________ a nice ball for you .Then you don’t need to scramble (抢夺) for the ball.”
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
生活中有很多东西能够影响我们的情绪,比如天气,颜色,环境等等。如果我们遇到心情不好的时候,应该怎么办?写一篇70词左右的短文。
提示词(不分先后):rainy, color, noisy, in bad mood, angry, sad…
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项, 使文章完整、通顺。
What do the people usually do on the weekend? People like to stay at home, but others like to _________ out for a walk or play football. Mr. Smith _________ hard in a post office during(期间)the _________ . But on the weekend, he usually _________ the same thing. On Saturday he washes his car and on _________ he goes with his family to a village by car. His uncle and aunt _________ on a farm there. It isn’t a big one, but there is always _________to do on the farm. The children help with the animals and give them some _________ . Mr. and Mrs. Smith help in the field(田地). At 5:00p.m., they are all _________ , so Mr. Smith’s aunt _________ them a big dinner. And then they go home by car.
【1】A. play B. go C.work D. read
【2】A. works B. does C. makes D. studies
【3】A. day B. year C. weekday D. month
【4】A. does B. do C. make D. has
【5】A. Saturday B. Sunday C. Thursday D. Friday
【6】A. live B. lives C. bring D. find
【7】A. any B. many C. much D. most
【8】A. food B. rice C. cakes D. fruit
【9】A. hungry B. nice C. busy D. boring
【10】A. puts B. helps C. makes D. Does
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com