精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Hotel Safety Notice
                               Fire
If there's a fire,please call the internal line(内线) 8119.The firemen will get there right away to deal with the condition.There is a safety run-away map at the back of the door in your room.Please be familiar with the safety run-away way out.
Illness
If you're not feeling well,please go to the Imperial Doctor Hall.The doctor there can check up your disease for you.If you cannot go to the doctor by yourself,call internal line 8200to let doctors visit you.The cost for each nurse's visit is 10yuan/time,and the cost for each doctor's visit is 20yuan/time.
Lost of the room card
If you have lost your room card,please call internal line 8100to the General Service Desk for opening your door.But you must tell them what you have in your room and where they are first.
48.You should readD at the back of the door…
A.the notice
B.the card and instructions
C.the newspaper
D.the safety run-away map
49.If you are ill,you canC.
A.go to the hospital
B.call internal line 8100
C.ask for a doctor at 20yuan/time
D.go to the General Service Desk by yourself
50.You mustD to enter your room when lost your room card.
A.call internal line 8119
B.go to the lost-found office
C.go to the General Service Desk
D.tell what you have in your room and where they are.

分析 本文是一篇广告布告类短文.主要介绍了旅馆安全注意事项.一、火灾,如果有火灾的话,请打内部电话8119,消防员就会立刻来处理险情,在房间门后的有一个逃生线路图,要熟悉安全逃生路线.二、疾病如果你觉得不舒服的话,请到皇家医生大厅,那里的医生会给你诊断一下,如果你不能自己去看医生,可以打内部电话8200,让医生去给看看,每个护士的花费是每次10元,每个医生的花费是每次20.三、房卡丢了 如果你的房卡丢了的话,请打内部电话8100,总台会给你开门的,但是你必须告诉他们你房间里有什么,他们在哪里.

解答 48.D.细节理解题.
根据   Fire部分中的"There is a safety run-away map at the back of the door in your room."可知在门的后面有一张安全逃生路线图,故选D.
49.C.细节理解题.
根据Illness部分中的"and the cost for each doctor's visit is 20yuan/time."可知医生每出诊一次,需要支付给医生20块钱,故选C.
50.D.细节理解题.
根据Lost of the room card部分中的"But you must tell them what you have in your room and where they are first."可知你得告诉总台你房间里有什么,他们在哪里,故选D.

点评 首先要通读全文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Last year,our country ______ lots of food ______ that African(非洲的) country to help the poor people there.(  )
A.gave; forB.provided; withC.provided; forD.offered; for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.A:Hi!John.What did you do last weekend?
B:Hi!Mary.My families went to Chengdu Zoo.I found some kids feeding wild animals different kinds of food through the cages,keeping their hands close to the animals to take photos together,(1)laughing at them in a friendly way or in order to make them upset.I advised the kids not to get close to dangerous animals because animals don't understand their love.
A:You are right.Getting close to them is a natural way of showing your love for nature.However,admiring the animals,staying away from them are the best ways to get along well with them.The animal attack accident also warns our zoo keepers to pay more attention to the(2)safety of visitors.
B:I know several months ago,a two-year-old boy was (3)seriouslyhurt by a white tiger in a wild animal zoo in Sichuan Province.He lost his right arm.I expect to help him.
A:Have you got any ideas?
B:I hope to raise some money and collect school things with my group members.Then we will go to see him.
A:That's the problem.Your plan must be changed because China's national lawmakers passed the first Charity (慈善) Law on March 16th.The new law will begin to(4)work in September.
B:What's the law about?
A:It says that"charity groups and persons without qualifications (任职资格) are not allowed to raise money publicly".
B:That is to say the Charity Law will prevent us from helping the kid.
A:You (5)needn'tbe worried.According to the law,unqualified organizations and persons can work with qualified ones,and raise money from the public through them.(6)Besides,the Charity Law only applies to(适用于)people raising money for charity.
B:I've got it.If a person searches for help for himself or for his friends in trouble,he can ask (7)qualified organizations and persons for help.Then the organizations can raise money from the public to solve the problems.But if people repost other's request in their WeChat circle,they are raising money (8)without the proper qualifications,and that may break the law.By the way,do you know what nations are the most generous (慷慨的)?
A:The most is Myanmar,then the U.S.and New Zealand.
B:How about China?
A:Charities in China increased following Wenchuan Earthquake,Sichuan Province.Since then,they have (9)fallenbecause Chinese Red Cross was hit by scandal (丑闻) in 2011.We all know it was terrible at that time.Luckily,because of great (10)efforts that many charitable persons have made,it has become better and better.
B:Thank you,Mary.
A:You're welcome,John.Wish we can try our best to help others!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.
complete,begin,live,about,history,growth,largest,nations,study,plan
Scientists have built an exciting project 270miles into space.Sixteen countries from all around the world worked together to (66)plan and build a permanent(永久的) space station.The 16(67)nations included the United States,Canada and so on.In fact,the International Space Station (ISS) is the (68)largest international scientific project in human (69)history.Project on the ISS (70)began in 1998and was completed in 2002.
Six people from different countries (71)live on the Space Station.It has a permanent laboratory where the scientists conduct research that they cannot do on Earth.These (72)studies will be possible because the space station is almost (73)completely outside Earth's gravity.Some of this important research will help scientists understand more (74)about human learning and memory.The scientists will also be able to study Earth systems such as the oceans,weather,climate,and plant (75)growth.These systems affect the quality of life for all people today,as well as for our future generation.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.A:Hello,what are you looking at?
B:(51)A.I'm planning to travel,so they sent me these to cheer me up.
A:That's nice.Look,this postcard is from Beijing.(52)E.
B:Yeah,I'm sure it is.But Li Wei says it's tiring to travel around the city.
A:(53)C.
B:Let's see.That's from Peter.He went to London last summer and went inside Buckingham Palace,where the queen of England lives.
A:Oh,it would be fantastic.
B:And this is a postcard of Bali Island.Paul was there last week.He says it's very peaceful.
A:(54)F.
B:Um…this one.It's from Disneyland.It's so exciting.I'd really love to go.
A:(55)B.Maybe it could be a graduation present for you next year.
B:Yes.You're right.I'll try.
A.Just some postcards from friends.
B.Why not talk about it with your friends?
C.Where's this one from?
D.How did he go there?
E.That's a very interesting place to visit.
F.Of all,which postcard do you like best?
G.Who is he?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.你最好不要把草莓留在冰箱里.
You'd better not leave strawberriesin the fridge.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.史密斯先生是唯一能完成这项任务的人.
Mr Smith isthe only person that can finish the task.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.我们应该与动植物共同分享这个世界
We shouldshare the worldwith the plants and animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.现在你可以考虑开个会.
Now you canthinkabout having a meeting.

查看答案和解析>>

同步练习册答案