精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Middle school can be hard for school teenagers. They would like good grades(成绩),have their own hobbies,keep cool and make friends. But it’s difficult for some students to do all the things well at the same time.

Jane is in Grade 9. She is good at her lessons and gets good grades in exams.But she hates school clothes but likes fashionable(时髦的)clothes very much.She also likes to listen to pop music every day.However ,she is too busy with her lessons at school.And she has too much homework to do at weekends.So she has little time to keep her hobbies.And heavy schoolwork makes her feel tired and unhappy.

Bill is a good example. He is now in Grade 8. He loves his school life. He did best in his class in Grade 7. This year he gets interested in playing football. Although (尽管) he plays football every day,he does better in his study than last year.

Everything can go well if you use your head.

1.The underlined word “teenagers” means .

A.儿童 B. 青少年

C.大学生 D.成人

2.Jane is interested in .

A.pop music B.school clothes

C.sports D.football

3.Bill feels at school.

A.tired B.unhappy

C.happy D.nervous

4.Which of the following sentences is not true?

A.Jane gets good grades in exams.

B.Jane loves her school life very much.

C.Bill is a grade eight student.

D.Bill does better than before.

5.What’s the best title of the passage?

A.How to get good grades

B.How to keep your own hobbies

C.How to keep cool

D.How to be a successful(成功)student

 

1.B

2.A

3.C

4.B

5.D

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了,对于青少年来说中学是一个艰难的阶段,他们想取得好成绩,又想发展自己的爱好,文中举了两个中学生的例子:Jane和 Bill。但是我相信只要你肯动脑子就没有什么困难得事。就能成为一个好学生。

1.细节理解题。根据文中一段可知对于青少年来说中学是一个艰难的阶段。故答案为B

2.细节理解题。根据文中第二段She also likes to listen to pop music every day。可知应选A。

3.词义猜测题。根据文中第三段可知He loves his school life. He did best in his class in Grade 7.说名毕尔喜欢学校的生活。故选C。

4.细节理解题。根据文中第二段可知Jane并不喜欢学校的生活,所以Jane loves her school life very much.这是不正确的,故选B

5.标题归纳题。通过文章可知本文是介绍如何成为一个好学生的,故选D。

考点:教育类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015届浙江义乌地九年级上10月月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

 

 

__1. Tony

It is important to wear the most comfortable clothes at school. My friends and I all prefer T-shirts in summer.

__2. Jimmy

We do a lot of sports at school, so it is a good idea to wear clothes that are good for sports.

__3. Susan

Iris getting warmer and warmer. A dress is a perfect choice. Girls look nice in dresses.

___4. Johnson

Our school has a respect for the traditional Chinese culture. So why not get all the students in Tang Zhuang?

__5. Emma

We'll have many activities in the coming months. So a suit (a set of clothes) will be the one as we need to dress up for these activities.

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届河南渑池第三初级中学八年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达。(15分)

假如李明是你的好朋友,根据提示写一篇80词左右的短文介绍李明的业余爱好。(短文开头已给出)

提示语:

1. 李明以前是个电影迷, 一周至少去看两次电影,有时租VCD在家里看,最喜欢的影星是姜文;

2. 李明现在的兴趣是集邮, 认为集邮非常有趣,可以从邮票上学到很多关于人物、地点、历史的知识, 有些旧邮票非常有价值;

3. 上周五是李明的生日, 他从朋友那里得到了许多邮票,非常高兴。

Li Ming is my good friend. He has many hobbies. He used to

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届河南渑池第三初级中学八年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s easy to make friends, but it’s difficult to keep the ________ longer.

A. days B. friendship

C. classmates D. life

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届河南周口扶沟八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达

根据表格内容,介绍一下你最好的朋友李明,以及你们春节旅游计划

年龄

14

外貌

园脸,大眼睛,短发,高个子

个性

很有幽默感,替朋友保守秘密,从不说 他人坏话

爱好

喜欢动物,在家里养了一些动物

理想

当一名校长(headmaster),让学生有更多的时间娱乐

春节计划

到北京旅游,参观故宫、长城等名胜

要求:1.注意文章条理,语句通顺;

2.词数80左右。

 

 

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届河南周口扶沟八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Not only he Not only I from Beijing.

A.am B.is C.are D.be

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届河南周口扶沟八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The boy has poor eyesight because he plays __ computer games.

A. much too B. too much

C. many too D. too many

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届河北武安第八中学九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

How I study English

I often hear some students say English is difficult, and it gives them a headache. So they can’t learn it well. But English is very easy for me. I’m good at it. I’m very glad to tell you something about how I study English.

First, I think an interest(爱好)in English is very important. When I was in Grade One, we had a new subject – English. It was fresh for me . I was interested in it, so I worked hard at it. Soon we had an English exam and I got a very good mark. How happy I was! After that, I learned English harder and harder. Our English teacher often teaches us English songs, the songs sound nice. I often think how interesting English is

Second, I think English is a foreign language. I should learn it well in the following ways: Listen to the teacher carefully, speak bravely, read aloud and have a good vocabulary(词汇). Then practice again and again, never be tired. And I also have a good habit: Asking whenever(不论何时)I have a question, I must make it clear by asking our English teacher. How happy I am when I understand!

Besides this, I often read English stories, jokes and easy novels. From these I know English is not only interesting, but also useful. They help me understand a lot of things. So to do more reading is an important way to learn English well.

And I also do some exercises from our class magazines, and I often write English diaries. English has become a close friend of mine.

Now I have learned English for more than two years. I always keep the first position in our school. From these words, I hope every student can learn English well.

1.Why do some students often “have a headache”?

A.Because they are easy to catch cold.

B. Because it’s often very cold

C. Because they think English is easy.

D. Because they don’t think English is easy.

2.The writer tells us that we should be____in English if we want to learn it well.

A.interest B.interested

C.interesting D.strict

3.The sentence “I got a very good mark” means ______.

A.I got a good way. B. I had a good idea.

C. I did badly in the exam . D. I did well in the exam.

4.The writer thinks English is interesting because________.

A.English is full of stories.

B.English is full of jokes.

C.his teacher often teaches them nice English songs.

D.of nothing

5.Which of the following is not the way the writer studies by?

A. speaking bravely B. Writing to foreign friends

C. Reading aloud D. Writing English diaries

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届江苏省金坛市八年级5月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It is a pity that his son was born _______ a weak heart.

A. in B. from C. at D. with

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案