精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.You are visiting the Eiffel Tower in France,but the next second you are in Thailand.Then,suddenly you may have dinner with Barack Obama in America.But you are not dreaming.This is what might happen in the near future.With the help of virtual reality (VR,虚拟现实) technology,a lot of changes are taking place in our life.
VR is a computer technology that makes an environment and allows users to see and even interact (互动) with it.Just wear a pair of VR glasses joined to your computer and you can experience a lot of things without stepping out of your room.
"The most interesting part of VR is that it offers an immersive experience,"said Wang Bing,leader of the Chinese entertainment company Funshow."That's why VR movies are popular among users.You become a part of the story."According to the Report on Chinese VR Users'Behavior last month,over 960,000people in China have bought VR products and 83.2percent of them have watched VR movies.
VR can also be used in some other ways.It can help to train workers before they have to work in highly dangerous environments.VR also helps patients with acrophobia (恐高症) by making them think they are standing on the top of a tall building.
However,VR technology still has a long way to go.Users report feeling sick while wearing VR glasses.Maybe it could take a period of time for VR to be widely used around the world.
41.With a pair of VRC,users can experience many things at home.
A.eyes              
B.shoes          
C.glasses            
D.ears
42.The underlined word"immersive"meansB in Chinese.
A.惊险刺激的      
B.身临其境的     
C.虚幻缥缈的       
D.神妙莫测的
43.VR movies are very popular because they make the usersC.
A.become much healthier          
B.stand on the top of a tall building
C.become a part of the story         
D.work in dangerous environments
44.To be widely used,VR glasses must solve the problem ofA.
A.making people feel sick          
B.providing unreal environment
C.costing too much money         
D.taking a long time to join to the computer
45.The best title of the passage may be"B".
A.Traveling with VR              
B.VR Changes Our Life
C.VR Movies Get Popular         
D.VR Needs to Be Developed.

分析 你正在参观法国的埃菲尔铁塔,但下一秒你在泰国.然后一下子你可能在美国与巴拉克奥巴马一起共进晚饭.但你不是在做梦.这样的事情可能发生在不久的将来.在虚拟现实技术的帮助下,我们的生活正在发生巨大的变化.
虚拟现实是一种计算机技术,它创造一个环境,并允许用户看到这个环境甚至与它互动.只要戴上一双与您计算机相连的VR眼镜,你就可以在足不出户的条件下体验很多东西.
"虚拟现实最有趣的部分是它可以提供身临其境的体验,"中国娱乐公司Funshow的领导人王炳说,"这就是为什么VR电影在用户中流行的原因.你成为了电影的一部分."根据上个月中国VR用户的行为报告,中国有超过96万人购买了虚拟现实产品,83.2%的人观看了虚拟现实电影.
虚拟现实也可以用于其他方面.它可以帮助培训在高危险环境中工作的工人,虚拟现实可以让有恐高症的人认为他们站在一个高大的建造上,以此来克服恐高症.
然而,虚拟现实技术仍有很长的路要走.用户反应戴上VR眼镜后感到不舒服.虚拟现实在世界上被广泛使用可能还需要一段时间.

解答 41.C.细节理解题.根据Just wear a pair of VR glasses joined to your computer and you can experience a lot of things without stepping out of your room.可知,只要戴上一双与您计算机相连的VR眼镜,你就可以在足不出户的条件下体验很多东西,因此答案为C,眼镜glasses;
42.B.词义猜测题.根据VR is a computer technology that makes an environment and allows users to see and even interact (互动) with it.可知,VR技术可以创造一个环境,带上眼镜后我们可以感觉到这个环境,甚至与环境进行互动,要想互动,肯定要身临其境,而且下文中提到That's why VR movies are popular among users.You become a part of the story.你变成了电影的一部分,我们必须进入电影才能够成为电影的一部分,因此这里的immersive的中文意思是身临其境的.
43.C.细节理解题.根据That's why VR movies are popular among users.You become a part of the story.可知,VR电影之所以能够流行是因为能够将我们带入电影,使我们成为电影的一部分,因此答案为C;
44.A.细节理解题.根据Users report feeling sick while wearing VR glasses.Maybe it could take a period of time for VR to be widely used around the world.可知,虚拟现实技术要想在全球范围内广泛使用,必须解决现在出现的问题,也就是用户反映带上VR眼睛之后会不舒服的问题,因此答案为A.
45.B.文章主旨题.整篇文章围绕的主题是虚拟现实技术,讲述了什么是虚拟现实技术、虚拟现实技术的优点、用途以及现阶段存在的弊端,但是虚拟现实的流行也是有目共睹的,且文章中提到With the help of virtual reality (VR,虚拟现实) technology,a lot of changes are taking place in our life.在虚拟现实的帮助下,我们的生活正在发生巨大的变化,所以该题的答案为B.

