【题目】 Ross stood at the bus station. He watched the cars and buses going by. Most of the bikes were blue or yellow. Ross always wore the same clothes as other men, ate the same food as other people, and did the same exercise as others. Ross did not like to be different.
Ross decided to buy a new bike, and then he chose a blue bike. He was very satisfied with it. He got up earlier than he did before, and he went to work by bike the next day. He was even more satisfied with his new bike when he saw all the other blue bikes around him.
He parked his bike in a special area near his office, and walked the rest of the way. But when he came back at six o’clock, there were so many blue bikes in the area that Ross did not know which bike was his. He tried his key in some of the bikes, but people passing by gave him a look he did not like. So he stopped.
Ross had to wait for nearly one hour until his bike was the only blue one in the area.
【1】Why did Ross want a blue bike?
A.Because it took a long time to wait for a bus.
B.Because he liked to be different from others.
C.Because he liked new clothes, food and bikes.
D.Because he liked to do the same as other people.
【2】When did Ross ride his new bike?
A.The day he bought it.
B.The day after he bought it.
C.Three weeks after he bought it.
D.The day he first watched the bikes passing.
【3】Why was Ross more satisfied with his new bike?
A.Because no one else had a blue one.
B.Because he was in front of all the other bikes.
C.Because all the other bikes around him were blue.
D.Because other bikes were not as good as his bike.
【4】What happened to Ross at 6 o’clock?
A.He walked home.
B.He came back to his office.
C.He rode his bike out of the office.
D.He did not know which bike was his.
【5】Why did people give Ross a look?
A.Because he had a golden bike.
B.Because he had a nice new bike.
C.Because he had many keys of the bikes in the area.
D.Because he was trying to open more than one bike.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】
本文是篇记叙文。主要讲述Ross不喜欢与众不同,他看见很多人都买蓝色自行车,所以他也买了一辆蓝色自行车,结果下班准备回家时不知道哪辆是他的。
【1】细节理解题。根据第一段最后一句“Ross did not like to be different.”,可知Ross不喜欢与众不同,他喜欢和其他人做一样的事。故选D。
【2】细节理解题。根据第二段中“He got up earlier than he did before, and he went to work by bike the next day”,可知Ross是买了自行车后的第二天骑车去上班。故选B。
【3】细节理解题。根据第二段最后一句“He was even more satisfied with his new bike when he saw all the other blue bikes around him.”,可知当他发现周围自行车都是蓝色,他对自行车更满意了。故选C。
【4】细节理解题。根据第三段中“But when he came back at six o’clock...Ross did not know which bike was his”,可知因为周围的车子都是蓝色的所以Ross不知道哪辆车是他的。故选D。
【5】细节理解题。根据第三段倒数第二句“He tried his key in some of the bikes, but people passing by gave him a look he did not like”,可知他在一些自行车上都试了一下钥匙,所以路过的人都看他一眼。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Do you ever hope to have a chair right for you when standing for too long?【1】
The different chair was made in a company in Switzerland. The company's boss Keith Gunura said the idea came from his work experience when he was young.【2】The place was not big enough for all the workers to sit on chairs, and it was tiring for him to stand for several hours at a time.【3】Then the Chairless Chair came out. As its name implied, it doesn't look like a chair at all. 【4】When you want to sit down, just push a button, and it will move and work like a chair. The Chairless Chair is only two kilograms, so it doesn't make you feel anything different.
The Chairless Chair definitely moves more easily than a traditional folding chair. 【5】Most of them are the people who need to stand at work for a long time.
A.With a belt, it can be tied along your body.
B.Well, a special chair has come to the world.
C.At that time, Keith worked in a packing factory.
D.Now many people are waiting in line to have one.
E.He decided to make a chair that can move around with him.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据下列句子及所给的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的正确、完全形式(每空限填一词)。
【1】E_______ or West, home is best.
【2】A nurse’s job is to take good care of every p_______ in hospital.
【3】He r________ telling his daughter the truth. He felt sorry about what he had said to her.
【4】When talking to British people, we should a_______ subjects like age, weight or money.
【5】Thousands of people were killed in the w_______, which caused great pain to the people who lost their families.
【6】What I love most about reading: it gives you the a________ to reach higher ground.
【7】A place that is s_______ is completely quiet, with no sound at all.
【8】–“Do you need more milk?’’ -- “No, there’s p________ in the fridge.”
【9】Stonehenge was probably a place to bury d_______ people, or somewhere to study the stars and the sky at night.
【10】The match will be h______ on the playground next Tuesday afternoon.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is certainly the longest cross-sea bridge.
—Yes. The opening of the bridge will begin a new age of Greater Bay Area.
A.definitelyB.extremelyC.especially
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— WeChat makes a great __________to our daily life.
— I do agree! It has changed our life a lot.
A.achievementB.partC.differenceD.choice
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 英语是世界上运用最广泛的语言,也是中国学生必修的一门学科。请根据下列图示,写一篇文章谈谈学习英语的重要性以及学好英语的建议。
Importance of English | 500 million.…mother tongue |
300million…second language | |
use..in many fields | |
How to study English well | before class.… |
in class,…? | |
After class… |
注意事项:
1. 必须包含所提示的信息,开头已给出,不计入总字数;
2. 内容完整,意思连贯,语句通顺,书写规范。
English Study
English is the language that is most widely used throughout the world.__
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Australia is nearly as large as the United States, but most of it is too dry for people to live in. Around this dry part are large sheep and cow farms. ___________ Often the nearest neighbors are several hundred kilometers away.
The two-way radio is very important to people who live on these great Australian farms. It works much like a telephone. _________
When this radio first came into use the Australia government set up a special two - way radio program. ___________They could tell the doctor about someone who was ill, and the doctor could let them know how to look after the sick person.
Since the large farms were so far from towns, the children could not go to school. Radio schools were started for them in some places. At a certain time each day, boys and girls turn on their radios and listen to teachers in cities far away.
Families on the large farms wanted to give news to their neighbors. The radio kept families in touch with each other. _________The men could talk about their sheep and cows and how much money the markets would pay for them. In many ways the radio became a newspaper for the farm people of Australia.
A. They could talk about who was going away or who was sick.
B. A person can listen to someone else’s talk and then give an answer.
C. A few of them are as large as the smallest states in America.
D. Then, people on the large farms could talk to a doctor hundreds of kilometers away.
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】From this passage, we can infer that .
A.people can live everywhere in Australia
B.children don’t go to school in Australia
C.doctors use the radio to cure(治疗) sick persons
D.the two - way radio is very important to people on the large farm
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】第二节:阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺,意思完整。每空限填一词。
The camels can carry heavy goods across the desert. They walk without stopping for food or water for days. 【1】 amazing they are! Actually, it’s the hump【2】 gives camels this amazing ability to go for long periods of time without food or water. A camel’s hump 【3】grow to as big as 40 kilograms under good eating conditions. The food is changed into fat and stored in the camel's hump.
A camel can take 【4】more than 130 litres of water in one short drink. After a long walk across the desert, a camel can lose up to 150 kilograms of weight. Its hump will become very small. But as soon as this camel 【5】 to an oasis, it will drink hundreds of litres of water. In a day, it will regain most of its weight.
Word Bank Hump驼峰 litre公升 oasis 绿洲
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Different kinds of robots________in the coming robot show in our city.
A.displayB.are displayedC.will displayD.will be displayed
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com