精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。

Ever since a 71-year-old Brazilian(巴西的) man, Joao Pereira de Souza, saved a dying penguin(企鹅), he's been receiving visits from his feathered friend every year.

In 2011, Pereira de Souza found a hungry Magellanic penguin on the beach near his house. He named the penguin "Dindim" and fed it every day until it was strong enough to leave. 【1】 Pereira de Souza decided to take Dindim out into the water by boat and drop it off to encourage it to swim home. But when he was back to shore(海岸), he found the penguin waiting for him." 2 Then just after it changed its coat with new feathers, it disappeared," Pereira de Souza told TV Globo, a Brazilian TV network.

Magellanic penguins regularly swim thousands of kilometers a year to find places to have their babies on the coast of Argentina and Chile. 3 Many of Pereira de Souza's friends thought that when Dindim finally left, that was it for the human-bird friendship. But a few months later, Dindim returned and found Pereira de Souza. "It arrives in June and leaves to go home in February, and every year it becomes closer to me," Pereira de Souza said, " 4 If others try, it pecks(啄) them or waddles away. "

A. From time to time, penguins show up in warmer Brazilian waters.

B. I am the only person who can get near to Dindim.

C. It stayed with me for 11 months.

D. But the penguin refused to go.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】A

【4】B

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述的是一位78岁的巴西老人在他家附近的沙滩上救了一只饥饿的奄奄一息的企鹅,并同企鹅结下的人-鸟友谊。

【1】D根据上文“He named the penguin "Dindim" and fed it every day until it was strong enough to leave.”以及下文“Pereira de Souza decided to take Dindim out into the water by boat and drop it off to encourage it to swim home. ”并结合选项可知,这里指的是企鹅不愿意离开。故应选D。

【2】C细节理解题。根据文中 “Then just after it changed its coat with new feathers, it disappeared,”的介绍可知,这里指的是Pereira de Souza和企鹅呆了一段时间才离开。结合选项可知应选C。

【3】A细节理解题。根据语境可知,这里指的是企鹅每年都会到阿根廷和智利的海滨繁育后代,有时也会在巴西的水域出现。结合选项可知应选A。

【4】B细节理解题。根据下文“If others try, it pecks(啄) them or waddles away.”的介绍并结合选项可知,这里指的是Pereira de Souza唯一一个可以接近企鹅的人。故应选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】My name is Mike. I'm a student of No. 14 Middle School. Our school is on Guangming Street. It's next to the People's Library. There is a big park across from our school. The pay phone is between our school and the post office. I live near the school. I often walk to school. It takes me five minutes.

There are three buildings (建筑物) in our school, the students' building, the teachers' building and a library building. The teachers in our school are very good and friendly. Our school is very beautiful.

If you come to our school from the airport (机场), you can take a taxi. It takes about thirty minutes to get to our school by taxi. Now let me tell you the way to our school. First, go along Bridge Street and turn left when you see Guangming Street. Go along Guangming Street, you can see the People's Library on your left. Our school is next to it. If you can't find it, you can call me at 010-89864578.

【1】Where is Mike's school?

A. It's across from the People's Library.

B. It's on Bridge Street.

C. It's across from a big park.

D. It's between the post office and the pay phone.

2There is __________ between No. 14 Middle School and the post office.

A. a library B. a school

C. a park D. a pay phone

3How many buildings are there in No. 14 Middle School?

A. Four. B. Three. C. Seven. D. Six.

4How long does it take to get to No. 14 Middle School from the airport by taxi?

A. About five minutes.

B. About half an hour.

C. About ten minutes.

D. About fifteen minutes.

5Where is the People's Library?

A. Next to No. 14 Middle School.

B. On Bridge Street.

C. Between the park and the post office.

D. In front of the airport.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There are _______ students in the sports meeting. _________ of the students come from No.1 Middle School.

