精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.66.
(B)
Do you like taking music lessons?A study shows music lessons can make children have
better memories than others.The Canadian study shows that after one year of training in music,
children could get good grades in a memory test than others.
There were two groups of children aged between 4and 6in the study.One group of
children took music lessons outside school,and the other group didn't take any lessons.In
one year,they took four tests at different times.The results showed that the children taking music lessons not only did better in music listening but also made much progress in other subjects,such as English and math.
People say music is the medicine for a sad heart.Now it shows music can also help us
with our memories.We are sure to find more in the wonderful world of music.
Judge the following sentences true(T) or false(F).
66.A study shows that after music training children can have better memories than others.
67.There were two groups of children aged from 5to 8in the study.
68.In the study,children took four tests at the same time.
69.Taking music lessons is good for music listening and other subjects,too.
70.Listening to music is a good way to make people forget their sadness.

分析 短文讲了音乐能使人提高记忆力.加拿大的一项研究证实了这一点,上音乐课的孩子们不仅在音乐视听方面强于不上音乐课的孩子们,而且在其他学科的学习方面也比不上音乐课的孩子们进步大.

解答 答案:66.T 细节判断题.根据第一行句子A study shows music lessons can make children have better memories than others.一项研究表明音乐课能让孩子的记忆力比其他人更好.可知一项研究表明音乐课能让孩子的记忆力比其他人更好是正确的.故答案为T.
67.F  细节判断题.根据第二段第一句"There were two groups of children aged between 4and 6in the study."研究中有两组儿童的年龄在4到6岁之间.可知不是5到8岁.故答案为F.
68.F 细节判断题.根据第六行句子"In one year,they took four tests at  different times'.一年里,他们在不同的时间进行了四次测试.可知试验是在四个不同时间进行的,故答案为F.
69.T   细节判断题.根据倒数第三行句子"The results showed that the children  taking music lessons not only did better in music listening  but also made much progress in other subjects,such as  English and math."结果表明上音乐课的孩子们不仅在音乐视听方面很擅长丽且在其他学科方面也有很大进步,例如英语和数学.可知上音乐课对听音乐和其他科目也有好处是正确的.故答案为T.
70.T  细节判断题.根据倒数第二行句子"People say music is the medicine for a sad heart."人们说音乐是治疗伤心的一剂良药.可知"听音乐是使人们忘记悲伤的一个好方式"是正确的.故答案为T.

点评 做好简单推理判断题.以具体事实为依据进行推理,做出判断.只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I used to ________ in the country for a long time.So I'm not used to ________ in a big city now.(  )
A.living; livingB.live; liveC.live; livingD.living; live

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Joe's father is        architect and he draws plan for buildings.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.In America,when people say"man's best friend",they don't mean another person.Instead,they are
talking about a lovely animal-dog!These words show the friendship between people and animals.Dogs
and other pets can give happiness to people's lives.Some people think of their pets as their children.A
few even leave all their money to their pets when they die!
     Animals can help people,too.Dogs can be taught to be the"eyes"for a blind person or"ears"for a
deaf person.Scientists have found that pets help people live longer!They make people happier,too.
Because of that,animals are brought into hospitals for"visits".
     Americans hold"Be Kind to Animals Week"in the first week of May.Pet shows are held during the week.Even if you don't live in America,you can do this,too.How?First,think about how animals make your life richer.If you have a pet,take more time this week to play with it.Remember to give it delicious food.
    If you don't have a pet,be kind toanimals around you.For example,if you see a street dog,just leave it alone,or make friends with it.If others around you do bad things to animals,try to speak up.As people,we must protect animals who can't speak for themselves.

56."Some people even leave all their money to their pets when they die!"is used to tell us thatD.
A.pets have the right(权利) to inherit(继承) money
B.money can make pets happy
C.it's the best way to spend money
D.some pets are as important to their owners as their children
57.Which of the following is NOT true?B
A.Dogs can help people in many ways.
B.Dogs can help people make everything.
C.Dogs can help people live happier.
D.Dogs can make people's lives richer.
58.What is the main idea of the passage?A
A.Pets are lovely and need care and protection.
B.Dogs can help people do many things.
C.A lot of people are interested in dogs.
D.We have done a lot of things for pets.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.David likes playing _____ guitar,but he doesn't like playing ______ football.(  )
A.the,theB.the,/C./,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

6.More than 200local languages arespoken (说) in our country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.People often talks about healthy children.(60)E If you are healthy,your body works well,and you can do all the things you want to do.Parents only ask the children to have healthy meals.
(61)DEat different kinds of food,especially fruits and vegetable.You may have a favorite food,but you'd better eat different kinds of food.If you do so,you can meet more of your body needs.Taste new foods and old ones you haven't tried for a while.Some foods,such as fruits and vegetables,are more pleasing.(62)B
(63)C When you're really thirsty,cold water is the No.1choice.Children need calcium to grow strong bones,and milk is the best choice.Maybe you will want something other,so it's OK to have 100% juice,too.
A.The more water,the better.
B.So you can have some every day.
C.Drink water and milk most often.
D.But children can also do something by themselves.
E.They want to know how to help children keep healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19._______ she _______ basketball every day?(  )
A.Do,playB.Is,playsC.Are,playsD.Does,play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---Do you know __________________?
---Pizza Hut may be a good choice.I love the fruit pizza there.(  )
A.where we can go for dinnerB.where can we have dinner
C.where to buy some fruitD.where shall we buy some fruit

查看答案和解析>>

同步练习册答案