High?speed trains, Alipay(支付宝), shared bikes and online payment are seen as the new Four Great Achievements of China by young foreigners, according to a video survey by the Silk Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University. In the video, young people from 20 countries along The Belt and Road (一带一路)were asked to name great inventions that had influenced their lives in China. The following is what they said from 4 young
people of them. ![]()
1.What does Justin think of the high?speed railways in China according to his words?
A. Fast and tidy.
B. Convenient and wonderful.
C. Cheap and amazing.
2.What do “A” and “B” refer to(指)in Yala's words?
A. Two bikes.
B. Two riders.
C. Two places.
3.What does the underlined phrase “be in a tough spot” mean?
A. Get into trouble.
B. Lose your way.
C. Stay in silence.
4.Which of the following is TRUE according to the above information?
A. The bicycle?sharing system provides bikes for free.
B. There're no high?speed railways in Romania now.
C. Zhi Fu Bao is the only way of paying for things.
5.What conclusion (结论) can we draw about the new four great achievements?
A. They were created by young foreign people.
B. They are the signs that China is improving rapidly.
C. They were brought to the countries along The Belt and Road.
1.B 2.C 3.A 4.B 5.B 【解析】试题分析:本文是北京外国语大学丝绸之路研究所所做的调查视频,四个不同国家的留学生谈了高速列车、支付宝、共享自行车和在线支付带给各自的影响。 1.题意:根据他的话,贾斯廷认为中国的高速铁路是什么?细节理解题。短文中Justin对高铁的评价是fast(快捷), convenient(方便)和tidy(整洁),选项A提及...科目:初中英语 来源:牛津译林版七年级上学期第七单元检测英语试卷 题型:单选题
---Excuse me. Is there a bus to the Olympic Center?
---_______. You can take the No. 111 bus.
A. Yes, it is B. Yes, there is. C. I’m not sure D. Sorry, I have no idea
B 【解析】句意:——打扰了,请问到奥林匹克中心有公交车吗?——我也不确定,你可以乘坐111路公共汽车。A. Yes,it is,是的,它是;B. Yes, there is是的 那儿有;C. I'm not sure我不确定;D. Sorry,I have no idea对不起,我不知道。根据答语You can take the No.111bus可知奥运中心有公共汽车,故答案选B。 ...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版 七上Unit 5单元测试英语试卷 题型:单选题
People can play tricks __________ others __________ April 1st.
A. at; on B. on; in C. on; on D. at; in
C 【解析】试题分析:句意:在4月1日的时候,人们经常互相开玩笑。at在具体时刻或地点;on在具体的某一天;in泛指在上午、下午或晚上。play tricks on sb. 给某人开玩笑,是固定短语;4月1日是具体的一天,故用介词on,故选C。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版7A 英语期中测试卷 题型:单选题
-_____ is your school from your home?
----About 10 minutes’ walk.
A. How long B. How often C. How far D. How soon
C 【解析】句意:--从你家到你的学校有多远?--大约10分钟的步行。A. How long多长,问的是物体的长度或多长时间; B. How often多久一次,问的是频率; C. How far多远;问的是两地之间的距离; D. How soon还要过多久。根据答语可知,这里回答的是两地的距离步行10分钟就到了。故选C。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版7A 英语期中测试卷 题型:单选题
There is _____ “m” and _____ “u” in the word “computer”.
A. a, a B. an, a C. an, an D. a, an
B 【解析】句意:在单词“computer”中有一个字母“m”和一个字母“u”。字母m是以元音音素开头的单词,所以其前应该用冠词an;字母u是以辅音音素开头的单词,所以其前应该用冠词a.故选B。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:八年级下册英语Unit 5 Buying and Selling单元达标测试卷(含答案) 题型:单选题
A person who is __________ does not tell lies or cheat people.
A. careless B. stupid C. honest D. humorous
C 【解析】试题分析:句意:一个诚实的人不会撒谎或者欺骗人。A.careless粗心的;B.stupid 愚蠢的;C.honest诚实的;D.humorous幽默的。who is __________做先行词person的定语从句,根据句意他不说谎,不骗人,可知是诚实的。故选C。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:山东省德州市2017-2018学年度第一学期期末测试八年级英语试卷(无听力部分) 题型:阅读单选
Different weather makes people feel different.It influences health,intelligence and feelings.
