精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.They are children of the stars.They are not deaf,but they sometimes ignore information  from outside.They are not blind,but they sometimes have no eye contact with people around them.They are not dumb,but they sometimes don't speak to anyone.They are autistic(自闭症的) children,living alone in their own worlds.
This winter holiday,I took part in a public welfare activity about audism with my classmates from Feb 17to 18.The moment we stepped into the autism center,I was shocked by what I saw.With their heads hanging down,most children stayed silent,paying no attention to what was going on.When we introduced ourselves,they didn't look up at us until their parents had reminded them to do so again and again.At that time,I knew that they would need a great deal of attention.
To my surprise,when they were doing outdoor activities,the kids were energetic and active.Whether they were doing morning exercises or playing games,every child wore a shining smile on his or her face.We played the games"The eagle catches the chickens"and"The fisherman",which brought us closer than before.The children started to look at us with curious eyes and began to communicate with us.In art class,they even actively pulled our fingers and pointed to their pieces of paper.
During our two days of activities,we not only played with these autistic children,but also made every effort to help them.Our group members found as much information as possible on the Internet and discussed every possible way in which we could enter their hearts.In addition,in order to improve their living conditions,we made an online donation.I felt the seed (种子) of love blooming in me when I received money from others.
Children from the stars need special attention.Let's do our best to understand them.
76.What's the main idea of Paragraph 1?D
A.The love of the writer.
B.The description of our world.
C.The stars of the sky.
D.The performance of autistic children.
77.When the writer took part in a public activity,he knew autistic childrenA.
A.need a great deal of attention 
B.kept talking all the time
C.paid more attention at others
D.looked up at their parents
78.According to the passage,B can't make autistic children energetic and active.
A.outdoor activities    
B.introducing ourselves
C.having an art class    
D.playing games with them
79.What does the word"blooming "in the passage most probably mean in Chinese?C
A.丢弃
B.落地    
C.盛开   
D.休眠
80.In the last paragraph,the writer mainly suggests that we shouldA.
A.try to understand autistic children    
B.make an online donation
C.play with autistic children
D.give away lots of money.

分析 文章大意:主要介绍了患有自闭症孩子的一些表现,他们需要关注,让我们尽力了解他们.

解答 76-80:DABCA
76题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第一段They are children of the stars.They are not deaf,but they sometimes ignore information from outside.They are not blind,but they sometimes have no eye contact with people around them.They are not dumb,but they sometimes don't speak to anyone.They are autistic(自闭症的) children,living alone in their own worlds.可知主要讲述了自闭症儿童的一些表现,例如忽视来自外界的信息,不看周围的人或事等,故答案D
77题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段At that time,I knew that they would need a great deal of attention可知作者明白这些孩子需要我们更多的关注,故答案A
78题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段To my surprise,when they were doing outdoor activities,the kids were energetic and active.Whether they were doing morning exercises or playing games,every child wore a shining smile on his or her face可知 在户外运动以及和我们做游戏的时候孩子们充满活力和生机,因此A和D不正确,根据第三段In art class,they even actively pulled our fingers and pointed to their pieces of paper.可知在艺术课堂上,他们甚至主动的拉住我们的手指向他们的作品,因此D不正确,根据第二段When we introduced ourselves,they didn't look up at us until their parents had reminded them to do so again and again.At that time,I knew that they would need a great deal of attention.可知当我们做自我介绍的时候,他们甚至连头都不会抬,直到他们的父母一遍又一遍的提醒才做出回应,因此B正确,故答案B
79题答案:C 考查词汇题,根据文中的In addition,in order to improve their living conditions,we made an online donation.I felt the seed (种子) of love blooming in me when I received money from others.可知,为了改善孩子们的生活条件,我们发起了网络捐赠,当我们收到捐款的时候,作者感觉心中爱的种子,可知应该是盛开的意思,故答案C
80题答案:A 考查细节理解题,根据文中的最后一段Children from the stars need special attention.Let's do our best to understand them.可知作者的意思是我们需要给自闭症孩子更多的关注,我们需要尽我们最大努力去了解他们,故答案A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假若你是Rose,一个12岁的英国女孩,想找一位笔友.请根据所提供的信息介绍一下你自己,发挥想象,适当扩充.书信的开头部分已给出,信中必须包含所有信息要点,不少于60个字(开头部分不计入这个范围).
favorite animals …
hobbies(爱好):乐器、运动
school rules
dream
Dear friend,
How are you?My name is Rose.I am a 12-year-old English girl and
                                          
