分析 文章大意:主要通过一个小故事,告诉我们当你帮助别人的时候,你也会得到帮助.
解答 51-55:DDCAD
51题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第一段He felt thirsty and got off at a station in search of water.However,before he got back to the coach,it had left可知 是因为汽车走了,故答案D
52题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二段The owner agreed.On that day the owner served him food and gave him a room to stay in,but did not ask for or expect anything in return(作为回报).
可知主人同意了,那一天主人给了他食物,给了他一个房间住,但他没有要求或期望得到任何回报,故答案D
53题答案C:考查细节理解题,根据文中的第二段The owner agreed.On that day the owner served him food and gave him a room to stay in,but did not ask for or expect anything in return(作为回报).
可知主人同意了,那一天主人给了他食物,给了他一个房间住,但他没有要求或期望得到任何回报,所以是一个热心肠的人,故答案C
54题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第四段The next morning he left some money and a note on the table in the room and left可知第二天早上,他在房间里的桌子上留下了一些钱和一张纸条,然后离开了,故答案A
55题答案:D考查主旨题,根据文中的大意文章大意:主要通过一个小故事,告诉我们当你帮助别人的时候,你也会得到帮助.可知好人比坏人多,故答案D
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Hers | B. | Mine | C. | His |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | good | B. | bad | C. | better | D. | worse |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | cut off | B. | cut up | C. | cut down | D. | cut out |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年福建莆田市八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
书面表达。
依照下列问句,以My Hobbies为题写一篇60词左右的短文。
1. What hobbies did you use to have? Why did you like them?
2. What hobbies do you have now? Why do you like them?
3. What different hobbies do you have in different seasons?
My Hobbies
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年福建莆田市八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
Once a year, a race is held for old cars. A lot of cars entered for this race last year and there was a great deal of excitement just before it began. One of the most handsome cars was a Rolls-Royce Silver Ghost. The most unusual car was a Benz which had only three wheels (车轮). Made in 1885, it was the oldest car taking part in the race. After a great many loud explosions(爆炸), the race began. Many of the cars broke down on the course and some drivers spent more time under their cars than in them.
A few cars, however, completed the race. The winning car reached a speed (速度) of forty miles an hour — much faster than any of its rivals. It sped (加速前进) downhill at the end of the race and its driver had a lot of trouble trying to stop it. The race gave everyone a great deal of pleasure. It was very different from modern car races but no less exciting.
根据短文内容, 判断正(A)误(B)。
1.It was a race for modern cars.
2.The most unusual car was a Rolls-Royce Silver Ghost with three wheels.
3.Only a few cars could reach the end.
4.The race was full of danger and pleasure.
5.All the cars had no trouble on the course.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年福建莆田市八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Could you _______ me your bike, please?
—Sorry, I’m using it. You can _______ Jack’s.
A. borrow; lent B. borrowed; lend C. borrow; lend D. lend; borrow
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com