精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Once a tiger was in a cage.Soon a good man went by.As soon as the tiger saw the man,the tiger began to cry."Please!Please!"the tiger called."Please,let me out.""No,"said the good man."If I do,you will eat me.""I will not eat you,"the tiger said."Please let me out."
The good man believed the tiger.He opened the door of the cage.The tiger jumped out."How silly you are,"the tiger laughed."Now I am going to eat you.""Wait!"the man cried."You ought not to eat me.Let us ask others what they think.""You may ask three others."the tiger said.
The good man asked a tree.The tree said,"I give shade (树荫).And yet I am cut down.Let the tiger eat you."
Next,the good man asked a bird.The bird said,"I hurt no one.Yet people hunt and kill me.Let the tiger eat you."
The last one that the good man asked was a road.The road said,"I don't care if the tiger eats you.People could not get along too well without me.Yet all day and all night people step on me without even a‘thank you'."
The tiger was ready to eat the good man.Just then a dog came by."What is happening?"asked the dog.The man told the dog the whole story.
"I don't understand,"said the dog."The tiger wants to eat you because you put him in a cage?"
"No,no,"said the man."Some other men put him in a cage."
"Oh,"the dog said."He is going to eat you because you do not have a cage."
"Silly dog!"the tiger cried."Don't you understand?I was in the cage.This man let me out."
"Oh,I see,"the dog said."When the man was in the cage,you let him out."
"I was in the cage!"the tiger cried."In this way!"with that,he jumped back into the cage.
At once,the dog closed the door of the cage."Oh,"the dog laughed."At last I understand!"
The good man and the dog walked off.The tiger looked sad in the cage.If he waited long enough,perhaps another good man would come by.

106.When the tiger saw the man,he began to cry,becauseA.
A.he wanted the man to help him out of the cage      
B.he wanted to eat the man
C.he wanted to eat the dog                       
D.he wanted to eat the bird
107.After the tiger jumped out of the cage,he wantedB.
A.to thank the man
B.to eat the man    
C.to ask the others
D.to run away
108.The treeB with the tiger becauseB to the tree.
A.agreed; humans were kind     
B.agreed; humans were not kind
C.disagreed; humans were kind   
D.disagreed; humans were not kind
109.The bird let the tiger eat the man becauseD.
A.people helped birds
B.it liked tigers    
C.it liked the man  
D.people hunted and killed him
110.What happened to the tiger at last?B
A.The dog agreed that the tiger could eat the good man.
B.The tiger jumped back into the cage and was closed in the cage again.
C.The tiger ate the good man and the dog.
D.The tiger made friends with the good man and the dog.

分析 曾经有一只老虎在笼子里.不久一个好人走过来.老虎一看见这位男人就哭喊起来:"拜托拜托,请让我出去"男人说"不,如果我让你出来你就会吃了我:老虎说"我不会吃了你,请让我出去"
男人相信了老虎,打开了笼门.老虎跳出来笑着说:"你真愚蠢,现在我要吃了你"男人哭着说:"等会,你不应该吃我,让我问问其他人是怎么认为的"老虎说"你可以问三个人"
男人问一颗树,树说,"我提供阴凉.然而,我却被人类砍伐.让老虎吃了你."
男人问一只鸟,鸟说:"我不伤害任何人.然而人们猎杀我.让老虎吃了你."
男人最后一个问的是一条路,路说:"我不关心老虎是否吃你,我和人类相处的不好,人们整日整夜的在我身上走,甚至不说一声谢谢"
老虎准备吃男人了,就在那时一只狗走过来问"发生什么了?",男人告诉狗整个故事.
"我不理解,老虎想要吃你因为你将他放进笼子了?"狗说.
男人说"不,是其他人将他放进了笼子里的."
狗说"噢,他要吃你是因为你没有笼子."
老虎喊道"笨狗,你不懂吗?我在笼子里,这个男人放我出来的"
狗说:"我懂了,当男人在笼子里,你让他出来了"
老虎喊着:"我在笼子里,像这样"他跳回了笼子里.
狗马上关上了笼子,狗笑着"我终于明白了."
好人和狗走了,老虎在笼子里很悲伤.如果他等的足够久,也许会再有一个好人经过.

