精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.I was the typical"I can't"child.Whatever my mother told or asked me to do was immediately followed by my cry,"I can't."As a result,I achieved very few tasks or works completely.
One evening,my mother called me into the family room."I want you to read this article,"Mother began."It's about Marlo Thomas.She tells how a simple poem that she was forced to learn by her father changed her life.She went from saying‘I can't'to‘I can'.According to this article,she was able to change her life and her career by learning the rules in the poem."
I took the small magazine from Mother and looked down at the pages.There was Marlo-my hero.Beside her photo,there was the poem called"I Can"."I want you to remember that poem,"Mother said."It's not too long and you can learn it.I want you to know it perfectly by this time tomorrow,"said my mother.I went back to my bedroom with the magazine.With a heavy heart,I threw myself into the bed and began my task.
"Can't is a word that is the enemy to ambition,"I began to read the lines.I read it again and again."An enemy ambush(埋伏) to shatter(破碎) your will…"I continued until I proudly recited the poem the following evening.It has now become my life rule.Marlo Thomas did not know me,but her story changed my life.
Saying"I can"helped me to get through the worst moments of my life:Saying"I can"encouraged me to complete things.A simple poem learned at seven is a poem that will support me to seventy-seven,maybe even longer.
51.One evening my mother asked me toA,
A.read an article        
B.meet Marlo
C.write a poem         
D.take photos
52.From the underlined sentence in Paragraph 3,we know that the writer wasC".
A.hungry      
B.relaxed      
C.unhappy       
D.too heavy
53.On the following evening,IC.
A.read the lines on TV       
B.read more stories about Marlo
C.proudly recited the poem    
D.had a long talk with my mother
54.What can we learn from the passage?D
A.Marlo is very popular among teenagers.  
B.I become interested in poems all my life.
C.Marlo always encourages me to work hard.  
D.Saying"I can"has helped me get over difficulties through the writer's life.
55.What's the best title of the passage?D
A.A simple poem I can and I       
B.Marlo Thomas
C.A great mother             
D.The enemy to ambition.

分析 本文主要讲述了作者从总是说"我不行"到变为说"我可以"的故事.作者以前不管什么事都觉得自己不行,不愿意去尝试,但是有一天她的妈妈让他读了托马斯的一首短诗,题为"I can"即"我可以",从此以后作者将这首诗作为自己的人生准则,把说我不行改成我可以.这首诗对作者产生了深远影响,作者也因此发生了改变,让自己努力去完成似乎不可能的事情.

解答 51.A.细节理解题.根据One evening,my mother called me into the family room."I want you to read this article,"Mother began.可知,有一天晚上,母亲叫我去房间了,母亲说"我希望你读一下这篇文章",因此母亲的作者让作者读了一篇文章,即答案为A.read an article;
52.C.细节理解题.根据划线部分的前一句,It's not too long and you can learn it.I want you to know it perfectly by this time tomorrow,即母亲说这首诗并不长,我希望你在明天的这个把它理解透彻了,因此可知作者的母亲在这里给了她一个任务,随后作者拿着书去了自己的房间.划线句的后面说I began to read the lines.I read it again and again.我回去后一遍一遍的读,后面还有I continued until I proudly recited the poem the following evening.我一直读直到第二天傍晚能够背下来,因此说作者认为这是一项必须完成的任务,因此With a heavy heart,I threw myself into the bed and began my task.的意思就是怀着一可沉重的心,我躺在床上开始完成自己的任务,因此这里作者应该是不高兴的,即C.unhappy  
53.C.细节理解题.根据I continued until I proudly recited the poem the following evening.可知,第二天傍晚作者已经可以背诵这首诗了,因此答案为C.proudly recited the poem.
54.D.细节理解题.根据Saying"I can"encouraged me to complete things.可知,通过对这首诗的朗读和背诵,作者明白了说"我可以"可以鼓励自己完成所做的事情,且后面提到A simple poem learned at seven is a poem that will support me to seventy-seven,maybe even longer.即我在傍晚七点学习的这首简单的诗会支持我走到77岁,甚至更长的时间,说明这首诗让自己学到的东西可以影响作者的一生,即D.Saying"I can"has helped me get over difficulties through the writer's life.
55.D.文章主旨题.根据文章的内容,主要描述的就是作者从经常说不能到转变为说"我可以"的过程,作者的主要目的就是激励我们要学会说"我能",要学会尝试并完成每一件事情,而文章中提到Can't is a word that is the enemy to ambition,"不能"是我们追求目标路上的敌人,也就是说enemy to ambition就可以知道"I can't",因此答案为D.The enemy to ambition.

点评 本文是一篇励志性和教育性的文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.This mall is a good placeto meet (meet) friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.If you have difficulty cutting out a star with a knife,you may need a pair ofscissors.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Nearly half of elementary and high schools in the US use the Presidential Fitness Test.It checks kids'fitness levels.Students are tested at least twice a year.In 1956,US President Eisenhower created the test,and it has been a tradition in schools since 1966.
There are five activities in the test:sit-ups(仰卧起坐),push-ups(俯卧撑),sit and reach,endurance run or walk and shuttle run(折返跑).Students who get scores at or above 85percent on all the activities can get a Presidential Physical Fitness Award.
The test encourages students to live a healthy and active life.Students taking the test are really testing their limits.
China has a similar test:the physical education(PE) test.Beginning at the age of 7,students in China are tested twice a year to check if they are healthy and strong.They also finish activities like the endurance run,sit-ups and the shuttle run.
However,unlike students in the US who get awards,Chinese students get points in PE tests.The highest score is 100.For junior school students,the PE test is more important because it is worth 30to 40points in the entrance exam for senior high school.In order to get a good score,most students begin to prepare for the test in their junior one year.
NamePresidential Fitness Test in AmericaPhysical education test in China


Background
◆It has a long history,which goes back to the nineteen sixties.
◆It is done twice a year.
◆It is not necessary for every school to use it.
◆It is organized by the local educational department.
◆It is held once a school term.
◆All the students except those who are distabled must take the test.