A. thousands of; Two hundred

B. thousands of; Two hundreds

C. one thousands; Hundreds

D. one thousand; Hundred

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】翻译句子

【1】这个广场面积超过200平方米。

___________________________________________________________________________________

2我将带你参观我们的家乡。

___________________________________________________________________________________

3不要害怕在许多人面前发言。

___________________________________________________________________________________

4为什么不和我一起欣赏京剧呢?

___________________________________________________________________________________

5他们大大的耳朵看起来像打开的扇子。

___________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】动词填空

1He knew that 365 days ____________(make) a year.

2Tom together with his wife and children ________(get) ready for their winter holiday these days.

3The teacher looked at Tom’s works without __________. (nod)

4There __________ ( not be ) little rubbish after they try the new way in two months is there ?

5It’s important for us ( protect ) the earth.

6The doctors asked my father _______ (not smoke) any more.

7Each of us___ to the teacher’s question but nobody was right. (reply)

8__________ (give) your seat on the bus to someone in need is polite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完成对话,在对话空格中填入适当的单词,使对话完整正确。一空一词。 将答案按编号依次填入表格内。

A:Hello, 1 is Mike. Is that Tom there?

B:Yes, 2 Tom here.

A:Hi ,Tom. What are you doing?

B:My younger sister isn't good at English. I'm 3 her with it. What about you?

A:I'm reading a book about elephants, It's so interesting.

B: What does it say?

A: It tells us the figures of elephants. First, elephants can do many things 4 playing soccer, dancing and drawing. They can also help do some work. So they are very useful. Second, they are one of the 5 in Thailand, Elephants in Thailand look like pandas in China. Third, elephants are smart, They 6 things well and never forget. But they are in great 7 now. People cut down many trees and kill elephants for their ivory.

B: How terrible! I know people are 8 elephants in the nature reserves(自然保护区)or in the zoos to save them now. These people are really kind 9 animals.

A:It's a good way. I think we also need to ask more people not to buy things made of ivory and not to cut down trees. Don't let elephants and other animals 10 their lives, They are our friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容选择正确答案。

There is a big park near my home. People like to go to the park after work. Some of them go to the park every day. Look! That is Mr. Zhang. He is sitting on a chair and watching the children. Some children are playing a game. Some are playing football. Lucy and Lily are standing under a big tree. They are talking about their favorite movies. There is a small river in the park. We can see some boats on the water. Some children are sitting in the boats with their parents. Listen! A girl is singing. This is really a nice park. I come here after school every day.

【1】 _____________ like to go to the park.

A. Children B. parents C. People

2 There are _____________ in the park.

A. balls and kites B. birds and cats C. chairs and boats

3Lucy is talking with _____________.

A. Mr. King B. Lily C. the boys

4We cant see _____________ in the park.

A. children B. men C. birds

5What is writer doing?

A. He is playing a game

B. He is singing under the tree

C. He is watching the people in the park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

目前,有许多中学生不重视课外阅读,请你根据下表内容写一篇短文,对这一现状进行分析并提出意见。词数在90-100之间。

不课外阅读的原因

1.作业太多

2.没有好的读书习惯

3.大部分时间花在电脑或网络上

课外阅读的好处

1.更好地了解世界

2.学会如何思考

3.生活更丰富多彩

对学校或同学的建议

……(至少两点)

注意: 文中不得出现真实的人名、校名或地名.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意用所给单词的适当形式填空。

【1】It is to (庆祝) the birth of Jesus Christ.

2】All the guests have been (提供) with food and drinks.

3】Yangyang was caught in the rain and had a high (体温).

4】Would you like to (倾倒) some milk into the glass?

5 (mix) with 5 kinds of fruits, the dish tastes very special.

6 (最后), we got the box out of the door.

7】Folk was first created in a (传统的) style, and has strong local color.

8 We often see the buildings (shake) when the earthquake happens.

【小9】Please give me two_________(cup) of tea.

【10】I’d love to drink some _________(yogurt).

查看答案和解析>>

同步练习册答案