【题目】 Earlier this year in Norway, people buried a steel bottle with plant seeds, a wristwatch and rock samples (样本) in it. Why did they do this? They were making a time capsule (胶囊).
Time capsules are small collections of goods or information that are stored somewhere safe. They can be opened by people many years later, giving future people a view of life in the past.
They may contain(包含)newspaper articles, popular music recordings and photos. Historians can use time capsules to learn more about societies that lived in the past.
One of the earliest time capsules was the Detroit Century Box. On Dec 31, 1900, the city picked several photos and letters to be placed in a box. The box was then locked until Dec 31, 2000.
The things inside the capsule give us a look at Detroit in the past. There were photos of people and places, as well as letters written by local people. Some of them even gave predictions for the future. One person predicted that Detroit would have a population of 4 million by 2000. But in fact, the city’s population was about 951,000 that year, according to historydetroit.com.
Humans have even sent time capsules into space! The US sent two capsules into space on the Voyager spacecraft (旅行者号航天器) in 1977. They’re called the Voyager Golden Records. They contain sounds and pictures that show the diversity of human life and culture. For example, they have music by classical composer Beethoven and pictures of plants, insects and landscapes (山水风景). The Voyager spacecraft has traveled far away from our solar system. It is hoped that aliens might find the time capsules someday and learn about us.
【1】What is a time capsule?
A.A collection of medicine buried deep underground.
B.A small collection of things stored in a safe place.
C.A store selling newspapers from the past.
D.A video where future people can see the past.
【2】How long was one of the earliest time capsule, the Detroit Century Box locked?
A.For 50 years.B.For 100 years.C.For 117 years.D.For 200 years.
【3】From the things in the Detroit Century Box, we may learn________.
A.what people wore in the pastB.what the city was like in 1977
C.what would happen to the city in the futureD.the real population of the city in 2000
【4】The Voyager Golden Records ________.
A.were sent into space in 2000B.contain sounds, pictures and insects
C.have traveled far from the solar systemD.have been found by the aliens
【5】What is the best title for the passage?
A.What does a time capsule contain?B.Why did people make a time capsule?
C.The Detroit Century Box, the earliest time capsuleD.The time capsule, a gift for the future
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
这是一篇科普知识类阅读。主要介绍很多人在制作时间胶囊,它可以储存商品或信息,许多年后当人们打开时,可以知道过去生活的一些观念。人类甚至把时间胶囊送到太空,希望外星人有一天能找到时间胶囊并了解我们。
【1】细节理解题。根据第二段第一句“Time capsules are small collections of goods or information that are stored somewhere safe. ”时间胶囊是储存在安全地方的商品或信息的收藏品。可知,时间胶囊是存放在安全地方的小收藏品。故选B。
【2】细节理解题。根据第四段“One of the earliest time capsules was the Detroit Century Box. On Dec 31, 1900, the city picked several photos and letters to be placed in a box. The box was then locked until Dec 31, 2000.”最早的时间胶囊之一是1900年12月31日底特律世纪盒子。箱子被锁到2000年12月31日。可知,最早的时间胶囊锁了100年了。故选B。
【3】细节理解题。根据第五段“There were photos of people and places, as well as letters written by local people. ”有人和地方的照片,还有当地人写的信。可知,底特律世纪盒子里有人的照片。可以看到过去人们穿什么。故选A。
【4】细节理解题。根据最后一段“The Voyager spacecraft has traveled far away from our solar system.”旅行者号航天器已经离我们的太阳系很远了。可知,时间胶囊被放在旅行者号航天器上,因此时间胶囊已经离我们的太阳系很远了。故选C。
【5】标题归纳题。根据文章大意以及最后一段“The Voyager spacecraft has traveled far away from our solar system. It is hoped that aliens might find the time capsules someday and learn about us.”可知,这篇文章主要说明人类制作时间胶囊甚至送到太空,在多年以后人们打开可以了解过去。人们也希望外星人有一天能找到时间胶囊并了解我们。The time capsule, a gift for the future最适合作为标题。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 为了帮助同学们树立集体观念和提高班级责任感,你校英文报刊正在以“ Building a Harmonious Class” (创建和谐班级)为题征文,请你用英语写一篇短文投稿,谈谈班级成员应该如何创建一个和谐的班集体,作为一名成员,你通常是怎么做的,你认为还需要再做些什么。
提示: 1. Why should we build a harmonious class?