点评 本文是一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Bike Rentals (租赁)
PlacesZoo Station
We are directly at the Zoo train station,facing the parking area.You'll find us just past the main entrances (入口) opposite the Zoo entrance.
Alexanderplatz
We're right under the TV tower.If you're facing the entrance of the Tower,walk to your right around the corner.
Open Hours9:30-18:00
Rental Prices1/2Day﹩7
One Day﹩12
2nd Day﹩10
Please call 650-968-3575for bike rentals.
41.Where is Alexanderplatz?B
A.Near the Zoo entrance.
B.Under the TV tower.
C.In the parking area.
D.At the train station.
42.When can we rent a bike?C
A.At 6:30.   B.At 8:00.   C.At 14:00.   D.At 21:00.
43.How much is it if you keep the bike for one day?C
A.﹩7.   B.﹩10.   C.﹩12.   D.﹩22.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.─When you entered the room,did you notice_______ there?
─No,I didn't.I saw______ in it.(  )
A.anyone; somebodyB.anybody; nobody
C.somebody; no oneD.somebody;anybody

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.请根据以下描述选择与71-74最匹配的图片并回答第75小题.

71.In some cultures,the foot of a rabbit is carried as an amulet(护身符)believed to bring good luck.This belief is held in many parts of the world including Europe,China,Africa and South America.C
72.Wishing upon a wishbone is an old custom.It includes two people who would break the wishbone and the one with a bigger piece makes a wish.The wishbone's shape just likes the letter"Y".A
73.In ancient days,old boots or shoes were said to hold the good spirit and courage of their owners.Therefore,it was a common belief that an old boot was a good luck charm.D
74.Clover is actually a type of wild plant with flowers shaped like cotton balls and usually has three leaves on each stem.In fact,it is very difficult to find a four-leaf clover.B
75.Which column in a magazine can you read the passage above?B
A.Sports.
B.Culture.
C.News.
D.Health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.It was raining.I went into a cafe and asked for a coffee.(16)D I was waiting for my drink,I realized that there were other people in the place,but I sensed(17)B.I saw their bodies,but I couldn't feel their souls because their souls belonged to the(18)C.
I stood up and walked between the tables.When I came to the biggest computer,I saw a thin,small man(19-C in front of it."I'm Steve",he finally answered after I asked him a couple of times what his name was."I can't talk with you.I'm(20)A".he said.He was chatting online with somebody--probably someone he didn't know---and,at the same time,he was playing a computer game--a war game.I was(21)A.(22)B didn't Steve want to talk with me?I tried again to speak to that computer geek(怪人),(23)D not a word came out of(24)Amouth.I touched his shoulder,but no reaction (反应).I was unhappy.I put my hand in front of the monitor,and he started to(25)C,"Leave me alone!"
I took a few steps back,wondering if all those people in the cafe were looking at me.I(26)A,and saw nobody showed any interest.(27)B,I realized that the people there were having a nice conversation with their machines,not with people.They were more(28)Ahaving a relationship with the computer,particularly Steve.I wouldn't want to(29)C the future of human beings if they preferred sharing their lives with machines(30)Bwith people.
I was worried and I lost myself in thinking.I didn't even notice that the coffee was bad,as if Steve didn't notice there was a person next to him.
 
