精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

(A)

More than half the young people in China are nearsighted, according to a survey, which called for great efforts to control the condition. The survey found that eight of 10 senior middle school students were nearsighted, compared with 71.6 percent in junior middle school, 36 percent in primary school and 14 percent of 6-year-olds in kindergarten.

(B)

According to experts, one of the best ways to make thankfulness a part of your life is to keep a diary. For example, before you go to bed every night, write down any positive experience you have during the day, no matter how small. Your mental health will gradually improve.

(C)

“It is in giving that we receive," It turns out that this is scientifically right. Studies have shown that putting the well-being of others before our own without expecting anything in return will give us a strong sense of satisfaction.

(D)

Studies show volunteering reduces stress. Even if you have little time to offer, just the act of giving has been shown to improve your health, possibly by reducing your sense of pain. A new study found that people who said they would volunteer were less sensitive(敏感

) to an electric shock than those who refused.

(E)

Researchers found a clear link between breakfast habits and heart disease risk. Those who didn't eat in the morning were up to 87 percent more likely to cause heart trouble. They did a survey on 6,550 people over 40. Most (59 percent) ate breakfast every day, but 5.1 percent never did, 10.9 percent seldom did, and 25 percent would not eat for a few days.

(F)

Now many children are getting fat. Some of them spend too much time watching TV. Others have to spend a lot of time studying. So they don’t have enough time to exercise. A report says that many middle school students spend about 10 hours a day sitting down. And many students like eating sweet food. That also makes them fatter.

1Match passages (A)—(F) with the two topics: Mental health; Physical health. Which is right?

A.—(D)(E)(F); —(A)(B)(C)

B.—(B)(C); —(A)(D)(E)(F)

C.—(B)(C)(D); —(A)(E)(F)

2Why does the editor present readers Passage (A)?

A.To explain why Chinese children have poor eyesight.

B.To call on children to watch less TV to protect their eyes.

C.To show how serious Chinese children’s eyesight problems are.

3Which question was asked in the survey in Passage(E)?

A.What do you eat for breakfast?

B.How often do you eat breakfast?

C.Do you have a good breakfast every day?

4Which of the following cannot help improve your mental health?

A.Writing down the good things you did for others.

B.Giving away your old clothes to people in need.

C.Offering to help in an old people's home.

5What can we learn from the six passages?

A.Half of the middle school students in China are nearsighted

B.It's difficult for a person to give without expecting anything.

C.Children’s fatness is mainly caused by having no time to exercise.

【答案】

1C

2C

3B

4B

5C

【解析】

文章是六个有关身体和心理方面不同的一些调查结果。

1细节理解题。根据文中调查A可知,主要是介绍中国有一半以上的年轻人是近视眼的问题,这是身体方面的,所以归类到2;根据文中调查B可知,主要是介绍感恩的方法,感恩属于精神方面的,所以归类到1;根据文中调查C可知,主要介绍的是给予能够得到很好的满足感,属于精神方面的,所以归类1;根据文中调查D可知,主要是介绍志愿工作可以减轻压力,压力是属于精神方面的,所以归类1;根据文中调查E可知,主要是介绍早餐习惯和心脏病风险之间关系,是属于身体方面的,所以归类2;根据文中调查F可知,主要是介绍现在孩子长胖的问题,是属于身体方面的问题,所以归类2;故选C

2推理判断题。根据文中A篇可知,主要是呼吁大力控制青少年近视的问题,通过列数字的形式,显示中国儿童视力问题有多严重,故选C

3推理判断题。根据E篇的理解They did a survey on 6,550 people over 40. Most (59 percent) ate breakfast every day, but 5.1 percent never did, 10.9 percent seldom did, and 25 percent would not eat for a few days. 他们对超过40岁的6550人进行了调查。大多数人(59%)每天都吃早餐,但5.1%的人从不吃,10.9%的人很少吃,25%的人几天都不吃。可知,主要是关于人们吃早餐的频率的问题,故选B

4推理判断题。根据文中B篇的理解及文中According to experts, one of the best ways to make thankfulness a part of your life is to keep a diary. For example, before you go to bed every night, write down any positive experience you have during the day, no matter how small. Your mental health will gradually improve.根据专家的说法,让感恩成为你生活一部分的最好方法之一就是记日记。例如,每天晚上睡觉前,写下白天任何积极的经历,不管有多小。你的心理健康会逐渐好转的。可知这是感恩要做的事情,可以改善精神健康,而C选项Offering to help in an old people’s home.在老人之家提供帮助,也是一个积极的经历,并且属于志愿活动,会改善心理健康。根据文中C篇的理解“It is in giving that we receive,” It turns out that this is scientifically right. Studies have shown that putting the well—being of others before our own without expecting anything in return will give us a strong sense of satisfaction. “给予是我们得到的,”事实证明,这在科学上是正确的。研究表明,把他人的幸福放在自己的幸福之上,不期望任何回报,会给我们强烈的满足感。并没有说会改善精神健康,故选B

