精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Dear Jenny,

I am in Beijing, China now, but my parents are in the USA. I live with my brother Peter. Beijing is big and great. There are many beautiful places and much delicious food here. I like Beijing very much.

Peter and I are in the same grade, but we are in different classes. We live far from the school and it takes us a long time to go to school. We have to get up at 6:20 in the morning, and then at 6:30 we ride bikes to the bus stop. It takes us about 20 minutes. At about 7:00, we take the bus to school. We get to school at about 7:30.

We have four classes in the morning and two in the afternoon. I think Chinese is very difficult, but Peter thinks it is easy. He can speak Chinese well and he often helps me with it.

How is everything going with you in the USA? Write to me soon.

Love,

Kate

【1】Who is in Beijing now?

A. kate B. Jenny

C. Jenny’ father D. Kate’s mother

2What time does kate get to the bus stop?

A. At about 6:40 B. At about 6:50

C. At about 7:00 D. At about 7:30

3It takes Kate about _____ to get to school from her home.

A. 80 minutes B. an hour

C. 45 minutes D. half an hour

4From the passage, we can know Peter_____________.

A. lives near the school

B. is in Grade Seven

C. goes to school on foot

D. is good at Chinese

5Which of the following is TRUE?

A. Peter gets up at 6:30

B. Kate has five classes a day

C. Kate and Peter are classmates

D. Kate enjoys living in Beijing.

【答案】

【1】A

【2】B

【3】B

【4】D

【5】D

【解析】

试题分析:这是凯特写给詹妮的一封信。凯特现在住在北京,信中向自己的好友詹妮介绍了在北京上学的一些情况。家离学校很远,每天到校要花费一个小时的时间。每天上六节课,凯特认为汉语很难,但彼得汉语讲的很好,经常帮助凯特学汉语。

【1】A细节理解题。根据短文中的句子I am in Beijing, China now,以及最后的落款Love,

Kate可知,凯特现在在北京。答案为A。

【2】B 细节理解题。根据短文中的句子and then at 6:30 we ride bikes to the bus stop. It takes us about 20 minutes.可知,6:30起身骑车去公共汽车站,途中花费20分钟,即6:50到达车站。故答案为B。

【3】B细节理解题。根据短文中的句子and then at 6:30 we ride bikes to the bus stop. It takes us about 20 minutes. At about 7:00, we take the bus to school. We get to school at about 7:30.可知,6:30动身,7:30到校。共计1个小时。答案为B。

【4】D细节理解题。根据短文中的句子I think Chinese is very difficult, but Peter thinks it is easy. He can speak Chinese well and he often helps me with it.可知,彼得语文很好,故答案为D。

【5】D细节判断题。根据短文中的句子Beijing is big and great. There are many beautiful places and much delicious food here. I like Beijing very much.可知,凯特非常喜欢北京。答案D正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】______of volunteers will be needed for the 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro, Brazil.

I hope to go there and _______them.

A. Thousands; join

B. Thousand; be a member of

C. Three thousand; take part in

D. Thousands; be in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】People eat different things in different parts of the world . In some eastern countries, people regard rice as their main food . Usually they eat two or three times a day, for breakfast , lunch or supper . They often eat rice with meat and vegetables. Some people don’t eat some kinds of meat. Muslims(穆斯林) , for example , don’t eat pork . The Japanese people eat much fish because they live near the sea. It is easy for them to get fish. They also eat a lot of rice. So they make different kinds of sushi(寿司). 如今,因为它的健康美味, 寿司在中国人中也很受欢迎。There is a famous sushi restaurant called Yuan Lu Sushi. It’s well-known in Shanghai.

In western countries such as England, Australia and the USA, the most important food is bread and potatoes . People there cook potatoes in different ways. Vegetarians eat only fruit and vegetables. They don’t eat meat because they think it comes from animals. They only eat food from plants. They think it is very healthy. What’s more, they think it can help them to keep a balanced diet .

请根据短文内容将句子补充完整,使句子意思连贯。

【1】 In some _____________, people regard rice as their main food. While in western counties, the most important food is ______________ .

2Why do Japanese people like eating fish ?

_________________________________________________.

3请将划线句子翻译成英语。

_________________________________________________.

4请将划线句子翻译成汉语。

_________________________________________________.

5What does this passage mainly talk about ?

_________________________________________________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Today I went to Sam's school in the UK. It was really different from my school in China.

Girls wore grey skirts and white shirts, boys wore grey trousers, and everyone wore the school tie.

Some of Sam’s lessons were a bit strange for me. We were reading Shakespeare in the English lesson, and there were quite some old words like “thou” and “thee” to mean “you”. In history we studied 20th Century China. It was strange hearing a foreign side of history—and hearing English people trying to say all our Chinese names!

Classes were also a lot more relaxing than in China. Teachers were called “sir” or “miss”, everyone shouted answers and raised their hands in classes. It was more like a debate than a class. A bell rang at the end of each lesson and everyone jumped up to go to the next class.

At break we bought potato chips and cookies in the dining room. Lunch was later than in China at 1 o’clock. We had big plates of pie with carrots. For dessert there was hot sweet rice called rice pudding.

It was good that I'd had an excellent lunch, because at Sam’s school, Monday afternoons are taken up with sports.

I played my first game of netball—a bit like basketball, but with some differences. Fortunately(幸运的是), I’d had a quick look in the rule book before I tried to join in the game.

【1】Paragraph 2 shows that ________.

