精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Australia has an unusual kangaroo-although he is a pet,he lives like a man.He is dressed in clothes,likes watching TV and drinking,also eats bread,plays football and does some exercise.[
His name is Bi Muer.Months ago,a 50-year-old woman,Julia Bradley adopted (收养) him.He now lives a happy life.Every morning,he can enjoy delicious bread and later watch TV with his"mom".In the afternoon,he can go to the garden and play football and in the evening,he can drink while watching TV.
In the beginning,Muer was only 20cm tall,but now,he can easily jump over a one-meter fence.
36.The kangaroo likesA.
A.watching TV and drinking
B.seeing a movie
C.playing basketball
37.Who adopted the kangaroo?B
A.Bi Muer.
B.Julia Bradly.
C.Bill Smith.
38.What can the kangaroo do every morning?C
A.Drink.
B.Go to the garden.
C.Enjoy delicious bread and watch TV.
39.How tall was the kangaroo in the beginning?B
A.10cm.
B.20cm.
C.30cm.
40.The passage is mainly aboutA
A.An unusual kangaroo
B.An Australia woman
C.A kangaroo's hobbies.

分析 本文讲述澳大利亚一只不同寻常的袋鼠--Bi Muer 和一个50岁老妇人的故事.

解答 答案:36.A 细节理解题.根据第一段句子"He is dressed in clothes,likes watching TV and drinking,"他穿着衣服,喜欢看电视和喝酒.可知袋鼠喜欢看电视和喝酒.故选A.
37.B 细节理解题.根据第二段第一行句子"Julia Bradley adopted (收养) him"可知Julia Bradly收养了它.故选B.
38.C 细节理解题.根据第二段第一行句子Every morning,he can enjoy delicious bread and later watch TV with his"mom".每天早上,他都能享受到美味的面包和然后看电视与他的"妈妈".可知每天早上都能享受美味的面包和看电视.故选C.
39.B 细节理解题.根据最后一段句子"In the beginning,Muer was only 20cm tall".可知在开始的时候,只有20厘米高.故选B.
40.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子 Australia has an unusual kangaroo-although he is a pet,he lives like a man.澳大利亚有一只不寻常的袋鼠,虽然它是一个宠物,它像一个人一样生活,可知本文讲述了"一个不同寻常的袋鼠的故事."故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-What a heavy haze!The air pollution is terrible now.
-It _________ worse unless we _________ action to protect the environment.(  )
A.is; will takeB.will be; will take
C.will be; takeD.won't be; take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.美国女孩Helen,最近在她的Blog上发布她的烦恼.请你(Yu Le)根据她的帖子,将她的烦恼和问题总结归类,与她交流看法,并给她一些建议,帮她排忧解难.文章开头已给出,不计入总次数.
要求:1.语句通顺,语法正确,内容完善. 2.字数不少于80.
My problem is my parents.They never stop going on about how I should study hard,keep my hair tidy and wear smart clothes.They even make me do the washing-up after dinner every night!None of my friends have got such parents.
I can't get on well with them.I am stressed out.What should I do?
Helen,USA

Dear Helen,
I know you feelingstressedout.But I think it's lucky for you to have such good parents.You should understand and respect them.They have richer experience and better advice for young people.As your parents,they surely hope you become an excellent person.Their demands are helpful for your growing up.
Every member should be responsible and do something for the family.So you should do what you can do,such as keep your room clean and do the washing-up.Remember:Learning by doing.
You should keep your hair tidy and wear smart clothes.Teenagers should look like teenagers.
Anyway,if you have any problems,just talk with your parents.
Yours,
YuLe.
Yours,
Yu Le.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.周末是我们最喜欢的放松时间.你是如何度过周末的呢?看电视、做运动、听音乐、阅读报纸、郊游、帮助父母做家务,还是…
先阅读下面的范文,然后仿照范文写一篇你的周末活动的英语短文.
要求:语句连贯,意思完整,语法正确.字数60~80词.
要点:假日里的有意义活动的时间、地点、天气及感受.
注意:照抄范文不给分.
Last weekend I was very busy.
On Saturday morning,I got up early.It was sunny.My mom said that we didn't have any vegetables or meat,so I went shopping with my mother.After shopping,we went home by bus.In the afternoon,I washed my clothes from 2:30to 3:30.At 4:30I went to see my grandparents.In the evening,I played the piano for an hour.
On Sunday morning,it rained.I couldn't go out,so I did my homework from 9:00to 10:30.Then I played chess with my brother.In the afternoon,I visited my uncle with my brother.At 7:00p.m.,I went back to school.
This weekend I felt very tired,but very happy.What a wonderful weekend!
My last weekendswas busy,On Satuarday morning,Iwenttoseemygrandparents,they live in a small village,we often see him on weekends.Mygrandparents cooked a lot of delicious food for me!On Satuarday afternoon I did my homework.OnSunday morning I washedmyclothes and then went shopping with my mother!OnSunday afternoon I playedchesswithmyfather.Ifeltverytired,butI was veryhappy..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Could I speak to Mr.Smith,please?
-_________.He's gone to the post office.(  )
A.Certainly you can.B.I'm afraid not.
C.I'm not sure.D.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.How excellent yourpronunciation (pronounce) is!You must have a good teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The Greens had to come back by taxi because it began to rainheavily (大).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The young man felt complete out of place _____ all the successful people.(  )
A..duringB..betweenC.,amongD..against

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.thank,them,how,was,she,to
How thankful she was to them!

查看答案和解析>>

同步练习册答案