精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.
Dear Diary,
I really miss my mom during the week.But I know I can only see her on the weekend.She is always so busy,and has no time to look after me.I feel sad.But I can understand.
Tina
Dear Diary,
Sharing a room with my cousin is easy.She likes wearing beautifully.I think she likes my clothes better than hers.Maybe I'll lend her my new yellow skirt tomorrow.
Joe
Dear Diary,
I don't know why my two brothers are fighting all the time.Nobody talked at dinner tonight!I love them both.How can I stop their fighting?
Lenny
Dear Diary,
At the dinner table Dad said that we would go to Hongkong to visit Disneyland in the summer holidays.I'm so excited.Tomorrow I'd like to look for some information on the Internet to get ready for the visit.
Jeremy
51.These diaries above are probably fromB.
A.teachers     
B.children     
C.parents
52.Tina can see her mother onA.
A.Sunday
B.Monday
C.Thursday
53.Joe thinks she willC her cousin tomorrow.
A.share a room with
B.wear beautifully for
C.lend a yellow skirt to
54.Jeremy is excited becauseC.
A.her mother will go to see her
B.her brothers will not fight any more
C.her family will visit Disneyland
55.Which of the following is TRUE?A
A.Jeremy will get ready for the visit.
B.Tina feels sad because her mother doesn't love her.
C.Lenny talked with her brothers at dinner tonight.

分析 这是几个孩子的日记,记叙了自己的一些事情.

解答 51.B细节理解题.根据I really miss my mom during the week这周我非常想我的妈妈可知日记是孩子写的;Sharing a room with my cousin is easy和表妹分享一个房间时容易的;I don't know why my two brothers are fighting all the time我不知道为什么我的弟弟们总是和我打架;At the dinner table Dad said that we would go to Hongkong to visit Disneyland in the summer holidays吃饭时爸爸说暑假要带我们去香港的迪士尼玩.可知这些日记是孩子们写的,故选B.
52.A细节理解题.根据第一栏的But I know I can only see her on the weekend.可知缇娜只能在周末见到妈妈,故选A.
53.C细节理解题.根据第二栏的Maybe I'll lend her my new yellow skirt tomorrow.Joe可知Joe要把黄色的新裙子借给表妹,故选C.
54.C细节理解题.根据第4栏At the dinner table Dad said that we would go to Hongkong to visit Disneyland in the summer holidays.I'm so excited可知Jeremy兴奋的原因是爸爸要带他们去迪士尼乐园,故选C.
55.A细节理解题.根据第4栏Tomorrow I'd like to look for some information on the Internet to get ready for the visit.可知Jeremy将为旅行做准备,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Some students say they don't want to read for pleasure.They say they want to use their time to learn the rules of the language and new words.They say that pleasure reading is too easy.
Many experts (专家) say pleasure reading is very important for learning English.Dr.Stephen Krashen,a famous expert on learning languages,says that pleasure reading helps you learn many important things about English.Students learn more grammar and more words when they read for pleasure.They also learn more about good writing.
Dr.Krashen tells us that pleasure reading helps each student in a different way.Each student needs to learn something different.Pleasure reading makes it possible for each student to learn what he or she needs.
Reading for pleasure is not the same as studying.When you read for pleasure,you choose your own books,and you don't have to remember everything.There are no tests on your pleasure reading books.Pleasure reading will help you:
learn how English speakers use English
read faster in English
find examples of good writing in English
learn new words
learn about the cultures (文化) of English speakers
根据短文内容,判断下列句子正确(T)或错误(F)
66.Not all students read English books for pleasure.T
67.Students can learn a few words when they read for pleasure.F
68.Experts said that plesure-reading makes it impossible for each student to learn what he or she needs.T
69.Reading for pleasure is different from studying.T
70.According to the passage,pleasure-reading will help students in five ways.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.Mental health is about the way you think and feel and your ability to deal with ups and downs.Even though you are mentally healthy,it doesn't (11)B that you don't have a mental health problem.
Mental health is everyone's business.We all have times when we feel down or(12)D.Most of the time those feelings pass,(13)Asometimes they develop into a more serious problem.It seems that our mental health doesn't always stay the same.It can change as the environment changes and as you move (14)C different stages(阶段) of your life.
Here are four practical(15)C to look after your mental health.Making simple changes to how you live doesn't cost much or take up lots of time.Anyone can (16)A them.
●Talk about your feelings.It can help you stay in good mental health.It isn't a sign of (17)A,but part of your ability to do what you can to stay healthy.
●Eat well.What you eat and how you feel are (18)Bconnected.A proper diet can have a good effect on your mental health.
●Keep in touch.Friends and family members can offer (19)D suggestions which may help you keep active and solve practical problems.
●Take a break.It could be a weekend(20)B new places to enjoy the nature,or even a ten-minute break from doing your homework.A few minutes can be enough to relax you.

11.A.agreeB.meanC.doubtD.notice
12.A.excitedB.satisfiedC.surprisedD.stressed
13.A.butB.andC.soD.as
14.A.awayB.insideC.throughD.against
15.A.answersB.repliesC.waysD.chances
16.A.followB.findC.adviseD.count
17.A.weaknessB.lazinessC.happinessD.richness
18.A.easilyB.closelyC.equallyD.hardly
19.A.difficultB.terribleC.strangeD.various
20.A.protectingB.exploringC.providingD.imagining

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
daughter    teach     neither    cheer    happy
41.Jenny'sdaughter takes after her.They are both very kind.
42.The good news Miss White told us made everyonecheer up.
43.Julie met her good friend on the way to school and they talkedhappliy.
44.The problem is really difficult.Niether Lucy nor her sister can work it out.
45.I didn't know what wastaught in the math class yesterday because I was ill at home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.
enjoy,leave,design,worry,repeat
56.-Do you know whether Helen will drive to Beijing this Sunday?
-Helen?Completely possible!Sheenjoys driving so much.
57.Jack can't enter the office because hehas left his key at home.
58.-Isthe teachergoing to repeatthe question?
-Yes,she is.So we should listen carefully this time.
59.-Have the designers finished the work?
-No,not yet.Theywere designing the whole morning.
60.My grandpa is in hospital.Iam worrying about him these days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I am interested in animals,so I ______ much time playing with my pet dog.(  )
A.payB.costC.spend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Is your name Andy?---__________.(  )
A.Yes,I am.B.Yes,it is.C.No,I'm not.D.Yes,it's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-______ do you keep fit?-I often run ______ keep fit.(  )
A.Why; forB.Why; toC.How; forD.How; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Why not ____  some vegetables with fish for our dinner?
-Good idea!(  )
A.haveB.hasC.having

查看答案和解析>>

同步练习册答案