A. They wear uniforms in Sam's school

B. lessons are different between schools in China and the UK

C. there is a break of 30 minutes every day in the school

D. sports take up much lime in Sam's school

【2】The underlined word “debate” in Paragraph 4 means ________.

A. fight B. exam C. discussion D. suggestion

【3】What class does Sam have on Monday afternoon?

A. Maths B. History C. PE D. Music

【4】What’s the best title for the passage?

A. Relaxed classes in the UK

B. Clothes, food and sports in a UK school

C. Strange lessons in Sam’s school

D. A day in Sam’s school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

A. And they never kill cattle(牛)

B. I also use them to do hard work

C. she can say hello to them

D. they can walk for a long time

E. they are very smart

I’m Mark. I live on a farm. There are some elephants on my farm. They can play soccer and_____【1】_________. They are very smart. I use them to carry things, sometimes,2】_________.

I’m Sue and I’m from India(印度). The Indian people look up to cattle.__3】_________. When you come to India, you can see cattle walking along the streets, and eating fruits and vegetables in the shops.

Hi, I’m Judy. I live in Australia. My family has three shepherd dogs(牧羊犬). These dogs are not big but __4They can run very fast.

I’m Leo and I have a parrot. Her name is Susan. She is beautiful and interesting. And she can speak, too. When my friends come to my home,__5. Susan likes eating carrots. And she likes singing when she feels happy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Johnny is on a vacation in Wu Feng’s city. He stays(待在) in a hotel not far from Wu Feng’s house. Today he wants to visit Wu Feng. Wu Feng writes him an e-mail to tell him the way.

Dear Johnny,

The hotel you stay at is not far from my house. It only takes you about twenty minutes to walk here. Let me tell you how to get to my place now.

Turn right when you get out of your hotel. Go along Zhujiang Road until(直到……) you see a Russian restaurant. Turn left and you’re on Taishan Road. You will pass a supermarket, a bank and a post office. Turn right at the third crossing. Walk along Minjiang Road until you see a small park on your right. My house is across from the small park, It’s between a bookstore and a clothes store. I’ll wait for you at home in the afternoon. Call me if you have any problem. See you soon.

Wu Feng

【1】Johnny comes to Wu Feng’s city to .

A、visit his grandparents

B、meet some old friends

C、to take a vacation

【2】It takes Johnny about twenty minutes to get to Wu Feng’s home .

A、on foot B、by bus C、by train

【3】To get to Wu Feng’s house, Johnny has to walk through roads.

A、three B、four C、five

【4】Wu Feng’s house is .

A、between a bank and a post office

B、behind a small zoo

C、on Minjiang Road

【5】Johnny has to turn right .

A、at the third crossing on Taishan Road

B、when he sees a small park

C、at the first crossing on Zhujiang Roa

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 —Dear students please read every sentence carefully.

—________ you are _________mistakes you’ll make.

A. The more carefully; the fewer

B. The more careful; the less

C. The more carefully; the less

D. The more careful; the fewer

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,从方框中选择合适的词并用其适当形式填空,每空一词,每词限用一次。有两词多余

about in because read job interesting

start plan excite expensive make time

Yang Leiguang is a 21-year-old student from Henan University of Science and Technology. He loved this place after watching a documentary【1】_________

Tibet. He wanted to go there one day. So he began 2 his long trip after he was in university,3 he had more free time.

It took him three years to plan the Tibet trip. He4 doing exercises, learning hiking and 5 travel books. when he got to Tibet, he was very 6 “Because it was my first 7 to Tibet, I didn’t know the things there were very 8 . I had to live cheaply,” he says. he did some part-time9 to make some money.

During the trip, he made some new friends and took many nice photos. He used these photos【10 postcards and sold them to his classmates. “I will make some money, and it can prepare for my next trip,” Yang says.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Dear editors,

I’m a slow student in my class. Most of my classmates are much better than me. So I get very stressed out. It’s difficult to keep on (持续)working hard and it’s really not fun. And I think although I spend much time studying for the tests. I can’t get good grades. My father sometimes gives me some help. He tells me not to worry about it. But what do you think I should do?

Xia Ming

Two readers read the letter from the magazine and here are their answers:

Dear Xia Ming,

Many famous people are not so good at the age like you. Edison, the famous scientist, had a bad headache for his studies when he was a 12-year-old boy. But everyone knows that he did a lot for the people in the world. And Newton had the same story like him. You should take it easy, then try your best. I believe you can do better.

Thumbelina

Dear Xia Ming,

When you are feeling stressed out, just smile and take a deep breath(深呼吸), you should believe tomorrow is another day and you can get good grades.

Mr Unsmart

阅读短文,选择正确答案。

【1】 Xia Ming worried about ______.

A. his classmates B. his life

C. his study D. his father

【2】Thumbelina gave ______ examples in the letter.

A. one B. two C. three D. four

【3】Thumbelina wrote about those famous people _______.

A. to make Xia Ming feel better

B. to make Xia Ming laugh

C. to show how much she knows

D. to show that she likes them

【4】Which is NOT true?

A. Xia Ming doesn’t have fun studying at school.

B. Xia Ming’s father always helps him with his study.

C. Smiling can make people relaxing.

D. Edison is famous in the world.

【5】“Tomorrow is another day.” tells us ______.

A. it’s the weekend tomorrow

B. Xia Ming can get good grades tomorrow

C. tomorrow is different from today

D. there are hopes in our lives

查看答案和解析>>

同步练习册答案