In August,it is very hot and wet in the south the US.People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month.In the Northeast and the Middle West,it is very hot in the summer and very cold in the winter.People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence.For example,in a 1983report by scientists,IQ(智商)of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind,
Their IQ was 10% lower than before. The wind can help people have higher intelligence. However,very hot weather can make it lower. Students in many schools of the US often get worse in exams(考试)in the hot months of the year(July and August).
Weather also has a strong influence on people's feelings.Winter may be a bad time for thin people.They usually feel cold during these months.They might feel unhappy during cold weather.But fat people may have a hard time in hot summer.At about 18℃people become stronger.Low air pressure may make people forgetful.People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days.
Are you feeling sad,tired,forgetful,or unhappy today?It may be the weather's problem.
1.What can cause health problems.
A. Hot and wet weather B. A strong wind C. Warm weather D. Low air
2.What dose the underlined word “intelligence”mean in the passage?
A. 力量 B. 信心 C. 智力 D. 意志
3.According the writer,fat people may feel bad in___weather.
A. cold B. hot C. warm D. cool
4.The writer wants to tell us that___.
A. the IQ changes when weather changes
B. thin people must feel happy during cold weather
C. people feel good on low-pressure days
D. weather influences all people in the same way
5.What’s the best title (题目) of the passage?
A. Weather Influences Feelings
B. Different Weather Makes People Feel Bad
C. Hot Weather Causes Health Problems
D. Weather Influences Health,Intelligence and Feelings.
1.A 2.C 3.B 4.A 5.D 【解析】试题分析:本文作者论证了不同天气对人的健康、智力和感情的影响。 1.题意:什么会导致健康问题?考查细节理解题。根据In August,it is very hot and wet in the south the US.People there have heart trouble and other kinds ...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版7A Unit4 My day单元测试卷 题型:单选题
—________ we go fishing tomorrow afternoon?
—Sounds great, but I’ll ask my mother first.
A. Do B. Does C. Shall D. Are
C 【解析】句意:——明天下午我们去钓鱼,好吗?——听起来不错,但是我要先问问我妈妈。根据Sounds great,可知此处表示建议,用Shall we do sth?我们做某事,好吗?故选C。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版八年级上册 第一单元测试卷 题型:阅读单选
I’m Paul. I come from the United States. My favourite sport is badminton. I play
badminton for about thirty minutes every evening. My favourite sport to watch is
basketball. I think it is exciting.
My name is Phil. I’m from England. My favourite sport is soccer. I am a very big fan
of a small team in England. I go to watch them play every weekend.
I’m Toby. I come from China. My favourite sport is martial arts (武术). I began to learn martial arts when I was a little boy. Now it is still my way to stay healthy. I usually do martial arts in the morning. And my favourite sport to watch is ping-pong. I enjoy watching it a lot.
My name is Peter. I’m from Thailand. I dislike sports. I don’t like soccer. I don’t like basketball. I don’t like tennis or baseball. I feel bored when my friends talk about
sports. If I say, “Come on. You don’t want to do anything else?”they will always answer, “No, we only want to talk about sports.” But my favourite sport to watch is swimming. I love to watch swimming on TV.
1.When does Paul play badminton?
A. Every morning. B. Every afternoon.
C. Every evening. D. Every Saturday.
2.Where does Phil come from?
A. China. B. England.
C. Thailand. D. The United States.
3.How does Toby stay healthy?
A. By swimming.
B. By playing soccer.
C. By doing martial arts.
D. By playing ping-pong.
4.Who likes to watch swimming?
A. Peter. B. Phil. C. Toby. D. Paul.
5.Which of the following is TRUE according to the material (材料)?
A. Toby began to learn ping-pong when he was a young boy.
B. Peter dislikes talking about sports with his friends.
C. Phil and Peter come from the same country.
D. Paul’s favourite sport is basketball.
1.C 2.B 3.C 4.A 5.B 【解析】文章介绍了几个学生的各自情况。 1.根据I play badminton for about thirty minutes every evening.故选C 2.根据My name is Phil. I’m from England.故选B 3.根据I’m Toby. I come from Chin...查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com