分析 【主旨大意】:本文是记叙文.介绍了著名的科学家史蒂芬•霍金.他从20岁的时候就得了很严重的病,医生说他只能活两年多,但是他奇迹般的活了下来.随后凭借他顽强的毅力与聪明才智在科学领域获得了一个又一个的辉煌.
解答 86.C 细节理解题.由第一段中"Stephen is researching some very big question."可知他现在正在研究一些重大的问题,这些问题还没有得出答案.故选C.
87.B 推理判断题.根据短文第一段中He was born in 1942.与Three years later,in 1965,he become a doctor of philosophy.可知霍金成为哲学博士是在1965-1942=23,23岁时.故选B.
88.A 细节理解题.根据短文最后一段It sold more than 5.5 million copies in 23 different language.可知这本书在全世界很著名,故选A.
89.D 细节推理题.根据短文第二段中He studied math and science.与第二段中 Three years later,in 1965,he become a doctor of philosophy.可知他没有涉及艺术.故选D.
90.C 细节推理题.纵观全文可知史蒂芬•霍金现在牛津大学读书而后得病然后进了剑桥大学,而后他又见到了教皇,这是在1991年,在1988年写了他的第一本重要的书.故选C.
点评 人物传记的叙述线索也常常以时间为序.内容一般不是一个人的生活流水账,而是选取主人公一些重要的人生阶段或生活片段来展开叙述.阅读时要把握主人公在此阶段发生的事对他本身或他人有什么重要的意义和影响.
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.But she is very strict with me. B.because she wanted me to have a good rest. C.Then she got angry and turned off the TV. D.I loved the film so much E.Why doesn't mother allow me to watch TV? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| 1 | A sign like this one means that there is a bike lane(车道).If there is such a sign,you are required to use the bike lane. If there is not such a sign,you should ride with traffic as far to the right side of the road as possible. | |
| 2 | This signal means you can cross the street along with pedestrians(行人).It has a green picture of a person walking instead of using the word"walk". | |
| 3 | This signal is the"don't walk"sign.It is a picture of a red hand,meaning you should stop.You should wait to cross the street until the green picture of the person walking is showing. | |
| 4 | Car drivers and bikers must come to a complete stop at"STOP"signs. | |
| 5 | A"YIELD"sign means to slow down and be ready to stop. If there are pedestrians or vehicles in or near the crossroad,you must stop.If there is no traffic in or near the crossroad and it is safe,you may go through. | |
| 6 | This signal means you are coming to a zebra crossing.Car drivers and bikers must stop to allow people in the zebra crossing to cross the street. | |
| 7 | When people are working on the roads,parts of the road are often dug up or rough(不平整的).Be careful when you are cycling.Rough roads could make you fall off your bike. If you must move into the road to go around a work area,you should stop and look carefully to be sure there is no traffic coming. | |
| 8 | A detour is a way of getting around a roadway that is closed.Roads are usually closed because of road work or dangerous conditions.If you must take a detour,be careful about the roads you aren't used to. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.checking | B.looking | C.leaving | D.applying |
| 17.A.chance | B.case | C.effort | D.time |
| 18.A.stay | B.keep | C.appear | D.last |
| 19.A.affected | B.amazed | C.attracted | D.attacked |
| 20.A.whose | B.what | C.who | D.where |
| 21.A.when | B.since | C.before | D.after |
| 22.A.afraid | B.sure | C.aware | D.proud |
| 23.A.can | B.need | C.would | D.should |
| 24.A.remembered | B.realized | C.believed | D.felt |
| 25.A.toys | B.fingerprints | C.memories | D.mirrors. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com