分析 动物是人类的朋友,但是很多动物面对濒临灭绝的危险,东北虎就是其中之一,人们可以在西伯利亚和华北地区找到东北虎,因为人类的大量捕杀和掠夺它们的家园而使东北虎濒临灭绝,另一种濒临灭绝的动物是藏羚羊,二十世纪九十年代初期,中国有数百万只藏羚羊,但是到了二十世纪九十年代末,藏羚羊的数量降到了五万只,人们捕杀藏羚羊的目的是获取它们的皮毛,然后卖掉赚取高额利润.保护野生动物迫在眉睫,我们可以建立野生动物园,也可以和藏羚羊成为朋友,好好保护它们.
解答 96.答案:Because they hunt the anterlopes for their wool and they can make a lot of money by selling their wool.(细节理解)根据原文中的People hunt the antelopes for their wool.The wool of the antelope is soft,light and warm,and it is very expensive all over the world.Hunters can make a lot of money by selling their wool,可知人们捕杀藏羚羊的目的是获取它们的皮毛,然后卖掉赚取高额利润.故答案是:Because they hunt the anterlopes for their wool and they can make a lot of money by selling their wool.
97.答案:①We can build wild zoos in China.②We can take care of anterlopes and make friends with them.(细节理解)题干的意思是找出保护野生动物的两个方法,根据原文中的It's important to protect the wild animals.Now many wild zoos have been built in China.In the zoos we can see the animals we have heard of but have never seen.I think we can make friends with them by taking care of them,可知两个方法是:①建立野生动物园②保护好藏羚羊,与藏羚羊交朋友.故答案是::①We can build wild zoos in China.②We can take care of anterlopes and make friends with them
98.答案:但是许多野生动物正处在濒临灭绝的危险中. (英译汉)主语many of the wild animals 意思是"许多野生动物",动词face意思是"面对",短语the danger of dying out 意思是"濒临灭绝的危险"句子用的是现在进行时,故答案是:但是许多野生动物正处在濒临灭绝的危险中.
99.答案:People can find Siberian tigers in forests in parts of Siberian and Nothern China.(句型转换)原句是一个含有情态动词的被动语态,句意是"东北虎可以在西伯利亚和华北地区被找到",改为被动语态后,其句意是"人们可以在西伯利亚和华北地区找到东北虎",主动语态中,根据句意的需要加主语people,故答案是:People can find Siberian tigers in forests in parts of Siberian and Nothern China
100.答案:the number of them had fallen to/dropped to about 50,000,(汉译英)主语"它们的数量"是the number of them,注意the number of 作主语时,视为单数,动词短语"降到"是fall to 或drop to,根据前面的时间状语 by the 1990s判断用过去完成时,构成是had+动词的过去分词,故答案是:the number of them had fallen to/dropped to about 50,000
点评 本文是一篇任务型阅读短文.解答时首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文内容进行信息归纳,确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
| QUESTIONNAIRE 1.How much pocket money do you have? A.¥50.□B.¥100.□C.¥200.□D.¥. 2.What will you use your money to do?And how much money will you spend on it? A.To buy stationery(文具).□¥B.To buy junk food.□¥. C.To buy presents.□¥D.To help classmates.□¥. E.To feed animals.□¥ F.To plant trees.□¥ G.To donate to Hope ProjectC捐赠希望工程).□¥ H..¥ Why? 3.What do you think of the subject of the class meeting this time? A.Very good.□B.Just so-so.□ And why? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | better | B. | best | C. | well |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | lay | B. | has lain | C. | laid | D. | has laid |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com