16.A.BeforeB.SinceC.AlthoughD.While
17.A.painB.lonelinessC.sadnessD.fear
18.A.homeB.worldC.NetD.Cafe
19.A.sleepingB.laughingC.sittingD.learning
20.A.busyB.thirstyC.tiredD.sick
21.A.surprisedB.worriedC.excitedD.moved
22.A.WhatB.WhyC.HowD.Who
23.A.butB.soC.ifD.or
24.A.myB.herC.theirD.his
25.A.cryB.laughC.shoutD.smile
26.A.walked aboutB.walked outC.raised my handD.raised my head
27.A.By accidentB.At that momentC.From time to timeD.In a word
28.A.interested inB.tired ofC.careful aboutD.born with
29.A.tellB.planC.imagineD.design
30.A.as forB.instead ofC.up toD.according to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3."God gave you a gift of 86,400seconds today.Have you used one to say‘thank you'?"这句话一定给了你启示.此刻,你想对谁说感谢呢?请结合一个具体事例写一篇 短文,表达你的感激之情.
要求:
1.语句通顺,合乎逻辑,书写规范;=2.文中不得使用真实的姓名与学校名称;
3.词数80左右.开头已给出,不计人总词数内.
It s easy to say"thank you"But at the moment I realize I've never said"thank you"tomyEnglishteacherMissGaowhohasreallyhelpedmealot.
Iusedtobeshy.Butonethingchangedme,ItwasintheEnglishclass.Sheaskedmetoansweraquestion.BecauseofbeingnervousIcouldn'tsayaword.Shesmiledandsaid,"Don'tbeshy,I'msurethatyoucandoit."HerwordsencouragedmealotandImadeit.
Fromthenon,IbecameconfidentandIwasinterestedinEnglish.Ifeelluckytobeherstudent.
ThoughIhavetosaygoodbyetohersoon,I'llneverforgether.Thankyou,MissGao..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.今天,你与妈妈在家里后电视新闻时,了解到我国刚刚颁布了对公共场馆的全面"禁烟令".吸烟不仅浪费金钱,对自己、他人的健康以及环境造成极大危害,而且易引发火灾,甚至造成人员伤亡.因而,你与妈妈商定,由你用英文向身为烟民的爸爸列出吸烟的五点危害,力劝他戒烟.
注意:可以参考以下词汇:cause,waste,harm,pollute,lose.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
that,careful,around,turn,eye,however,want,running,give,good
Hello,everyone!Today,it's my(71)turn to give a report about my favorite movie star.
You know,children (72)around the world are crazy about Harry Potter and Daniel Radcliffe,the actor,who plays Harry Potter in the movies.
He has brown hair and his big blue (73)eyes tell us he is clever.Daniel was
12years old when he first played in Harry Potter.He did so well (74)that everyone said he was born to play the role(角色)of Harry Potter.
Daniel was born on July 23rd,1989in London,England.He is his parents'only child.He (75)wanted to be an actor since he was 5years old,but his parents did not like the idea.(76)However,he proved to his parents that he could be a good actor.
His favorite actress is Julia Roberts.
Daniel is very active and energetic.Like most other teenagers,he likes (77)running,football and other sports.He likes science(78)better than any other subject at school.He always listens to his teachers in class (79)carefully,and gets good grades.His favorite color is green.He likes drinking coke and hot chocolate.
Over 16,000boys wanted to play Harry Porter.But only he was(80)given the role.
Thank you for listening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
46.You can have water sportsA.
A.at Xingsha Beach
B.at the music hall    
C.at the basketball court
47.You'd better callC to show your singing talent (天才).
A.375-7682   
B.375-7442          
C.375-9876
48.You canC either in the morning or in the afternoon.
A.watch the basketball game
B.go to the talent show  
C.have the chess competition
49.If you want to see the school basketball stars,you can go atB.
A.8:00am-10:30am    
B.3:00pm-5:00pm     
C.7:00pm-9:00pm
50.The above content is most probably aC.
A.movie   
B.concert            
C.advertisement.

查看答案和解析>>

同步练习册答案