精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.John is eight years old,and he is a good student.He can read and write well.He works hard and is good at his subjects.His parents and teachers like him very much.But he has a very big head,so he looks very funny and his classmates often make fun of(取笑) him.
Last year,he had a ten-day holiday at his uncle's home in summer.His uncle lives in the countryside and it's about one hundred kilometers away from his city.He took the subway to a small town.There his uncle waited for (等候) him and took him to his house by bike.
John made some friends soon.They played together happily.But one afternoon he cried (哭) to his uncle,"All the children make fun of me.They say I have a big head,"
"Don't listen to them,"his uncle said."You have a beautiful head.You look cool.Now don't cry any more.Go to the fruit store to buy three kilos of apples home.I'll make apple pies for you."
John said,"OK.Give me a shopping bag now."
"Oh,dear.You don't need one.You can use your hat,"his uncle said.
51.John is good at his subjects becauseB.
A.he is very smart
B.he works hard
C.he can read and write
D.his teachers like him very much
52.How long did John stay in his uncle's home last year?A
A.Ten days.
B.One week.
C.Two weeks.
D.One month.
53.How did John's uncle take him home?C
A.By subway.
B.By car.
C.By bike.
D.By bus.
54.The underlined word"funny"meansD in Chinese.
A.害羞的    
B.沉默的    
C.严肃的  
D.滑稽的
55.From the last sentence (句子),we knowC.
A.John can't buy any apples
B.John has a beautiful hat
C.John really has a big head
D.John's uncle doesn't have a shopping bag.

分析 短文讲了约翰个好学生,因为脑袋很大,同学都取笑他.去年夏天去了他的叔叔家,并详细的介绍了在叔叔家里发生的事情.

解答 答案:51.B  细节理解题.根据第一段第一行句子 he is a good student.He can read and write well.He works hard and is good at his subjects.他是个好学生,他读和写得很好.他努力学习,而且擅长他的学科.可知因为他努力学习.故选B.
52.A  细节理解题.根据第二段第一句Last year,he had a ten-day holiday at his uncle's home in summer.去年夏天,他在他叔叔的家里呆了十天.可知是十天.故选A.
53.C  细节理解题.根据第二段句子There his uncle waited for (等候) him and took him to his house by bike.他的叔叔等着他,骑自行车带他去他的家.可知是骑自行车.故选C.
54.D  词义猜测题.根据上下文But he has a very big head,so he looks very funny and his classmates often make fun of(取笑) him.但是他有一个大脑袋,所以他看起来很…和他的同学们经常取笑他.可知结合选项,应说所以他看起来很很滑稽和他的同学们经常取笑他.所以funny 滑稽的.故选D.
55.C 细节理解题.根据最后两行句子John said,"OK.Give me a shopping bag now.""Oh,dear.You don't need one.You can use your hat,"his uncle said.约翰说,"好的,给我一个购物袋."哦,你不需要.你可以用你的帽子,"他叔叔说.可知结合选项,应是说约翰真是个大脑袋.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Hello!I'm Lottie.I live with my dad and my sister in England now.I want to tell you something about my dad.
My father has green eyes and black hair.I have green eyes,too.He gets up early in the morning.He makes breakfast for us.He is a teacher.He teaches his workers.Sometimes I help him make tea.He often helps me with my homework.In the evening,we sometimes watch TV or read books.At the weekends,we go to the library,the cinema or a concert.But I don't like music.
I love my dad!
根据短文内容,选择最佳选项.
61.Lottie lives inC now.
A.Japan    
B.Australia    
C.England    
D.America
62.We can learn from the passage thatA.
A.Lottie's dad's hair is black         
B.Lottie helps her sister study
C.Lottie gets up very early in the morning   
D.Lottie makes breakfast herself
63.Lottie doesn't likeD.
A.watch TV                
B.read books
C.going to the library         
D.listening to music
64.Which of the following is true?B
A.Lottie's dad teaches children at school.
B.Lottie is a girl with green eyes.
C.Lottie's sister helps her father make tea.
D.Lottie often helps her sister with her homework.
65.The best title(标题)of the passage isC.
A.A Girl Named Lottie      
B.My Sister
C.My Father     
D.My Family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-When can you finish your homework,Ted?
-When you _____ home after work this afternoon,Mom.(  )
A.come backB.came backC.will come back

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Where are you going?-I'm going to the library to _______.(  )
A.keep moneyB.post lettersC.borrow books