2. As a member of a class, what do you usually do?
3. What else do you need to do?
要求:1 短文须包括所有提示内容,可适当发挥。
2 短文不得出现真实的人名、校名和地名。
3 词数 80 个左右。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据情景提示,完成下列各题。
【1】你想告诫你的同学不要独自在河中游泳,你可以这样说:
Don’t___________________________________________________!
【2】你想知道那个穿红衣服的女孩是谁,可以这样问:
________________________________________________________ ?
【3】Jim 要去旅游,你想祝他旅途愉快,可以说:
________________________________________________________, Jim!
【4】当朋友抱歉地表示无法帮助你时,你可以这样回答:
________________________________________________________.
【5】你想请老师给你一些如何学好英语的建议,可以怎么说:
Could____________________________________________________?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】情景交际 根据情景提示,完成下列各题。
【1】有人打电话找你妈妈,你让对方不要挂断,你可以这样说:
______________________________________________________________________________________________________________.
【2】别人问你喜欢什么音乐,你认为这个问题很难说,你可以这样回答:
______________________________________________________________________________________________________________.
【3】你为你们班级在篮球比赛中的失利感到惋惜,你可以这样说:
_______________________________________________! Our class lost the basketball game.
【4】你想知道我们在地震中可以如何保护自己,你可以这样问:
_________________________________________________________________________________________________________________?
【5】你想知道对方昨天下午五点钟的时候在干什么,你可以这样提问:
_____________________________________________________________________________________________________________________?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据所给单词、音标或语境的提示,在每个空格内填入一个适当的单词,要求所填的单词意义准确,拼写正确。
He was a poet (诗人) known for the nostalgia (乡愁) he 【1】 [dskrabd] in his poems. Now, it’s t 【2】 for us to express our nostalgia for this great writer.
On Dec 14, the famous Chinese poet Yu Guangzhong passed away in Taiwan, the Xinhua News Agency reported. Born in 1928 in Nanjing, Jiangsu, Yu and his family【3】(移居)to Taiwan in the 1950s. He lived and worked there【4】 his death.
Nostalgia is Yu’s masterpiece in【5】he expresses his homesickness for the Chinese mainland (大陆) when he was in Taiwan. Published in 1971, the poem remains highly popular【6】 [m] Chinese speakers worldwide. Even those who know little about literature (文学) are familiar with lines from the poem. The poem is included in Chinese high School textbooks.
B【7】his achievements in poetry, Yu was also a successful essay (散文)writer,critic (评论家) and translator. He once translated English poet Siegfried Sassoon’s poem In Me, Past, Present, Future Meet into Chinese. It is r【8】 as an accurate and powerful translation, in which the most famous line is “心有猛虎,细嗅蔷薇” for “In me the tiger sniffs the rose”.
Yu spent his whole life writing. “The reason why I stick to【9】 till today comes down to my passion(热情) for the Chinese 【10】(语言),” he once said in a 2015 interview with People’s Daily. He then added that this passion was strengthened (加强) by his love for his mother and his motherland.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, about 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. Now, scientists have some interesting ideas about why people are shy. Scientists say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful (警惕的) than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists believe some shyness is genetic (遗传的).
Family size may be another factor. Scientists at Harvard University found 66 percent of shy children had older brothers and sisters. These children were often bullied (欺侮) by their brothers and sisters. Therefore, they became shy. However, children with no brothers or sisters can be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. It’s hard for them to develop social skills as children from big families.
