精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.根据短文内容,将下面A-E五个句子分别填入文中空缺处,使补全后的短文意思通顺,结构完整.(5分)
You've probably heard of working dogs that help police officers,or horses that help farmers.(76)E Here are some examples.
Mailman
Carrier pigeons can be trained to carry messages to people.The note is placed into a small can.(77)AThen the pigeon flies off with the note.
Lifeguard
From high up in the sky,specially trained pigeons can spot (认出)orange life jackets in the ocean.Sometimes it is difficult for humans to spot people lost at sea,especially when the weather is bad.(78)D
Spy(间谍)
Many years ago,carrier pigeons were used to help our country during wars."Spy pigeons"had small cameras that were tied to their feet.(79)Bthe camera took photos of the land below.This would allow our soldiers to see where the enemies were and what they were doing.
(80)CWhat might look like an ordinary bird to most people might actually be helpful.

A.The can is tied to the pigeon's leg.
B.As a pigeon flew over enemy land.
C.So stop and watch it closely when you see a pigeon next time.
D.But pigeons can fly quickly over a large area of water to look for people.
E.Did you know that carrier pigeons(信鸽) can be trained to help people too?

分析 文章大意:本文提到信鸽可以经过训练后帮助人们,做信差,守卫者,间谍在战争中发挥重要的作用.一个看起来很普通的鸟确实非常有用途.

解答 76-80 E ADBC
76题答案:E 细节题.根据下面句子Carrier pigeons can be trained to carry messages to people.信鸽可以训练来传递信息给人们.及前面句子,可知上面用E你知道信鸽也能被训练来帮助人们吗?,故答案是E.
77题答案:A 细节题.根据前后句子The note is placed into a small can.(77)Then the pigeon flies off with the note,纸条放进一个小罐里,然后鸽子带着纸条飞走了.用A把小罐系在鸽子腿上,故答案是A.
78题答案:D 细节题.根据前面句子Sometimes it is difficult for humans to spot people lost at sea,especially when the weather is bad有时人们很难发现在海上迷路的人,尤其是在天气不好的时候,用D但鸽子可以飞得很快,在一个大面积的水的区域寻找人.故答案是D.
79题答案:B 细节题.根据前后句子Spy pigeons"had small cameras that were tied to their feet.(79)the camera took photos of the land below,间谍鸽子"有小相机绑在他们的脚上.相机拍摄下面的土地上的照片,用B一只鸽子飞过敌人的土地.故答案是B.
80题答案:C 细节题.根据后面句子What might look like an ordinary bird to most people might actually be helpful.对大多数人来说,看起来像一只普通的鸟可能真的很有用.用C所以下次看到鸽子的时候就停下来仔细观察,故答案是C.

点评 考查完型填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.My friend is _____ at swimming and he can swim _____.(  )
A.good; goodB.good;wellC.well;goodD.well;well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Everyone wants to live in a place,there isfresh(新鲜的) air and clean water there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.His wife _____ to Singapore a few times,and now she ____there for a meeting again.(  )
A.has been…has beenB.has been…has gone
C.has gone…has goneD.has gone…has been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In Britain you're allowed to drive a car when you're seventeen.You have to get a special two-year
driving license before you start.When you're learning,someone with full license always has to be in the
car with you.You don't have to go to a driving school--a friend can teach you.The person with you
isn't allowed to take money for the lesson unless he's got a teacher's license.
    Before you're allowed to have a full license,you have to take a driving test.You can take a test in
your own car,but it has to be fit for the road.In the test,you have to drive round for half an hour and
then answer a few questions.If you don't pass the test,you're allowed to take it again a few weeks later
if you want to.In 1970,a woman passed her fortieth test after 212 driving lessons!,
    When you've passed your test,you don't have to take it again,and you're allowed to go on driving
as long as you like,if you're healthy.Britain's oldest driver was a man who drove in 1974 at
the age of 100.
     Before 1904,everyone was allowed to drive,even children.Then from 1904 car drivers had to have
a license.But they didn't have to take a test until 1935.In the early days of car driving,before 1978,
cars weren't allowed to go faster than four miles an hour,and someone had to lead the car with a red
flag.

62.Which of the following is NOT necessary for a young man who wants to drive a car alone?B
A.He has to pass a driving test to get a full license.
B.He has to learn to drive in a driving school.
C.He has to get a special two-year driving license.
D.He has to reach the age of 17.
63.A person can't take money for driving lessons unless heA.
A.has a full license and a teacher's license
B.has a driving school
C.is good at driving
D.has learned to drive in a driving school
64.In the driving test,oneC.
A.must drive his own car
B.has to do some test papers
C.is usually asked to drive on roads for half an hour
D.should have 212 driving lessons
65.The car drivers began to take a driving test inC.
A.1878                
B.1904
C.1935                
D.1970.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.以My cousin 为题写一篇100词左右的文章,要点如下:
1.我的表哥Andy在一所男女混合学校学习,学习努力,擅长所有的学科,最喜欢的课程是物理.
2.又高又壮,有一双带笑的眼睛,戴眼镜.
3.乐于助人,经常帮助同学们解决他们的问题;有很好的幽默感,经常讲笑话,和他呆在一起很开心.
4.对DIY很着迷,享受制作新东西的乐趣,每周六去上DIY的课程,关于DIY知道得很多.
5.爱好旅游,参观过很多风景名胜,经常在他的互联网主页上晒旅游照片.
6.长大后想成为一名工程师.
My cousin
        .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.请根据下面提示,以"My best friend and I"为题,写一篇约60词的短文.
1.我的好朋友名叫琳达.
2.我们看上去一样但是我们也有不同.
3.我们都有黑眼睛、黑头发.
4.她比我高,比我文静,很认真.
5.我外向一点,而且比她风趣.
6.我们都喜欢读书,我们能分享一切.
My Best Friend and I
I have a good friend.Her name is Linda.In some ways we look the same.But in other ways we are different.We both have black eyes and black hair.She is taller and quieter than me.She is very careful.I'm a little more outgoing than her.I am also funnier than her.We both like reading.She is good at English.But I am good at Chinese.We often help each other.We both like reading,we can share everything with each other..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The movie Zootopia is one of                    films I have ever seen.(  )
A.interestingB.more interesting
C.most interestingD.the most interesting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.In England,all the people like to talk about the weather.Do you know the reason?Because they can experience(经历) four seasons in one day.In the morning the weather is warm just like in spring.An hour later black clouds come and then it rains hard.The weather gets a little cold.In the afternoon the sky will be sunny,the sun will begin to shine,and it will be summer at this time of a day.
In England,people can also have summer in winter,or have winter in summer.So in winter they can swim sometimes,and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England,you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning,but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat,you will regret later in the day.
根据短文内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑.
51.From the story we know thatAcome and then there is heavy rain.
A.black clouds
B.spring and autumn
C.sunshine and snow
D.summer and winter
52.Why do people in England often talk about the weather?C
A.Because the sky is sunny all day.
B.Because they often have very good weather.
C.Because they may have four seasons in one day.
D.Because the weather is very warm just like in spring.
53."People can also have summer in winter"means"Sometimes it's tooAin winter".
A.warm
B.cool
C.cold
D.rainy
54.From the passage,the Chinese meaning of"regret"isB.
A.忘记
B.后悔
C.侥幸
D.难过
55.What's the main idea about the passage?C
A.It's about England.
B.It's about the weather.
C.It's about the Weather in England.
D.It's about the English people.

查看答案和解析>>

同步练习册答案