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.How was the weather yesterday?
-It was                          ,but we had a good time.We made a snowman in the park.(  )
A.sunnyB.rainyC.snowy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Dear Lida,
Thank you for your card.I'm (81)havinga good time in Beijing,China.My host family(寄宿家庭) is very(82)friendly(friend)to me.Now I'm helping them(83)prepare /pri'pε?/for the Spring Festival.Now Mrs.Zhang is cooking in the(84)kitchen.Her daughter is (85)cleaning(clean) the house.Her (86)son/s?n/is decorating the windows with the paper cuts(剪纸).
The Spring Festival is very (87)interesting(interest) here.It has many traditions(传统). They(88)putup couplets(对联) on the doors.The Spring Festival usually(89)ends (end) with the Lantern Festival.On the Lantern Festival,they usually eat sweet dumplings(汤圆). They think dumplings will(90)bring/br??/them good luck.Oh I'm going to eat them because I want to get good luck,too.
Yours,
Kate.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.Humans are mammals(哺乳动物).Most mammals are born able to do many things.
Some can walk within a few minutes of being born.They have to be able to run away if(16)Bis near.But human babies are born(17)D.They need the care of adults to live.
In the first month of life,babies cannot smile or sit up.They cannot even hold up their own heads(18)Csome help from grown-ups.
In the next few months,babies grow a lot.They learn to roll over,support their heads,and(19)Asit up while being held.
Babies also have to learn to use their(20)D.It takes months for them to learn to reach for objects.At around six months old many babies can(21)Ban object from one hand to another.
Babbling is(22)B a human baby learns to speak.Babies all seem to make similar sounds by babbling.They try to imitate (模仿) the sounds they hear from adults.It will take about nine months(23)Aa baby can say real words.
Somewhere around a baby's first birthday he or she may stand or walk with help.Soon the baby will(24)Caround on his or her own!
The first year of a baby's life is a time of growing and(25)D.Growing sure takes a lot of work!
16.A.foodB.dangerC.wasteD.peace
17.A.carelessB.harmlessC.hopelessD.helpless
18.A.ofB.forC.withoutD.by
19.A.evenB.neverC.everD.still
20.A.legsB.headsC.eyesD.hands
21.A.keepB.moveC.holdD.make
22.A.whyB.howC.whichD.where
23.A.beforeB.sinceC.afterD.while
24.A.lookB.showC.runD.sit
25.A.speakingB.smilingC.cryingD.learning

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
  Yangzhou China
TRAVEL COMPANY
Beijing is the place to be
Best of Beijing 5Days
Fo¥7992nights at
Beijing Hotel & 2nights at Changcheng Hotel
Beijing Hotel:
Close to Tian'anmen square
Prize-winning garden
Bars & French restaurant
Swimming pool
Departure(离开)    Price
June 8,2014¥899
July 29,2014¥999
August 30,2014¥799
September 30,2014¥1299
Book online or cal
0514-7654321
www.yangzhoutour.com
Changcheng Hotel:
Gardens with mountain views
Restaurant & Café
Night Club
Buses to the downtown
To book,choose your preferred date
Business Hours
Weekdays:24hours
Weekends:8:00a.m.~6:00p.m.
根据以上信息,选择最佳答案.
56.The lowest fare(费用)for the trip isB.
A.¥668    
B.¥799
C.¥1299    
D.8:00a.m.~6:00p.m.
57.How long will the trip take?C
A.Two nights.
B.24hours.
C.Five days.
D.799hours.
58.Which hotel is farther to Tian'anmen Square?A
A.Changcheng Hotel.
B.Beijing Hotel.
C.Yangzhou Hotel.
D.Business Hotel.
59.We can callD for advice.
A.30,2014    
B.8:00a.m.~6:00p.m.
C.0773-431377     
D.0514-7654321
60.If we go for the trip,we'll stay at Beijing Hotel forB.
A.one night    
B.two nights
C.four nights    
D.five nights.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Do you love your parents?"Sure."You may answer without thinking."I always give my parents(36)Bon Mother's Day and on Father's Day."Then what about the other days of a year?What do you do for them?Always (37)Cto think of your parents,not just on some(38)A days.
Here is a story about my friend Jenny.She lives (39)B,because her parents live in another(另一个) city.One day she wanted to make a telephone call to her (40).She dialed (拨) the number,but then she put the phone down.After about ten seconds (秒),she dialed the number again."Hi,Mom …"
"Why did you dial the number (41)B?"I asked.Jenny smiled,"My parents are old.They can't get(42)Cthe telephone quickly (快速地).I just want to give them(43)B time to answer the call."
My friend is just (44)Ba good girl.She always thinks of her parents,so why not (45)B
her?You'll also be a good son or daughter.
36.A.bikesB.presentsC.skirts
37.A.askB.forgetC.remember
38.A.specialB.interestingC.sunny
39.A.awayB.aloneC.along
40.A.friendsB.neighborsC.parents
41.A.onceB.twiceC.two
42.A.far fromB.behindC.close to
43.A.manyB.a littleC.a few
44.A.soB.suchC.very
45.A.think ofB.learn fromC.talk about.

查看答案和解析>>

同步练习册答案