Peter is a sixth-grader at Woodland Primary School. He is only 12 years old but has been smoking for three years. John, 15, is a Junior 2 student at Woodland Secondary School. He began smoking four years ago. “Smoking is part of my life,” John said. Peter and John are not those boys’ real names. But their problem, smoking, is a very real problem. In many countries, smoking is becoming a bigger problem for young people. Most smokers start in their teens or earlier.
A study of 8,000 London students shows that smoking is a problem for many British kids. More than 21% of middle school students and 6 % of primary school pupils said they smoked.
“If young people start smoking early, it will be very hard for them to give up later on,” said a professor.
Every year, about four million people die because of smoking. And if people keep smoking, that number will go up to about ten million a year by 2030, the World Health Organization (WHO) says. So we have to learn and tell others about the dangers of smoking.
![]()
1.The sentence “Smoking is part of my life” probably means “__________”
A. I don’t smoke very often.
B. Smoking is very important to me.
C. I don’t smoke at all.
D. I’m going to give up smoking.
2.What will probably happen if a person starts smoking early?
A. He will surely die early.
B. He cannot stop smoking.
C. It will be difficult for him to give up smoking.
D. He will become lazy soon.
3.The study in the passage shows that __________.
A. smoking is a serious problem among British students
B. there more and more smokers in England
C. some student smokers are having fun smoking
D. most of smokers are young students
4.The main idea of this passage is that__________.
A. smoking is becoming a bigger problem for young people
B. more and more people die because of smoking every year
C. WHO asks young people to give up smoking
D. we needn’t worry about the student smokers
5.As middle school students, what should we do from now on?
A. We should start smoking after middle school.
B. We should ask others to smoke outside.
C. We should laugh at smokers.
D. We should say no to smoking.
1.B
2.C
3.A
4.A
5.D
【解析】
试题分析:这篇文章讲的是吸烟问题逐渐低龄化并成为青年人的很大的问题,烟民的数目也在不断增长,我们必须认识到吸烟的危害。
1.
2.细节理解题。根据文中原句“If young people start smoking early, it will be very hard for them to give up later on,” 可知如果年轻人很早开始吸烟那以后戒烟会很难,故选C。
3.细节理解题。根据文中原句A study of 8,000 London students shows that smoking is a problem for many British kids.可知研究表明对英国孩子们来说吸烟是一个大问题,故选A。
4.主旨大意题。这篇文章讲的是吸烟问题逐渐低龄化并成为青年人的很大的问题,所以选A。
5.推理判断题。根据文中信息So we have to learn and tell others about the dangers of smoking.可知我们应该对吸烟说不并告诉其他人吸烟的危害,故选D。
考点:健康保健类短文阅读
科目:初中英语 来源:2015届山东淄博皇城第二中学八年级五四制上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
If you don’t go, I shall not ________.
A. too B. also C. neither D. either
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届山东日照招贤中心初中八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
The seahorse is a very strange fish. Do you know what its head looks like? It looks like a horse. Of course it is not as big as a horse. You can pick it up with one hand. It swims with its head up and tail down.
This strange looking fish often remains still. It will hang on to a bit of weed (海草)with its tail. Then when a small fish swims by, the seahorse will suddenly jump and eat it up.
Mother seahorse lays eggs(产卵).These eggs are kept in Father's pouch(育儿袋).When the eggs hatch, the babies pop out of the pouch into the sea.
1.The seahorse is ______.
A. a small horse B. a fish
C. an egg D. a sea
2.The seahorse swims with ______.
its tail up highB. its head down
C. its tail down D. its nose down
3.Baby seahorses are ______.
A. hatched from eggs B. born in mother's pouch
C. born in father's pouchD. hatched from horses
4.A seahorse eats ______.
A. sea weed B. small fish
C. water D. nothing
5.A seahorse is ______.
A. bigger than a horse B. the same size as a horse
C. as big as a horse D. much smaller than a horse
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届山东日照招贤中心初中八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I don’t want to go to the museum, it’s too_______.
A. relaxing B. boring
C. bored D. beautiful
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届山东招远玲珑镇冯家学校八年级下6月测试3英语试卷(解析版) 题型:补充句子
Mike:Jane,you're back.Welcome back to school.I missed you.
Jane:I missed you,too.
Mike:How was your trip to Beijing? 。
Jane:__1.1__ I spent four days in Beijing.Every day I did something different.
Mike:_2.__
Jane:Well,the first day I went to the Great Wall.
Mike:_3.___
Jane:No,I had no time to buy anything.But the next day the weather was so bad that I went
shopping and bought some Chinese paintings.
Mike:Was the weather better the third day?
Jane: __4. __
Mike:Did you go anywhere else?
Jane:Yes,I did._ 5.__I bought a gift from the museum for you.
Mike:Thank you.
A.Did you buy anything there? B.I spent the whole day there. C.I went to the Palace Museum. D.It was great. E.Beijing is so,big that I almost got lost. F.Yes,it was much better. G.What places did you visit? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届山东招远玲珑镇冯家学校八年级下6月测试3英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I write down everything about the work in my notebook, _________it, I’d forget the things I should do.
A. before B. except C. outside D. without
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届山东招远玲珑镇冯家学校八年级下6月测试3英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Taiwan is part of China. We _______ the same history and culture.
A. explain B. expressC. share D. connect
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届山东招远玲珑镇冯家学校八年级下6月测试1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I want to know if the idea _______ she has thought up works out fine.
A. who B. where C. that D. how
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届山东招远冯家学校八年级下6月测试2英语试卷(解析版) 题型:句型转换
1.Kate has already locked the door. (改为一般疑问句)
_______ Kate locked the door _______?
2.My favorite band member is Carl Green. (对画线部分提问)
_______ _______ favorite band member?
3. The supermarket opened a week ago. (改为同义句)
The supermarket has _______ _______ for a week.
4. I’ve ever written to her twice. (对画线部分提问)
_______ ______ ______ have you ever written to her?
5. Jack has collected stamps since three years ago. (对画线部分提问)
_______ _______ has Jack collected stamps?
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com