精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

(2015 •山东滨州) 

   Sixteen years ago a boy gave me an important gift. It was a smile.

   It was the early autumn of my first year at a middle school,and my old school was far away. As a result,no one knew who I was. I was very lonely,and afraid to speak to anyone.

   Every time I heard the other students talking and laughing,I felt my heart break. I couldn’t talk with anyone about my problems.

   Then one day,when my classmates were talking happily with their friends,I was sitting at my desk unhappily as usual. At that moment,a boy entered the classroom. I didnJt know who he was. He passed by me and then turned back. He looked at me,with a smile.

   Suddenly,I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends. Day by day,I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now.

   One day I asked him why he had smiled,but he couldn’t remember doing so!

   It doesn’t matter because all the dark days have gone. I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely,you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.

1. When did the writer get the gift?

   A. At the age of 16.    B. After making friends with the boy.

   C. In the first year at a middle school. D. After becoming closer to everyone in the class.

2. Why was the smile an important gift?

   A. Because the writer's old school was far away.

   B. Because the writer didn't know who the boy was.

   C. Because the smile didn't mean anything to the boy.

   D. Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm.

3. Why didn't the writer talk to anyone in her new school about her problems?

   A. Because she was always unhappy.

   B. Because she didn't know anyone at the time.

   C. Because she was in the first year at the junior high school.

   D. Because she didn't want her parents to worry about her.

4. How did the smile change her life?

   A. She started to make friends. B. She became the best friend of the boy.

   C. Her parents didn't worry about her any more. D. She realized that she was lonely.

5. Where does she now think her feeling of unhappiness came from?

   A. From her old school. B. From her parents.

   C. From herself. D. From her classmates at the new school.

1. C 2. D 3. B 4. A 5. C

1. C解析:细节理解题。根据文章第二段第 一句中的“It was the early autumn of my first year at a middle school …”可知,是在中学第一年的早秋时节,故选C.

2. D解析:细节理解题。由文章第二段中的 “...no one knew who I was. I was very lonely,and afraid to speak to anyone."可 知,没人知道“我”是谁,“我”很孤独,也害 怕和任何人说话;又由第五段的第二句“It made me feel happy and warm."可知,那 个微笑使作者感到开心和温暖。故选D.

3. B解析:细节理解题。根据第二段第二句 中的“no one knew who I was”可知,答案选 B.

4. A解析:细节理解题。根据第五段第四句 u\ started to talk with other students and made friends."可知,“我”开始和其他同学 说话,并交朋友。故选B.

5. C解析:推理判断题。根据短文的最后两 句“If you think it is lonely,you might always be alone. So smile at the world and it will smile back."可知,答案为 C.

题目来源:2016年轻巧夺冠周测月考直通中考八年级英语下册人教版 > 周测月考卷5 Unit 5阶段性测试

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

4. (2014 •山东冬庄) —Will you open the door?

--.

   A. All right. B. It's right. C. That's all right. D. Quite right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

任务型阅读(每小题2分,共10分)

  根据内容完成短文后的任务,并把答案写在相应位置上。

   It’s important for young people and their parents to understand each other. Young people are often unhappy when they are with their parents. They say that their parents don't understand them. They often think their parents are too strict (A) them. Parents often find it difficult to win their children's trust and they seem to forget how they themselves felt when they were young.

   For example,young people are usually active. They like to do things without much thinking. It's one of their ways to show that (B) they grow up and they can solve any difficult problem. Older people worry more easily.

Most of them plan things ahead and don't like their plans to be changed. So when you want your parents (C) let you do something,you will have success if you are clever enough to ask before you really start doing it.

   Young people often make their parents angry by the clothes they wear,the music they enjoy and something else. But they don't mean to cause any trouble. (D) They don't want to be the same as their parents and they want to make a new culture of their own. And if their parents donJt like their music,clothes or their ways of speech,the young people feel very sad.

   If you plan to do something,you’d better win your parents over (获得父母支持) and try to get them to understand you. If so,your parents will certainly let you do what you want to do.

1. 在文中(A) 和(C) 的空白处填入适当的词:     

2. 文中画线部分(B) 指代的是: .

3. 将文中画线部分(D) 改写为:They want to be their parents.

4. 从文中找出两个修饰或描写young people的形容词:          

5. 从文中找出能说明本文中心大意的单词或短语:

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

书面表达(共15分) (2014·山东东营)

   假如你是某杂志社编辑Mr. Knowledgeable ,根据中学生Bob的来信内容,给他写封回信,帮助解决他所遇到 的问题。词数80—100,开头和结尾已给出。

Dear Knowledgeable,

   My problem is that I can't get on with my family. My parents always say “no” to my ideas without any reason. So I often quarrel (吵架) with them. Also,my brother is not very nice to me. He always refuses to let me watch my favorite TV show. Instead,he watches whatever he wants until late at night. I don’t think this is fair. At home,I always feel lonely and nervous. Is that normal? What can I do?

Bob 

Dear Bob,

                                                                                                                                                                                                                                                    

Knowledgeable

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

7. (2014 •云南曲靖) We when the terrorists killed the people in Kunming on the night of March 1 ,2014.

   A. were watching TV   B. are watching TV

   C. watched TV   D. watch TV

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

  Many of us don5t pay attention to the importance of eye care. It’s said that if you take care of your body,then you can be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.

   There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,genes (基因) and aging (年龄增长) . Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.

   If you happen to work in front of the computer,it is best to take a rest every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes,too. If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example,sunglasses are not only just fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays .

   Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins (维生素) A、C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too. If a person exercises regularly (规律地) and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.

   All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person^ eyesight,too. In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.

1. is the most important way to protect our eyes.

   A. Natural eye care   B. Taking medicine

   C. Seeing the doctor   D. Being happy all the time

2. All the following causes can lead to bad eyesight except .

   A. age   B. height   C. reading   D. computers

3. What should you do if you have to work in front of the computer?

   A. Eat healthy foods. B. Clean the eyes by using cold water.

   C. Wear a pair of sunglasses. D. Have a rest after working for a while.

4. What do the underlined words “UV rays ” mean?

   A. 沙土   B. 闪电

   C. 紫外线   D. 超声波

5. Which is the best title of the passage?

   A. Ways of eye care   B. Ways of eye exercises

   C. Ways of being happy   D. Ways of being healthy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. My father was cleaning the car while I (sweep) the floor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. He was listening to music at this time yesterday.(改为一般疑问句) 

he to music at this time yesterday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

4. If he can hide his tail,he can make himself a human.(改为同义句) 

he can hide his tail,he can't make himself a human.

查看答案和解析>>

同步练习册答案