You may also be shy because of your birthplace. In Japan, most people are shy. But in Israel (以色列), only one third of people are. Why? One scientist says they treat failure differently. In Japan, when people fail, they blame (责备) themselves. In Israel, people often blame other things, such as family, friends, or bad luck.
For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can overcome your shyness. They suggest trying new things and talking with others more.
【1】What is the story mainly about?
A.Happiness.B.Shyness.C.Loneliness.D.Kindness.
【2】How many people feel shy at some point in their lives?
A.80 percent of people.B.50 percent of people.
C.15 to 20 percent pf people.D.6 percent of people.
【3】According to the story, what factors may result in shyness?
A.Genes, friends and birthplace.B.Genes, family size and birthplace.
C.Family size, friends and failure.D.Family size, birthplace and education.
【4】What suggestion do scientists give to shy people?
A.Blame their failure on others.B.Try to find out why they are shy.
C.Stay away from other shy people.D.Try new things and talk more.
【5】What can we infer from the story?
A.Most babies are born shy.B.If you are shy now, you will be shy forever.
C.Many shy children have older brothers and sisters.D.Shyness doesn’t influence people’s lives.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Can memory be improved? Most people hope to have a memory 【1】 helps them succeed in study, work and life. Luckily, hundreds of studies in the past 50 years have already given us a clear answer.
A healthy lifestyle keeps your brain young and memory sharp. First of all, it is necessary to have a healthy diet. Eating more food rich in vitamin B and Vitamin E, such as vegetables and lean meat, helps you have a better memory. Doing exercise can keep your brain alive, too. Proper exercise 【2】 (provide) much needed oxygen for the brain. Running, riding a bike, swimming and even walking two or three times 【3】 week are helpful. Moreover, getting enough sleep is important. The【4】 (healthy) your lifestyle is, the better your memory will become, but do not expect a sudden change - it takes a long time to have a good effect.
Memory skills help you remember things better. Here are two 【5】 (wide) used skills. Chunking is a way of remembering a piece of information by 【6】 (cut) it into smaller ones. For example, to memorize a ten-digit telephone number 2127983630, you can divide the digits 【7】 three groups: first 212, then 798, and lastly 3630. Teaching is a simple way to train our brains to be more effective 【8】 you need to understand before teaching something. Teaching strengthens the understanding.
In fact, memory skills will hardly work if you don’t understand the information. What’s more, only a regular review can make the memory last long. That is why students 【9】(advise) to go over what they have learnt after one day and then after three days, and then use it as regularly as possible.
Human brains are like muscles that need nutrients and exercise to become stronger. If you make a few lifestyle 【10】 (change) and try some memory skills, you can certainly improve your memory.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据文章大意用所给单词的适当形式填空(未提供单词的,限填一词), 使文章意思完整、正确,并将答案写在答题卡的相应位置。
Our teacher Rose gave us a lesson about her interesting experiences in Australia and some achievements at work this week. She met a lot of 【1】 (difficult) and setbacks, but she never gave up.
From Rose, we learned that Liu Daoyi is【2】very kind teacher to her. Rose had finally succeeded in doing her research projects and became a teacher trainer successfully through【3】(she) hard work.
Rose also【4】 (share) the trouble she had while learning how to do a research project. She attended meetings and watched presentations【5】 are about how to teach without any rest, because she wanted to learn【6】(much) than before. After a busy day, she reviewed her notes in the evening instead of【7】 (have) a rest.
Working so hard helped her 【8】 her research projects well and gain great achievements.
One must just keep trying 【9】 (be) successful. And then you【10】 (find) that all the effort you have taken has become worthwhile.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 2020年伊始,新型冠状病毒肺炎(NCP)在我国蔓延。在这期间,每天都会涌现出许多令我们感动的人。请根据以下要点和要求用英语写一篇短文。
1. 要点:
1) 你觉得最令你感动的人是谁;
2) 你为什么觉得他/她最让你感动;
3) 你最想给他/她说的话。
2. 要求:
1) 文中不得出现真实的姓名和学校名称;
2) 词数100左右。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com