精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Australia is nearly as large as the United States, but most of it is too dry for people to live in. Around this dry part are large sheep and cow farms. ___________ Often the nearest neighbors are several hundred kilometers away.

The two-way radio is very important to people who live on these great Australian farms. It works much like a telephone. _________

When this radio first came into use the Australia government set up a special two - way radio program. ___________They could tell the doctor about someone who was ill, and the doctor could let them know how to look after the sick person.

Since the large farms were so far from towns, the children could not go to school. Radio schools were started for them in some places. At a certain time each day, boys and girls turn on their radios and listen to teachers in cities far away.

Families on the large farms wanted to give news to their neighbors. The radio kept families in touch with each other. _________The men could talk about their sheep and cows and how much money the markets would pay for them. In many ways the radio became a newspaper for the farm people of Australia.

A. They could talk about who was going away or who was sick.

B. A person can listen to someone else’s talk and then give an answer.

C. A few of them are as large as the smallest states in America.

D. Then, people on the large farms could talk to a doctor hundreds of kilometers away.

1_________

2_________

3_________

4_________

5From this passage, we can infer that .

A.people can live everywhere in Australia

B.children don’t go to school in Australia

C.doctors use the radio to cure(治疗) sick persons

D.the two - way radio is very important to people on the large farm

【答案】

1C

2B

3D

4A

5D

【解析】

本文主要介绍了双向无线电对澳大利亚农场中的人们的重要性。

1根据“Around this dry part are large sheep and cow farmsOften the nearest neighbors are several hundred kilometers away”可知,本段主要介绍的是澳大利亚的国土面积非常大,在干旱区周围有一些大型的绵羊和奶牛养殖场,最近的邻居也相距几百公里,故此处应是重点突出“面积的巨大”,结合选项可知C选项“其中一些养殖场的面积和美国最小的州一样大”符合前后文语境。故选C

2根据“It works much like a telephone”可知,此处是介绍双向无线电的工作原理,结合选项可知B选项“一个人可以倾听别人的谈话,然后给出答案”符合前后文语境。故选B

3根据后文“They could tell the doctor about someone who was ill, and the doctor could let them know how to look after the sick person”可知,农场中的人们可以和医生进行交流,故此处应与“和医生交流”相关,结合选项可知D选项“然后,大农场里的人们可以和几百公里外的医生交谈”符合前后文语境。故选D

4根据段落大意可知,本段主要介绍了双向无线电可以应用到农场中人们生活的方方面面,故此处与其作用有关,结合选项可知A选项“他们可以谈论谁要离开或者谁病了”符合前后文语境。故选A

5主旨大意题。根据文章最后一句“In many ways the radio became a newspaper for the farm people of Australia”以及全文内容可知,双向无线电影响着农场中人们的方方面面,因此它对人们是非常重要的。故选D

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 One day, a poor boy named Howard Kelly was selling goods to pay his way through school. He only had one dollar left, and he was hungry.1However. He became very nervous when a young woman opened the door. Instead of a meal, he changed his mind and asked for a drink of water. 2 He drank it slowly and then asked, How much do I owe you?

You don't owe me anything, she replied. 3

He said,“ Then I thank you from my heart.”

As Howard left that house, he not only felt stronger physically, but his faith in humanity(人性)also grow stronger. Years later, that lady became very ill. 4 They finally sent her to a big city, where they called inexperienced doctors to study her unusual disease.

Dr Howard Kelly was one of these doctors. When he heard the name of the town she came from, he rose and went down the hall of the hospital to her room.

Dressed in his doctor's clothes, he went in to see her. He recognized her at once.5After a long struggle, the battle was won. Doctor Kelly was asked to see the lady's medical bill. He looked at it, and then wrote a note on it that said:

"Paid in full with a glass of milk."

Dr Howard Kelly

A.The local doctors did not know what was wrong with her.

B.|He decided to ask for a meal at the next house he visited.

C.My mother taught me never accept payment for kindnesses.

D.He made up his mind to try everything he could to save her life.

E.The lady thought he looked hungry,so she brought him a large glass of milk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 A few days ago, my pet dog died. But before you feel too sorry for me or my dog, you should know that Matty-we named her after the famous baseball player Christy “Matty”. Mathewson-was about 17 years old. She lived a long, happy life before she got so sick that we had to put her to sleep.

I have to say that when we first saw Matty, I did not want a pet. But Matty turned out(结果是) to be a wonderful dog. Matty was a big part of our family life for years.