5细节理解题。根据文中A篇中71.6 percent in junior middle school可知,中学生中71.6%的学生近视,并不是一半,所以A错误;根据C篇中Studies have shown that putting the well-being of others before our own without expecting anything in return will give us a strong sense of satisfaction. 研究表明,把他人的幸福放在自己的幸福之上,不期望任何回报,会给我们强烈的满足感。可知并没有提到是否是困难的,所以B错误;根据文中Now many children are getting fat. Some of them spend too much time watching TV. Others have to spend a lot of time studying. So they don’t have enough time to exercise. A report says that many middle school students spend about 10 hours a day sitting down. 现在很多孩子都长胖了。有些人花太多时间看电视。其他人不得不花很多时间学习。所以他们没有足够的时间锻炼。一份报告说,许多中学生每天花大约10个小时坐下来。可知儿童肥胖的主要原因是没有时间运动。故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】A. 句子翻译

1下课后孩子们迫不及待地去踢足球。

________________________________________________________________________

2你难以想象扬州有多美除非你亲眼看到。

________________________________________________________________________

3我们被告知要对任何可能的危险提高警惕。

________________________________________________________________________

4今天早上我起得很早为了能观看升旗仪式。

________________________________________________________________________

5好书对每个人都是有价值的,尤其对青少年。

________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Sandy, your mobile phone is ringing.

—Wait a moment 1 It's dangerous ________ it while crossing the street.

A.answerB.to answerC.answeringD.answers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Internet opens our eyes and our minds and it often gives us new knowledge. We can hardly imagine________ without Internet.

A.how life will be likeB.what kind of life we will have

C.when we will have such a wonderful life

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Could you tell me ________?

— I'm so sorry. I checked it twice but didn’t notice the fault.

A.what you would do to avoid making a mistake

B.how you made such a foolish mistake

C.who made the foolish mistake

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】B.阅读下 根据其内容, 完成表格中所缺的信息

Nowadays, it’s of great importance to reduce, reuse and recycle, especially in the clothing industry. Every year, about 80 billion items of clothing are made around the world. That’s enough to fill over a million football stadium. It takes about 800 litres of water to make one pair of jeans. With the water, you can take a shower for 285 times. No wonder the fashion industry is the second largest water polluter in the world. Actually, 95% of thrown-away clothing can be recycled to make something new.

As a new industry, clothing rental is popular among those who want to protect the environment. But is renting clothes more environmentally-friendly than buying them? In an article for Elle, Elizabeth Cline writes that it’s not as sustainable(可持续的) as it seems.

Taking shipping, for example, which has to go two ways if an item is rentedreceiving and returning. Cline writes, “An item ordered online and then returned can send out 20 kilos of carbon (碳) each way, and increases up to 50 kilos for rush shipping. However, a pair of jeans bought in a store and washed and worn at home can send out 33.4 kilos according to a study done by Levi’s.”

Then there’s the burden(负担) of washing, which happens to every item when it’s returned. For most rental services, this usually means dry-cleaning, a polluting process. The stain removers (去污剂) used for washing can produce harmful waste and air pollution.

Lastly, Cline fears rental services will increase our liking for fast fashion, because it’s so easy to get clothes. There’s something called “share-washing” that makes people think of wasting not a big deal.

Renting clothes is still preferable to buying them and throwing them away after a few years. However, there’s an even better step—wearing what we’ve already had.

It’s important to follow the “3R Rule” in the fashion industry

Reason: The fashion industry is the second largest water polluter in the world.

To reduce

80 billion items of clothing are made every year and the clothing making process is really a polluter

To1

A new industry clothing rental

To recycle

Only 5% of thrown-away clothing 2

Different opinions on renting clothes

Some people

Elizabeth Cline

They think it is an environmentally-friendly process.

Thanks to it, they can enjoy many kinds of clothes without buying them

She thinks it’s not sustainable:

The rental service causes more pollution in both3and 4compared with buying.

Every returned item needs washing, which is a polluting process.

The increased interest for fast fashion and the idea of “share-washing” may lead to 5

Conclusion: Wearing 6clothes might be the best solution.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Why do you like Deng Yaping so much?

—________happened, she clearly knew her dream and tried to achieve it.

A.WheneverB.WhereverC.WhoeverD.Whatever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 假如你是李华,是向阳中学九年级的一个学生,你的初中生活即将结束,请你以”My Suggestions”为题写一篇短文,在学习、生活、校园活动、同学关系这几个方面给七年级新生提几点建议并提出你的希望和祝愿。

注意:

1.内容必须包括所有要点,可适当发挥使行文连贯;

2. 词数80词左右(开头部分已给出,不计入总词数)。

3.文中不得透露学校、姓名等个人真实信息,否则不予评分。

My Suggestions

My name is Li Hua. I’m a student in Grade 9 in Xiangyang Middle School._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个适当的词, 要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。

I was looking through my old photo last Sunday. One photo1(catch) my eyes.

In the photo, I was sitting in a chair, hugging Duke, my best friend in the whole world.

Duke was an interesting name for 2[st]a little dog. But he was my friend from the moment I could walk. He stayed with me in that chair when I enjoyed3(read). When I went4/.aut'said/ to do some activities, he would drive our cats up to the trees and then walk off feeling proud of5(he). When he was hungry, he would carry his food plate in his mouth and drop6at my mom’s feet. When I was sick, he refused to leave my bed until I got7(healthy) than before.

I learned a lot8 Duke. I learned that a short sleep at noon could be good for you. I learned that the simplest dinner can be delicious 9 you eat it with great enjoyment. I learned that life can be good when you live it with love and joy.10[hav]I also learned that life is short, especially if you are a dog.

To me, Duke is like a teacher who has taught me how to love and to be loved.

查看答案和解析>>

同步练习册答案