精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.John is six years old.He can read and write well.But he can't tell the time.His mother,Mrs Brown teaches him many times,but he still can't tell.He would say"breakfast time","lunchtime"and"teatime"instead of saying eight o'clock,twelve o'clock and four o'clock in the afternoon.His mother doesn't know how to help him.
One day John's aunt,Mary,comes to see his mother.His mother tells her about that.His aunt says."Let me help you.I think I can help him."
When John comes home after school,Mary begins to teach him.
"Can you count,John?"she asks him.
"Yes.One,two,three,four…"John says.
"That's fine.Now I put the long hand (钟表的长指针) on twelve and the short hand on one-that is one o'clock.If I put the short hand on two,what is the time?''
"Two o'clock."
"Good.And on three?"
"Three o'clock."
Then it is four o'clock in the afternoon,and John's aunt asks him,"What time is it now,John?"
"Teatime,Aunt,and I am very hungry."John looks at the clock and answers.
根据短文内容,判断下列句子正误,正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
31.John is a six-year-old boy.A
32.John is good at telling the time.B
33.His mother can help him well in telling the time.B
34.Mary is John's aunt.A
35.John can tell the time very well after Mary teaches him.B.

分析 约翰已经6岁了,他能读能写,但是他不能认时间.他只会用早餐时间,午餐时间和下午茶时间来代替时间.他的阿姨想教他:"约翰,你能数数吗?""当然,1,2,3,4…""很好,现在看那个钟,我把长指针放在12的位置,把短的时针放在1的位置,那就是1点钟.如果把短的时针放在2的位置,那是几点?""2点"."好,那放在3的位置呢?""3点".然后是下午四点,阿姨问他:"现在几点,约翰?""下午茶时间,婶婶,我饿了."约翰看着表说.

解答 31.A   细节理解题    根据"John is six years old."可知,约翰是一个六岁的小男孩,故这句话正确,答案为A
32.B   细节理解题    根据"But he can't tell the time."可知,约翰不擅长认时间,故这句话不正确,答案为B
33.B   推理判断题    根据"His mother,Mrs Brown teaches him many times,but he still can't tell"可知,妈妈并没有教会约翰认时间,故这句话不正确,答案为B
34.A   推理判断题    根据"His aunt says."Let me help you.I think I can help him."When John comes home after school,Mary begins to teach him."可知,Mary是约翰的阿姨,故这句话正确,答案为A
35.B   推理判断题    根据""Teatime,Aunt,and I am very hungry."John looks at the clock and answers."可知,阿姨还是没有教会约翰认时间,故这句话不正确,答案为B

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The music sounds ________.I feel much better now(  )
A.wellB.badC.goodD.badly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Happy birthday to you,Gina!
-           .(  )
A.Happy birthdayB.Thank you
C.That's all rightD.You're welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-How often do you use                Internet?
-Almost every day.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.The books in David's schoolbag felt like bricks as he ran down the street.What he wanted to do was to play basketball with Eric,(36)Ahis mother told him he would have to return his sister's books to the library first.
He had(37)C set foot in a library and he wasn't about to do so today.He would just (38)Bthe books in the outside return box.But there was a(39)A,it was locked.
He went into the building,only a few minutes(40)D closing time.He put the books into the return box.And after a brief (短暂的)(41)D in the toilet,he would be on his way to the playground to(42)BEric.
David stepped out of the toilet and stopped in(43)Bthe library lights were off.The place was(44)B.The doors had been shut.They(45)Cbe opened from the inside,he was trapped (被困)-in a library!
He tried to(46)A a telephone call,but was unable to get through.What's more,the pay phones were on the outside of the building.(47)B the sun began to set,he searched for a light and found it.
At last he could see.David wrote on a piece of paper:"(48)B!I'm TRAPPED inside!"and stuck it to the glass door.Surely,someone passing by would see it.
He was surprised to discover that this place was not so unpleasant,after all.Rows and rows of shelves held books,videos and music.He saw a book about Michael Jordan and took it off the shelf.He settled into a chair and started to(49)C.
He knew he had to wait,but now,that didn't seem to be such a (50)Dthing.
36.A.butB.becauseC.sinceD.or
37.A.everB.nearlyC.neverD.often
38.A.passB.dropC.carryD.take
39.A.problemB.mistakeC.caseD.question
40.A.duringB.afterC.overD.before
41.A.restB.breakC.walkD.stop
42.A.visitB.meetC.catchD.greet
43.A.happinessB.angerC.surpriseD.kindness
44.A.lonelyB.emptyC.noisyD.crowded
45.A.wouldn'tB.shouldn'tC.couldn'tD.needn't
46.A.makeB.fixC.useD.pick
47.A.IfB.WhenC.ThoughD.Until
48.A.ComeB.HelpC.HelloD.Sorry
49.A.watchB.playC.readD.write
50.A.coolB.strangeC.niceD.bad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Who visited her grandma last weekend?-Becky _______.(  )
A.didB.doesC.wasD.do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A.Blue is his favorite color.
B.Great!I‘ll take it.
C.Everything is on sale.
D.I want a jacket for my son.
E.What about the green one?
F.Have you got Size M?
G.I don't want it.

A:Good morning.Can I help you,Madam?
B:(51)D.
A:What color does he like?
B:(52)A.
A:All right.What size does he wear?
B:(53)F?
A:Sorry,Madam.We haven't got Size M in blue at the moment.(54)E.
It's M and it looks beautiful,too.
B:Oh,how much is it?
A:It's 280yuan.
B:(55)B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.今天早晨,Emma在公园散步时把宠物狗丢了.她想要在网上发贴子寻找这只狗,请你帮助她完成此贴.每空一词.
I need your help!
This morning,I took my dog Bill for a (71)walk.When we were in the park,the dog was (72)lost/missing.I′m really worried and I feel so lonely without him,He (73)has short straight black hair and he is kind of heavy.
I'm waiting (74)foryour reply.And my phone (75)number is 8567-7241.
I'd appreciate it if you give me any information.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.初中的学习即将结束,新的高中生活将要到来.假如你是李明,请你用英文给你的班主任写一封信,讲述你初中生涯中的一两件让你感动的事情,同时告诉她对于即将到来的生活所做出的简单计划.
注意:1.文中不能出现真实姓名和学校名称等信息;
2.词数:80词左右,结尾已经给出,不计入总次数;
3.请将信的内容和格式完整的呈现在答题卡上.
Dear Miss Zhang,
How time flies!My life in junior school will come to an end soon.Life was happy in the past three years but one bad thing in my mind is that I failed an important exam last year.I didn't prepare for the exam because I played computer games too much those days,which made my parents and you upset and worried.I will never forget that day when you talked with me face to face.It's a pity that I failed an exam but I am happy that I learned a lesson from this failure with your help.That is,no pains m no gains,Hard work leads to success and no one can have a harvest without any effort.Therefore,I will study harder than ever.I won't waste my valuable time any more.
Best wishes!

Yours,
Li Ming.

查看答案和解析>>

同步练习册答案