That’s a good lesson. Sometimes things don’t turn out the way you thought they would. They turn out better. See if this sounds familiar to you. You join a sports team. After some practice or games, you find you don’t like the team as much as you thought you would. Maybe you don’t like the coach or the other kids. Or perhaps you find out you’re not going to be the next LeBron James or Mia Hamm. You want to give up, but your mum and dad say you have to at least finish the season. You don’t want to, but you stay with the team. And, surprise: Things get better. You make a friend or make a few good plays. Maybe the coach tells you you’re going to be a good player.

Most kids and adults (成年人) are pretty sure they know exactly what they want. For example, I was positive years ago that I didn’t want a dog. But life is full of surprises. We change with time. That’s why it’s important for us to try new foods, new hobbies and new sports.

1Mia Hamm is probably an)________.

A.movie starB.sports starC.animal doctorD.school teacher

2The underlined word “positive” in the last paragraph means “________” in Chinese.

A.sorryB.luckyC.disappointedD.certain

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Matty was an important part of the writer’s family.

B.The writer didn’t want Matty when he first saw her.

C.The writer learned a lesson from his pet dog.

D.Most kids know exactly what they are good at.

4By telling the story of his dog, the writer wants us to________.

A.have a petB.try new thingsC.join a sports teamD.care our pet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Ross stood at the bus station. He watched the cars and buses going by. Most of the bikes were blue or yellow. Ross always wore the same clothes as other men, ate the same food as other people, and did the same exercise as others. Ross did not like to be different.

Ross decided to buy a new bike, and then he chose a blue bike. He was very satisfied with it. He got up earlier than he did before, and he went to work by bike the next day. He was even more satisfied with his new bike when he saw all the other blue bikes around him.

He parked his bike in a special area near his office, and walked the rest of the way. But when he came back at six o’clock, there were so many blue bikes in the area that Ross did not know which bike was his. He tried his key in some of the bikes, but people passing by gave him a look he did not like. So he stopped.

Ross had to wait for nearly one hour until his bike was the only blue one in the area.

1Why did Ross want a blue bike?

A.Because it took a long time to wait for a bus.

B.Because he liked to be different from others.

C.Because he liked new clothes, food and bikes.

D.Because he liked to do the same as other people.

2When did Ross ride his new bike?

A.The day he bought it.

B.The day after he bought it.

C.Three weeks after he bought it.

D.The day he first watched the bikes passing.

3Why was Ross more satisfied with his new bike?

A.Because no one else had a blue one.

B.Because he was in front of all the other bikes.

C.Because all the other bikes around him were blue.

D.Because other bikes were not as good as his bike.

4What happened to Ross at 6 o’clock?

A.He walked home.

B.He came back to his office.

C.He rode his bike out of the office.

D.He did not know which bike was his.

5Why did people give Ross a look?

A.Because he had a golden bike.

B.Because he had a nice new bike.

C.Because he had many keys of the bikes in the area.

D.Because he was trying to open more than one bike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Who taught Japanese?

— Nobody. Perter learnt it all by .

A.him; himselfB.his; himselfC.her; oneself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Excuse me, I am new in town. Could you please tell me_______?

—Sure, the Uncle Tom's down this street would be a good choice.

A.where there is a good place to eat

B.there are any good places to eat

C.where is the restaurant

D.is there a good place to eat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 进入初三后,同学们的学习任务重了,也更努力拼搏了,请用英语写一篇10-120词的小短文,来说说自己在学习上的变化吧。

要求:1、以一个具体的学科为例,谈谈自己在该学科上取得的进步。2、谈谈你是如何取得进步的。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用括号中所给词的适当形式填空

1________eattoo much meat is bad for you.

2How about ________goshopping

3How many________ (child)are there in your family?

4My brother often ________ (go) to school on foot.

5Now Sam and his sister are________ (learn)Chinese in China.

6Tony doesn’t enjoy________ (play) games.

7—Excuse me. Where’s Mr Wang?

—He is________ (play) basketball on the playground with his students.

8There are two________ (factory) in our hometown.

9People often contact(联系)each other by ________ (send) emails.

10Your job is to help the old man do some________ (clean) every day.

11I can’t find my ruler. Can I use________ (your)?

12Changchun looks much more beautiful on________ (snow) days.

13Lucy usually________ (get) up very early every day.

14You should be________friendto your classmates.

15I like the nights with________thousandof stars in the sky.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Chinese martial arts novelist Jin Yong died at 94. He was a celebrated writer, wasn't he

—Yes, he was. His novels are popular all over the world.

A.well-known

B.hard-working

C.well-rounded

查看答案和解析>>

同步练习册答案