Yours
Rose.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Mrs White,your hat looks nice.Is it new?
-No,I      it for two months.(  )
A.boughtB.hadC.have had

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-My birthday is on June the _______.
-Oh,it's also Children's Day.(  )
A.firstB.secondC.thirdD.fourth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.If it doesn't rain this weekend,we _______ for a picnic.(  )
A.goB.will goC.goesD.went

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Once,a gentleman was traveling on a coach(长途公共汽车).He felt thirsty and got off at a station in search of water.However,before he got back to the coach,it had left.The man decided to find a place for a day's stay.He went to the nearby hotels to ask for a room but found none.
At last he reached a small hut(小屋).He asked the owner of the hut whether he could stay in his house for a day.The owner agreed.On that day the owner served him food and gave him a room to stay in,but did not ask for or expect anything in return(作为回报).
At night when it was about eight o'clock,the gentleman heard a knock at the door.The owner opened the door.A well-dressed man entered and asked the owner to pay his debts(债务)
The gentleman came to know that the owner was in need of money.The next morning he left some money and a note on the table in the room and left.
Soon the owner saw the money.Beside the money,there was a note.It said,"You helped me but did not expect anything from me.Yesterday I heard the conversation between you and the stranger and come to know that you were in need of money.This is what you need."
51.Why did the gentleman want to find a place to stay for a day?D
A.Because it began to rain.
B.Because he wanted to have a good visit to the place.
C.Because he was too thirsty to go on walking.
D.Because the coach went away.
52.The owner of the hut asked the gentleman forD.
A.some money
B.some food     
C.some water
D.nothing
53.What kind of person was the owner of the hut according to the passage?C
A.He was lazy.
B.He was rich.
C.He was kind-hearted.
D.He was hard-working.
54.Where did the gentleman put the note?A
A.He put it on the table in the room.
B.He put it on the table outside the room.
C.He put it under the bed in the room.
D.He put it under the table outside the room.
55.What can we learn from the passage?D
A.The chance is always left to the person with a preparative head.
B.Be good to others and they will give you a great surprise.
C.Without hard work,one can't get what he wants.
D.There are more good people than bad people in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年福建莆田市八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

根据句意及汉语提示填空。

1.Jim often _______ (做鬼脸) in class. His teacher is angry with him.

2.I called you yesterday evening. _______ (没有人) answered.

3.I’m not sure _______ (是否) he will come or not tomorrow.

4.He is very funny and often makes us _______ (笑).

5.We sleep _______(至少) 8 hours every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年福建莆田市八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Now many children are very _______, because their parents do everything for them.

A. brave B. lovely C. lazy D. ugly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.本周的主题班会是谈谈如何成为一个好孩子How to be a good child,请根据以下要点提示,写一篇英语短文..
要点:
1.作为一个好孩子,应该学会帮助别人.
2. 在家里,我们应该主动帮助父母干家务,如扫地,倒垃圾等.
3.在学校,我们应该努力学习,尊敬老师.与同学友好想处,多参加体育活动.
4.有很多需要的人,如去敬老院帮助老人,去医院看望生病的孩子等.
5. 实际上,帮助别人就是帮助自己.
要求:1.词数80词左右.2.适当发挥,行文连贯.,
参考词汇:尊敬   respect   与谁友好相处   get on well with
陷入麻烦中get in trouble  同学  classmates
                       .

查看答案和解析>>

同步练习册答案