精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

In almost every big university (大学) in the USA, football is a favourite sport. American football is not like soccer. Players sometimes kick the ball, but they also throw the ball and run with it. They try to take it to the other end of the field. They have four chances (机会) to move the ball ten yards (码). They can carry it or throw it. If they move it to the other end of the field, they receive six points. This is called a touchdown (底线得分).

It is difficult to move the ball. Eleven men on the team try to stop the man who has the ball. If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.

Each university wants its team to win. Thousands of people come to watch. They all yell (喊加油) for their favourite team. Young men and women called cheerleaders (啦啦队长) come to help the people yell more.

Each team plays ten or eleven games. Each season begins in September and ends in November. If a team is very good, it may play another game after the season ends. The best teams play again on January 1, the first day of the New Year. Many people go to see these games and many others watch them on TV.

1.In America, football players can _______.

A. only kick the ball

B. only throw the ball

C. only carry the ball

D. kick, throw and carry the ball

2.There are _______ on each team.

A. ten players B. eleven players

C. twelve players D. thirteen players

3.If the man does not move the ball ten yards, his team has to _______.

A. go home B. carry the ball ten yards

C. run with it D. kick the ball to the other team

4.The best teams play again _______.

A. on Christmas B. after the season ends

C. on New Year’s Day D. on Sunday

5.The underlined word “yell” in the passage means “_______”.

A. shout (喊) loudly B. jump

C. talk loudly D. sing

 

1.D

2.B

3.D

4.C

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文中作者主要介绍了美国大学校园内美式足球的广泛流行。重点介绍了比赛中的一些游戏规则、获胜队的庆祝活动方式等,还包括人们对待足球的热爱程度等。

1.细节理解题。根据短文第二段Players sometimes kick the ball, but they also throw (扔) the ball and run with it.和They can carry it or throw it.可知,在足球场上选手们踢球、扔球以及带球等现象都是存在的;故选D。

2.推理判断题。根据短文第三段第二句Eleven men on the other team try to stop the man who has the ball.可知,每个球队的队员有11人;故选B。

3.细节理解题。根据短文第三段If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.可知,答案为D。

4.细节理解题。根据短文第四段The best teams play again on January lst.可知,比赛中最优秀的球队在1月1日还要打场比赛,即在新年伊始;故选C。

5.词义猜测题。根据短文第四段Thousands of people come to watch it when there is a football game.和They dance and jump while they are yelling.可知yell的意思应该是大喊;故选A。

考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江阴华士片八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Once upon a time, there was a poor man. One day, after working for hours, he had a rest under a tree in the middle of the field. Just then, he saw a terrible snake coming out of an anthill(蚁丘). The man thought that the snake might be the god of the field. He did not give it anything, so he could not get anything from the field.

At once he went to bring a bowl of milk and offered the milk to the snake. “God of the field! I didn’t know that you live here. That’s why I never gave you anything. Please forgive me. ” Then he went home.

The next day, when the man came, he found a gold coin in the bowl near the anthill. From then on, the man gave milk to the snake and found gold coins.

One day the man was so busy that he couldn’t send milk to the snake. So he asked his son to take care of the snake. The son brought milk to the anthill and gave it to the snake. The next day, when he came back, he found a gold coin in the bowl. After taking the gold coin, he thought, “This anthill must be full of gold coins. I would kill the snake and take them all.”

The next day, the son came to the field with milk and a stick. He gave the milk to the snake and hit it with the stick. The snake escaped the stick and bit the boy to death.

1.The man might get from the field before he found the snake.

A. anything B. nothing

C. gold coins D. some anthills

2.The underlined word “forgive” means “ ” in Chinese.

A.忘记 B.忽略 C.原谅 D.保佑

3.The son died because .

A. the snake didn’t offer him any gold coins

B. his father was too busy to take care of him

C. he didn’t give the snake any milk.

D. he wanted to get all the snake’s gold coins.

4.From the passage we can learn that .

A. too much greed(贪婪) is harmful

B. we should protect the snake

C. the snake is terrible

D. people can’t get coins from the snake

5.We may find the passage .

A. in a research B. in a sports magazine

C. in a poster D. in a storybook

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江阴华士片九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

David has brain. In fact, I don’t think that anyone in the class has _____________ IQ.

A. a high B. a higher

C. the higher D. the highest

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江阴华士片七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

If you can’t ___________ English, you can ____________ it in Chinese.

A. speak; speak B.talk; say

C. speak; say D. say; tell

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达(满分10分)

以“ My best friend “ 为题写一篇短文,包括以下要点:

1.他和我一样高,戴着一副小小的圆眼镜

2.爱好体育运动,每天花大量时间练习打篮球;

3当某事困扰我时,我总是去他那里请求帮助

4.他总能使我快乐,和他一起我不会感到厌烦;

5.他长大后想成为一名社会工作者。

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—If you have any trouble, be sure to call me.

—__________________________.

A. I’m glad to hear that.

B. I will. Thank you very much.

C.I have no trouble.

D.I will think it over.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

This kind of fruit____________ .

A. taste sweetly B. looks well

C. sounds beautifulD. tastes delicious

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Today is Sunday, March 20. We, sixteen boys and seventeen girls, go to school early, but we have no lessons. Our teacher takes us to the zoo. We are very excited about the trip. We get on a bus, it goes fast and at half past nine we get there. How beautiful the zoo is! There're a lot of trees, some hills, and a big lake. The sun is shining and the flowers are coming out. There are all kinds of animals in it, elephants, monkeys, birds, fishes and many other animals. The birds are singing in the trees and the fishes are swimming in the lake. We like to watch monkeys. They are playing on the hill or having oranges, apples and bananas. There are many rules in the zoo. We mustn't do this and we mustn't do that. But we all have a good time. At one in the afternoon we leave(离开) the zoo.

1.The weather is ______ today

A. sunny B. cloudy

C. rainy D. windy

2. _______ students and a teacher go to the zoo by bus

A. Sixteen B. Seventeen

C. Thirty-three D Thirty -four

3. We stay in the zoo for ____ hours.

A. four and a half B. three and a half

C. four D. five

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都武坚中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- Can I have a look at ____i-phone your father bought yesterday?

— Sure, and my father told me it was made in ____European country.

A. an, the B. the, an

C. an, a D. the, a

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案