解答 106.答案:A.细节理解题,根据tiger called."Please,let me out."句意:!"老虎叫."求你了,让我出去."可知老虎是希望男人能帮助他出去.故选A
107.答案:B.细节理解题,根据tiger jumped out."How silly you are,"the tiger laughed."Now I am going to eat you."句意:老虎跳了出来."你有多愚蠢,"老虎笑了."现在我要吃了你."明确指出来老虎想吃掉这个人.故选B
108.答案:B.细节理解题,根据tree said,"I give shade (树荫).And yet I am cut down.Let the tiger eat you."句意:树说,"我提供阴凉.然而,我却被人类砍伐.让老虎吃了你."明确这棵树同意老虎的意见,吃掉人类.故选B
109.答案:D.细节理解题,根据The bird said,"I hurt no one.Yet people hunt and kill me.Let the tiger eat you."句意:这只鸟说,"我不伤害任何人.然而人们猎杀我.让老虎吃了你."因为人类要猎杀它.故选D
110.答案:B.细节理解题,根据he jumped back into the cage.At once,the dog closed the door of the cage.可知最后老虎跳回了笼子被再次关进去了.故选B.

点评 一篇寓言故事,有趣易懂,学生们会很感兴趣,所设的题目都能在原文中获取答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

My mother is a teacher. On weekdays, she gives lessons at school and on Saturdays she works in clubs. On Sundays, she is still busy.

On Sunday morning, mum gets up at six. She cooks breakfast for us first. And then it’s time for cleaning. After that, she has breakfast with father and me. At 9, she goes to buy food for lunch in the supermarket. She can have a short rest after lunch. In the afternoon, mum doesn’t go out. She helps me with my lessons. She does some reading, too.

Mother watches TV at about 7 when she finishes (完成) the housework. But at that time she is always tired and falls asleep (睡着) in the sofa sometimes.

1. Mother gives lessons at school .

A. every day

B. five days a week

C. six days a week

D. four days a week

2. Paragraph (段) 2 is about .

A. mother’s Sunday

B. mother’s work

C. mother’s school life

D. mother’s after-work activities

3. Mother usually first after she gets up.

A. does some cleaning B. has breakfast

C. wakes father and me up D. cooks breakfast

4. Mother doesn’t on Sundays.

A. read books

B. buy food

C. go to the library

D. help me with my lessons

5.Mother usually watches TV .

A. in the morning

B. in the afternoon

C. before supper

D. after all the housework

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The 22nd Winter Olympic Games was held from the seventh of February to thetwenty-third (二十三号) of February in Sochi,Russia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Mr.Brown was on his way home from the railway station.It was very late,and he was alone on the dark road.Suddenly he heard someone behind him.He began to walk faster.The man behind him walked faster,too.He walked more slowly,and the man moved more slowly,too.He began to run,and the man was following him and he was really scared.There was a wall on one side of the road,and he quickly climbed up on it and jumped down on the other side."If he passes and doesn't stop,"Mr.Brown thought,"everything will be all right."But the man didn't pass.He climbed up on the wall and jumped down,too.Mr.Brown's only thought was,"I'm in great danger!"He stood up and shouted,"What do you want?Why are you following me?"The man was so tired that at first it was difficult for him to speak."I didn't know that you were a very good runner,"he said at last,"I have to go to Mr.White's house,but I don't know the way.A man at the station told me that you lived next to Mr.White's and he told me to follow you.I'm too tired to go any farther (更远)."

66.Mr.Brown came home fromB.
A.the police station  
B.the railway station 
C.the hospital  
D.Mr.White's house
67.Mr.Brown was reallyC.
A.in great danger  
B.a policeman  
C.afraid of the man 
D.too tired to move
68.The man followed Mr.Brown becauseC.
A.he wanted to scare Mr.Brown
B.he wanted to get some money from Mr.Brown
C.Mr.Brown lived next to Mr.White
D.Mr.Brown was one of his good friends
69.The man wasC.
A.a thief          
B.a good runner
C.too tired to speak
D.very pleased with Mr.Brown
70.Which is wrong?D
A.There were few people on the road.
B.The man didn't know where Mr.White lived.
C.Mr.Brown thought he was in great danger.
D.Mr.Brown didn't know where Mr.White lived.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Have youheard from(收到---的来信) your friend recently?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---Learning to love is like learning to walk.
---Yes,         we step out bravely,we'll find it's not so difficult.(  )
A.as ifB.even thoughC.as long asD.as far as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.I can't go with you.I _______stay at home until my parents come back.(  )
A.canB.mayC.mustD.could

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The soup tastes ________ because it's too salty.I put salt into it too _______ in a hurry.(  )
A.terribly; carefullyB.terrible; carefully
C.terrible; carelesslyD.terribly; carelessly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年湖北云梦县下辛店中学八年级12月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

Please hot water into blender.

A. cut B.mix C. pour D. carry

查看答案和解析>>

同步练习册答案