Content
◆There are 5fixed activities.
◆Everyone who gets scores at or above 85percent on all the activities can be(1)presentedwith an award.
◆Some activities may be changed every year,yet most(3)remainthe same.
◆Students try to get the full marks,which are(4)worth30to 40points in the entrance exam for senior high school.
Purpose◆(2)Throughthe test,students are encouraged to live more healthily and actively.◆(5)Whether the students are healthy and strong is the only purpose of the test.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Driven to See Movies
Have you ever thought of a new idea that you would like to try?In the
1930s,a man named Richard Hollingshead did.He thought of an idea to
bring together his two favorite interests:cars and movies.He wanted to
start a business.(56)D
Richard tested the idea in his driveway.First he put a machine called
a movre projector(放映机)on his car.Then he put up a sheet(床单)between two trees.The sheet was like the white screen used in theaters.Richard played a movie on the screen using the movie
projector.Next,Richard placed a radio behind the sheet.(57)C.He tried to test whether the
sound could be heard from the car.He rolled his car windows up and down to find the best way to
hear the movie.Finally,he tested whether a movie could be seen and heard in the rain.(58)A.
In 1933,he opened the first drive in movie theater.The theater was as big as a football field.
(59)B.The screen was 30feet high and 40feet wide.Speakers were placed next to the screen so
the sound could be heard.Right away,the drive in movie theater became popular.The cost to see a
movie was just 25cents per person.By the 1950s,there were about 5,000drive in movie theaters.
They remained popular until the television came along.
(60)E.But people who live near the theater still enjoy this fun activity.Today drive in movie
theaters give people the same joy as they did more than 80years ago.
A.Every test he tried was successful
B.And it was big enough for about 400cars
C.Sound for the movie came from the radio
D.People could watch movies from their cars
E.Today there are fewer than 800drive-in movie theaters

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Baltimore,Maryland
October,26th,2015Dear Editor,
Can't your newspaper do something about the habit of hitchhiking?
On a recent car trip I counted at least 50people standing beside the road,asking for rides.Many of them were young girls.
Don't they understand how dangerous it is to get into a car driven by a stranger?What do they know about the driver's character or ability to drive?Nothing.
Many of the young hitchhikers probably come from good families.Don't their parents teach them anything about the world?I always teach my children not to talk to strangers.I never allow them to accept rides from people they didn't know.
Isn't there enough crime (犯罪) today without asking for trouble by hitchhiking?
A Worried Grandfather
46.The letter is probablyD?
A.very old
B.written by Maryland
C.written in 2014
D.from Baltimore
47.The Worried GrandfatherA.
A.thinks it dangerous for a young girl to get into a stranger's car
B.never allows his children to get into other people's car
C.doesn't like the way some young drivers drive cars
D.doesn't like young girls to ask for a ride
48.According to the Worried Grandfather,people who often hitchhikeC.
A.have never received good education     
B.don't know good manners
C.will probably get into trouble                
D.all come from very good families
49.The aim of the Worried Grandfather writing the letter to the editor isA.
A.to tell the newspaper to warn its readers of the danger of hitchhiking
B.to tell the family not allow their young children to talk to strangers
C.to tell young girls never to go on a long journey alone
D.to tell young people to listen to their parents
50.The Worried Grandfather might be a personB.
A.who always thinks of others
B.who has seen much of the world and is very careful
C.who has been kidnapped (绑架) by hitchhikers
D.who dislikes to hitchhike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Walt Disney made 87cartoon________,he became_________.(  )
A.successful,successfulB.successfully,successfully
C.successful,successfullyD.successfully,successful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.
Musician Wanted
Can you play the drums or the guitar?Would you like to make some money this vacation?We need two new band members for our group.Are you interested?Then come on Saturday afternoon at 2:00pm,Hopewell Center Auditorium.
    New T 4Music Show
We are looking for a number of people to come down and be part of our on camera audience,age range 12-15,to dance and have fun.If you love music,dancing and looking good we would love to hear from you.
Call the Nokia Green Room at 590-3626.
Conversation Teacher Wanted
Can you speak English?Do you like kids?I need someone to help my daughter learn English during their vacation.It doesn't matter if your English isn't perfect,just as long as you can hold a conversation.Please call Mrs.Li at 654-325; the pay is good.
Part-time Cleaning Help
Are you looking for a vacation job?Can you clean house and cook?Then,I need you.The work is boring,but the pay is good.I need you from 3:00-6:00,Monday to Friday.Please call Tony at 287-7786.
48.If you want to be a teacher,you can callA.
A.654-325       
B.287-7786       
C.590-3626   
D.278-7786
49.If you canA,you may go to Hopewell Center Auditorium.
A.play the drums or the guitar     
B.dance
C.clean the house              
D.speak English
50.Tony really needs aC.
A.teacher         
B.musician        
C.cleaner     
D.dancer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.shout(  )
A.throughB.enoughC.boughtD.cloud

查看答案和解析>>

同步练习册答案